Publiken ÄLSKAR nya Mean Girls: ”Upprymda applåder”

Publiken ÄLSKAR nya Mean Girls: ”Upprymda applåder”

Emil Oscar Rasmussen
10 januari 2024 kl. 12:01

De första reaktionerna är väldigt positiva

"Mean Girls" är tillbaka i ny förpackning den 12 januari och de första reaktionerna ser minst sagt lovande ut. Lovorden haglar ner från de lyckliga få som haft chansen att se förhandsvisningar av filmen.

Kultkomedin "Mean Girls" (2004) är nästa i ledet av filmer att köras igenom samtidens remake-maskineri. På fredag den 12 januari är det biopremiär för nyversionen som, likt Broadway-uppsättningen, adapterats till en musikal, med ett mer 2020-talsanpassat innehåll.

Än så länge har recensioner av filmen inte fått grönt ljus för publicering, men det har inte hindrat en och annan reaktion att läcka ut. Hittills ser förhandsvisningarna av filmen ut att uteslutande ha genererat positiva omdömen.

Publiken ÄLSKAR nya Mean Girls: ”Upprymda applåder”
Foto: UIP/Paramount.

Första reaktionerna på nya Mean Girls – filmen hyllas

Från andra sidan Atlanten har en rad amerikanska journalister och profiler bjudit på några första reaktioner efter att de ha sett filmen. Och majoriteten av dem gillar – eller till och med älskar – vad de ser.

Flera journalister stillar oron hos alla som varit tveksamma till att nyversionen är en musikal. Sångnummer och sånginsatser hyllas på flera håll och Reneé Rapp (som i dag fyller 24 år) i rollen som Regina George lyfts av många fram som någonting extra. Rapp har tidigare spelat rollen som George i Broadway-musikalen.

Även Auli'i Cravalho i rollen som Janis uppmärksammas för sin sång och den övergripande insatsen av Avantika i rollen som Karen tycks vara en favorit hos många. Överlag ser skådespelarensemblen i den nya filmen ut att vara en av dess stora styrkor.

Urval av reaktioner på den nya Mean Girls-filmen

– Gör er redo att bli besatta av Mean Girls, skriver Pop Culture Planets Kristen Maldonado X.

– Överförtjust i den nya Mean Girls-filmen, skriver Colliders Perri Nemiroff.

– Sekunden vi lämnade Mean Girls vände sig min dotter till mig och sa, "Pappa, du har ingen aning hur mycket jag älskade den filmen", skriver Fandangos Erik Davis.

– Reneé Rapp orsakade upprymda applåder när hon sjöng "World Burn" på min visning (och hennes namn i eftertexterna fick på riktigt applåder), skriver Buzzfeeds Nora Dominick.

Andra reaktioner beskriver filmen som "jätterolig" och att de "ÄLSKADE den".

"Mean Girls" har svensk biopremiär den 12 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL