Nu på bio: Next Goal Wins – Taika Waititis fotbollskomedi med Fassbender

Nu på bio: Next Goal Wins – Taika Waititis fotbollskomedi med Fassbender

Emil Oscar Rasmussen
12 januari 2024 kl. 14:01

Kan världens sämsta fotbollslag göra ett mål?

"Next Goal Wins", en dramakomedi om ett av tidernas sämsta fotbollslandslag, i regi av Taika Waititi och med Michael Fassbender i huvudrollen, finns nu att se på bio.

Deras mål är inte några mästerskapstitlar. Det är inte heller att gå långt i turneringarna eller att kvalificera sig till dem. Deras mål är inte ens att vinna en match. Målet för Amerikanska Samoas herrlandslag i fotboll är bara att lyckas göra ett enda lite mål på en motståndare.

Next Goal Wins är dramakomedin som är baserad på verkliga händelser om Amerikanska Samoas fotbollslandslag, som blev ökända 2001 när de förlorade med osannolika 31-0 mot Australien. Inför kvalet till VM 2014 plockar Amerikanska Samoa in en udda förbundskapten med förhoppningen att inte gå på ännu en historiskt stor mina under VM-kvalet.

Nu på bio: Next Goal Wins – Taika Waititis fotbollskomedi med Fassbender
Foto: Walt Disney Studios.

Biopremiär för Next Goal Wins – Taika Waititi-regisserad fotbollskomedi med Michael Fassbender

"Next Goal Wins" har svensk biopremiär i dag, den 12 januari. Filmen är regisserad av Taika Waititi, som tidigare gjort succé med filmer som Jojo Rabbit (2019), Thor: Ragnarök (2017) och What We Do in the Shadows (2014), för att bara nämna några.

På filmens rollista hittar vi många namnkunniga skådespelare, inklusive Michael Fassbender i huvudrollen. Även Will Arnett, Elisabeth Moss och Waititi själv spelar roller i filmen.

Sedan sin internationella premiär hösten 2023 har Next Goal Wins fått blandade recensioner av kritikerna. Filmen tycks onekligen vara en vattendelare, men för den som är ute efter en relativt lättsam biofilm med hjärtat på rätt plats ser Next Goal Wins ut att vara en utmärkt film.

TIPS: Kommande biofilmer 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL