Premiär för Love is Blind: Sverige – skratt och drama i de första avsnitten

Premiär för Love is Blind: Sverige – skratt och drama i de första avsnitten

  • Netflix
12 januari 2024 kl. 10:01

Vår egen version av Love is Blind leverar både skratt och drama

Nu är det dags för våra svenska singlar att förhoppningsvis hitta kärleken, helt i blindo. De två första avsnitten av "Love is Blind: Sverige" gör tittaren hoppfull men samtidigt tveksam för parens framtid.

Den populära Netflixserien Love is Blind har äntligen kommit ut med en svensk utgåva. I Love is Blind: Sverige (2024) träffas flera singlar, män och kvinnor, på ett experimentellt sätt, utan att se varandra.

Genom att gå på flera dejter med en vägg mellan sig kan paren endast kommunicera med rösten, utan att kunna skapa förutfattade meningar baserat på utseende. Om paren lyckas hitta vad de tror är kärlek kan de förlova sig och först då är de tillåtna att se varandra för första gången. De reser sedan tillsammans med de andra förlovade paren på en sorts preliminär smekmånad för att se om de faktiskt passar ihop innan det eventuella bröllopet.

Det är en formel som åtminstone verkar fungera i underhållningssyfte, då flera länder redan har kopierat det amerikanska originalet. Och nu är det Sveriges tur.

Love is Blind: Sverige kvinnliga deltagare
Foto: Netflix

Blandade känslor bubblar upp under de två första avsnitten

I de två första avsnitten får vi följa ett flertal singlar som söker efter kärleken. De olika deltagarna ger lust till både skratt och nöje, men avsnitten är inte helt utan sina emotionella stunder. Efter ett fåtal dejter med personen de gillar öppnar flera av singlarna upp om sitt förflutna, vilket gör att till och med tittaren blir tårögd. Man kan inte annat än känna för de som blir dumpade av någon de tyckte extra mycket om.

Eftersom singlarna dejtar flera personer samtidigt måste ibland tuffa val göras. Det kan leda till brinken till konflikt i samlingsrummen när två singlar får veta att de gillar samma person. I bara de två första avsnitten blir flera personer sårade över händelserna i Love is Blind: Sverige. Men det blir också ett par förlovningar innan avsnitten är slut, vilket lovar intressanta händelser senare i programmet, då vissa av paren gör en lite tveksam på deras kompatibilitet.

Love is Blind: Sverige manliga deltagare
Foto: Netflix

Man vill titta vidare – för kärlekens och dramats skull

"Love is Blind: Sverige" öppnar med tårar både från skratt och sorg, suckar och ögonrullningar för de dryga och ytliga singlarna och ett sug att fortsätta kolla så fort lögnerna börjar. Samtliga dejter och relationer är intressanta att följa men såklart har vissa personer visat starkare karaktärer än andra, på både gott och ont, vilket får en att vilja fortsätta att kolla extra noga på deras resa i detta experiment för kärlek.

Den svenska versionen av succéserien kommer nog bli minst lika spännande och intrigfylld som tidigare versioner. För de redan existerande fansen kommer denna serie bli ett måste att se, men även för de nya tittarna kan det här bli ett perfekt dopp med tårna för att se vad Love is Blind handlar om.

"Love is Blind: Sverige" med Jessica Almenäs som programledare har premiär på Netflix den 12 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL