Så bra är Bäst i test 2024 efter flytten till TV4 – här är ändringarna

Så bra är Bäst i test 2024 efter flytten till TV4 – här är ändringarna

  • TV4 Play
Sofie Landgren
11 januari 2024 kl. 19:01

Stor ändring i premiäravsnittet – och mer utrymme till David

Det har blivit dags för den efterlängtade premiären av "Bäst i test" 2024 i TV4 och på TV4 Play. Vi på Filmtopp har förhandstittat på säsongens första avsnitt och kan nu dela med oss av huruvida flytten till TV4 gjort programmet till det bättre alternativt sämre...

Så bra är Bäst i test 2024 efter flytten till TV4 – här är ändringarna
Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh. Foto: TV4.

Lysande panel i nya satsningen av "Bäst i test" 2024 i TV4

Det har blivit dags för premiären av Bäst i test 2024 i TV4 och vi på Filmtopp har förhandstittat på premiäravsnittet och tagit reda på om programmet fortfarande håller måttet efter flytten från SVT. Vi börjar med en granskning av den nya fasta panelen.

Årets fasta panel består av komikern och skådespelaren Johan Petersson, som till en början känns lite överdrivet exalterad men sedan planar ut till mer sansat rolig. Skådespelaren Maria Lundqvist håller en underhållande finess i sina spontana kommentarer, men förtjänar mer utrymme i programmet. Profilen Behrouz Badreh, som driver podden Då är vi igång tillsammans med Anis Don Demina, ligger lite lågt under premiäravsnittet och vi hoppas på att få se mer roliga inslag med honom under säsongen. Komikern Charlotta Björck kliver in i rollen som den lugna deltagaren som är lite mer eftertänksam men samtidigt underhållande. Sist men inte minst har vi programledaren Mauri Hermundsson, som känns som den mest solklara och givande panelmedlemmen när vi ser till det första avsnittet.

Deltagarna som tar mest plats och sticker ut mest under premiären är utan tvekan Johan Petersson och Mauri Hermundsson.

Johan och David i Bäst i test 2024
Johan Petersson och David Sundin. Foto: TV4.

Håller "Bäst i test" 2024 måttet?

Som programledare ser vi i vanlig ordning Babben Larsson och David Sundin. Babben Larsson är precis som tidigare, men det märks att hennes sidekick David Sundin känner mer press till att försöka maxa premiären och han kämpar på hårt med att försöka göra sina nya arbetsgivare lite extra stolta. David lägger i en märkbart högre växel när det kommer till "trams och flams" och är med mer i alla segment nu än när programmet sändes på SVT. Under första avsnittet visar han bland annat upp sina kunskaper inom musik genom att spela Bäst i test-låten på kazoo hela fem gånger, äter Johan Peterssons nerkissade popcorn och mycket mer.

Vi på Filmtopp uppskattar att David får ta mer plats samtidigt som han inte tar över för mycket.

Det är ingen gäst som är med och tävlar i säsongens första avsnitt, enbart ett vagt inhopp av komikern Anders "Ankan" Johansson som agerar hjälpreda under ett test, så om TV4 har valt att ta bort tävlande gäster och bara satsa på den fasta panelen återstår att se. Utöver det så finns det inga större märkbara ändringar från flytten, testerna är fortfarande lika kreativa och underhållande fast med mer inslag av David Sundin, och självklart, den största ändringen, att programmet numer har irriterande reklamavbrott...

Är programmet sevärt?

Då har vi kommit fram till den största frågan, är Bäst i test fortfarande sevärt efter flytten från SVT till TV4? Svaret på frågan är ett solklart ja, det är absolut värt att se Bäst i test 2024 på TV4 – TROTS reklamen.

Missa inte premiären av "Bäst i test" 2024 i TV4 och på TV4 Play den 12 januari!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL