På TV ikväll: Magnus Uggla och dottern Agnes i satsningen “Jag och min far“

På TV ikväll: Magnus Uggla och dottern Agnes i satsningen “Jag och min far“

  • SVT Play
Filmtopp
11 januari 2024 kl. 07:01

På SVT i sex delar

Folkkära artisten Magnus Uggla ger sig ut i världen tillsammans med dottern Agnes i "Jag och min far". Läs mer om SVT-satsningen som har premiär i kväll.

Sedan mitten av 70-talet har Magnus Uggla, 69, varit en självklar del av det svenska kulturlivet. Med 26 singlar på Svensktoppen, 17 studioalbum och tonvis av konserter har den sjufaldiga Rockbjörn-vinnaren gång på gång visat att han är kung i baren.

Utöver musiken har vi också sett honom skådespela (med blandat resultat) i filmer som G - som i gemenskap (1983) och Hasse Alfredson-klassikern Falsk som vatten (1985). Genom sin medverkan i program som The Voice Sverige och Så mycket bättre har han också blivit något av en TV-profil.

Stillbild ur "Jag och min far".
Magnus Uggla och dottern Agnes. Foto: SVT

På TV ikväll: Magnus Uggla och dottern Agnes i satsningen “Jag och min far“

Nu är det dags att ta TV-Sverige med storm med Jag och min far – ett reseprogram där Magnus, tillsammans med dottern Agnes, åker ut i världen för att möta sig själva, varandra och nya intryck.

Helt friktionsfritt blir det kanske inte, sett till att han är född på 50-talet och hon på 90-talet – två generationer som vissa menar är de som står allra längst ifrån varandra. Var allting verkligen bättre förr eller har vissa förändringar till och med varit av godo? I sex avsnitt utforskar far och dotter allt ifrån kärnfamiljen till andlighet, via åldrande och skönhet till emigration, dejting och populärkultur.

Programmet sänds kl. 21:00 på SVT1. Nya avsnitt släpps veckovis – samma kanal, samma tid. För den otåligt släpps "Jag och min far" redan kl. 02:00 på SVT Play. För mer läsning, se vår lista med svenska realityserier som släpps 2024.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL