Pål Schakonat ute ur Robinson: ”Det prasslades i buskar”

Så blev Pål Schakonat en av Robinsons mest avskydda deltagare

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 20 maj 2024 kl. 11:05 | Publicerad 16 maj 2024 kl. 18:05

Saker som Pål Schakonat har gjort under "Robinson"

I årets säsong av "Robinson" hittar vi deltagaren Pål Schakonat. Han är en av de deltagare som har gjort vissa grejer som de andra deltagarna stör sig på, men även tittarna. Så vad har Pål gjort för att bli programmets mest avskydda deltagare? Filmtopp synar hans tid i Robinson.

Pål Schakonat är en spelutvecklare som bor i Malmö och som nu är med i Robinson 2024. Han har haft många stunder där hans beteende ifrågasatts och konflikterna har varit många. Innan han kom till Gränslandet hade han en pakt som skulle rösta ut Marcus Håkansson, och väl vid Gränslandet så hamnade han snabbt i en konflikt med Zayera Khan.

Under sin tid i Robinson har Pål blivit kallad för glupsk, girig och egoistisk, vilket han till och med  beskriver sig själv som. Nu under de sista veckorna av Robinson så har han även blivit kallad för feg för att han vill ha ut en tjej.

De största konflikterna han har varit i hände runt sammanslagningen och mycket handlar om mat, vilket är en av de viktigaste sakerna på ön och ständig bristvara. Men det handlar även om hur han gör vissa saker som är väldigt egoistiskt och hur hårt han spelar redan från första dagarna.

Den första kontroversiella situationen utspelade sig tidigt i Lag Syd, där visar det sig att han har ätit upp en stor del av maten, men även att han går runt och småäter hela tiden. Med tanke på att det var första gången som han gjorde detta så ansåg de inte att det var jätteallvarligt, men då fick han smeknamnet "gamen Pål". Detta skedde även när han hamnade i Lag Nord efter att ha duellerat sig tillbaka till Robinson efter Gränslandet. 

Alla vet vid det här laget att Pål är glupsk av sig och fokuserar enbart på saker som är bra för honom själv. 

Foto: TV4

Vid sammanslagningen

Vid sammanslagningen så hade de en måltid för att fira att de klarade sig till en viktig milstolpe. Här var det många som inte fick äta vissa saker för att så fort det stannade vid Pål så fanns det inget kvar, detta har gjort att folk har blivit lite oroliga när det kommer till att äta med Pål. Detta togs upp på örådet samma vecka och Pål verkade bry sig rätt så lite om det. Han satt och skrattade när folk berättade men när Anders Lundin sa till honom så slutade han och fick en liten utskällning. 

Efter den första Robinsontävlingen så fick de reda på att det fanns två hemliga immuniteter på stranden de ska vara på resten av deras tid i Robinson. Dock så var det flera som inte mådde bra efter tävlingen, då de hade ätit och druckit alkohol innan tävlingen, så alla kom överens om att de skulle vänta med letandet till dagen efter när alla mådde bättre. Detta resulterade i att Pål gick och biktade sig två gånger, gick på toa flera gånger och hämtade vatten när hans flaska inte var tom, för att på egen hand kunna leta. Detta märkte Mark Bannon och konfronterade honom om det dagen efter, samma dag så var Mark tvungen att lämna för att Pål hade vunnit ett pris och tog tillbaka Rooble Gedi in i Robinson. 

Foto: TV4

Under sammanslagningen

En annan gång som han hamnade i blåsvädret var när han förstörde middagen som Olivia Lindegren hade kämpat med i flera timmar. Detta fick alla att reagera då de var otroligt taggade på att äta Olivias fried rice. Pål hällde nämligen ner otroligt mycket kokosvatten i maten och gjorde att det blev som en gröt istället för krispigt, anledningen bakom detta var för att han ville ha det så.

Dagen efter så skulle Olivia laga maten igen men Pål gjorde det istället trots att de hade kommit fram till att Olivia skulle göra det. Han hade i ingredienser som ingen annan ville ha i och förstörde ytterligare en måltid för dem. 

Den senaste stora konflikten var när Marcus kom tillbaka från Gränslandet. Marcus valde här att prata med Pål om de saker han har gjort trots att Mark redan hade pratat med honom om det och alla var okej nu. Här var det dock Marcus som startade konflikten och det var egentligen inget att ta upp igen. De bråkade igen under örådet den veckan och har haft ett agg mot varandra sedan dess. 

Veckan innan finalveckan så pratade han med Zayera om att han vill ha ut en tjej för att försvaga den pakten. Det gick inte Zayera med på och det ledde till att han inte har något emot att duellera mot henne under örådet för att kunna få vara kvar i Robinson. 

Efter dessa incidenter, och det är dessa som ses vara mest aktuella, så har det resulterat i att flera vill ha ut Pål innan finalveckan. De vill inte att han ska få välja duellant, utan att han blir vald.

Foto: TV4

Läsares åsikter om Pål Schakonat:

Många som läser och kollar på Robinson har mycket att tycka och på Filmtopps Facebook-sida:

"Tyvärr så är nog Pål sin egen fiende. Han får ju de andra emot sig"

"UT MED PÅL EGOIST MED ALLT"

"Håller med dig helt.. Han är den deltagaren som man tycker sämst om denna säsongen"

"Han e väldigt speciell. Konstig individ"

"Gillar inte den mannen"

Det verkar inte vara många som gillar Pål och gärna vill att han ska bli utröstad. Dessa saker som är nämnda i texten är de saker som har synts mest i "Robinson".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL