Filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter från veckan

Filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter från veckan

Emil Oscar Rasmussen
12 januari 2024 kl. 15:01

Filmtopps helgtips – veckans hetaste premiärer

Filmtopp tipsar om de hetaste premiärerna från veckan som har gått – här är serierna och filmerna att streama eller se på bio under helgen.

5 nya filmer och serier att se i helgen – Filmtopp tipsar

Echo – Disney+
Foto: Disney+

Echo (säsong 1) – Disney+

Genre: Action, Drama, Krim
Filmtopps betyg: 4 av 5

Echo är den senaste MCU-serien att hitta till Disney+. I miniserien får vi följa Maya "Echo" Lopez, som vi först introducerades för i Hawkeye (2021). Nu är hon på flykt från Kingpin efter att ha förrått honom och vänder sig till sina rötter som den av den amerikanska ursprungsbefolkningen. Beslutet att återvända hem försätter hennes familj i fara och nu måste hon återkoppla till sitt förflutna och använda kraften från sina förfäder för att kunna rädda sina närmaste.

Filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter från veckan
Foto: Netflix.

Boy Swallows Universe/Pojke slukar universum (säsong 1) – Netflix

Genre: Drama, Thriller
Filmtopps betyg: 4 av 5

Australiensiska Boy Swallows Universe överraskar Filmtopps Will Sandkvist positivt. Han beskriver serien som "en riktig bergochdalbana av känslor" tack vare innehållet som pendlar mellan humor och allvar. Serien utspelar sig i Brisbane på 1980-talet, där en ung pojke och hans stumme bror tvingas ta sig an ett äventyr kantat av kärlek och upprättelse efter att deras familj slitits isär av en kriminell värld.

Lift – Netflix
Foto: Netflix.

Lift – Netflix

Genre: Action, Komedi
Filmtopps betyg: 3 av 5

För dig som är ute efter en lättsam fredags- eller lördagsfilm kan vi tipsa om Netflix actionkomedi Lift, med Kevin Hart i huvudrollen. I denna fartfyllda rulle slår sig en mästertjuv samman med sin expojkvän för att stjäla guldtackor till ett värde av hela 100 miljoner dollar – och kuppen ska ske på ett passagerarflygplan medan det är i luften.

Filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter från veckan
Foto: UIP/Paramount.

Mean Girls – Bio

Genre: Komedi, Musikal
Filmtopps betyg: Ej betygsatt

De första reaktionerna på den nya Mean Girls-filmen var otroligt positiva. Sedan dess har skurarna varit lite mer blandade, men det står klart att nyversionen har potential för alla som uppskattar tonårskomedier. Förutom att ha anpassats efter samtiden, skiljer sig Mean Girls (2024) från Mean Girls (2004) också genom att vara en musikal.

Bäst i test – TV4 Play
Foto: TV4.

Bäst i test – TV4 Play

Genre: Reality
Filmtopps betyg: Ej betygsatt

Kanelbytet till trots är Bäst i test fortsatt ett mycket sevärt program. Det slår Filmtopps Sofie Landgren fast efter att ha synat premiäravsnittet i sömmarna. Vissa förändringar väntar i det första avsnittet för programmet på TV4, som att det saknas en gäst i öppningsavsnittet och att David Sundin tycks ta ännu mer plats i rutan, men det är alltjämt otroligt underhållande. I öppningsavsnittet är det Mauri Hermundsson och Johan Petersson som sticker ut lite extra av den fasta panelen.

Fler tips på nya filmer och serier:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL