Robinson 2024

Pål Schakonat lägger ner stridsyxan i Robinson

  • TV4 Play
Eyla Runsten
16 maj 2024 kl. 12:05

Marcus, Pål och Rooble är i en pakt

I dagens avsnitt av "Robinson" så bildas nya allianser i det dolda, detta är allianser som absolut inte går att lita på. Det är dags för den sista Robinsontävlingen där vinnaren sitter säkert inför finalveckan.

Under dagen sitter Zayera Khan och Pål Schakonat och pratar lite strategier och hur Alexander Strandberg, enligt Pål, har rört till stämningen i lägret. Detta håller Zayera inte med om, enligt henne så har stämningen i lägret stabiliserats tack vare honom. Pål fortsätter att säga att det blir svårt att spela med honom och att han inte vet riktigt hur man ska göra inför örådet.

– Det känns svårt att pakta inför det här örådet, säger Pål.

Pål har en plan om att rösta ut en av tjejerna under örådet, han vill nämligen inte att den starkaste spelaren ska få chansen att välja sin duellant. Enligt honom så hade det varit starkt att rösta ut någon som man kan ta i en duell för att kunna behålla sin plats i Robinson. Han vill även försöka försvaga tjej-pakten som finns innan finalveckan. Detta är Zayera emot. Hon vill inte rösta på en tjej och vill att det ska vara så många kvinnor som möjligt i finalveckan.

Pål Schakonat lägger ner stridsyxan i Robinson
Foto: TV4

Zayera berättar att så länge Marcus Håkansson är med så är det han hon vill få bort, hon menar även att oavsett om Marcus väljer Rooble Gedi eller Pål så har de en stor chans att vinna mot honom. Detta gillar inte Pål och säger att det fortfarande finns en stor risk i att förlora den duellen, men då menar Zayera att man får ta det och hon tänker inte köra ett fegspel.

Zayera tycker att Pål har kört ganska mycket fegspel under den senaste tiden, hon menar att Påls problem är hans mentala självbild och att han är rädd för att förlora, hon säger även att han får hantera det, om han åker ut så åker han ut.

– Jag har större lojalitet med Alexander än med Pål, säger Zayera.

Pål lägger ner stridsyxan

Pål har märkt hur tjej-pakten har börjat prata för sig själva, tidigare var han en del av den pakten men menar nu att det inte finns en Lag Nord- eller Syd pakt och att pakterna som finns har börjat separera sig från gruppen. Detta väljer Pål att berätta för Rooble och detta är han medveten om redan, dock är Rooble helt säker på att alla kommer att rösta på Marcus vid örådet.

Pål tror att det finns tre sätt som örådet kommer att gå till på, antingen att de röstar ut Marcus, för att han är Marcus menar Pål, och att han väljer Pål i duellen, alternativ två är att de röstar ut Pål och då hade han antagligen duellerat mot en av tjejerna, det tredje alternativet är att de röstar ut en svagare spelare, här använder han Zayera som ett exempel, och att de starkare spelarna sitter säkert i duellen.

– Det kanske är så att jag överväger en sista där jag hundra procent går på spel och noll procent hjärta, och röstar på Zayera, säger Pål.

Pål Schakonat lägger ner stridsyxan i Robinson
Foto: TV4

Något som Pål och Rooble kommer fram till under sin diskussion är att de behöver prata med Marcus om att försvaga tjej-pakten. Han menar att de ska gräva ner stridsyxan och lägga deras konflikt bakom dem för det här. Rooble pratar med Marcus först och ber om ursäkt för att han konfronterade honom på ett dumt sätt, han säger även att han har dåligt samvete över sättet som han hanterade det på och här ber även Marcus om ursäkt för det sättet han hanterade det på. Pål pratar också med Marcus och menar att de inte har så många dagar kvar i Robinson och är redo att lägga deras bråk åt sidan för att kunna njuta av de sista dagarna på ön.

– Jag litar inte på Pål och jag litar inte heller på Rooble, säger Marcus.

Dock väljer Marcus att godta deras ursäkter för att han kommer att få chansen att försvaga tjej-pakten och väljer då att alliera sig med Rooble och Pål då de vill samma sak.

– Det känns som jag gör en pakt med djävulen här, jag känner mig absolut inte säker, säger Marcus.

Pål Schakonat lägger ner stridsyxan i Robinson
Foto: TV4

Den sista Robinsontävlingen

Det är dags för den sista Robinsontävlingen, där vinnaren kommer att sitta säkert inför finalveckan och de fyra sista kommer att ställas inför en utslagskamp. Alla är otroligt nervösa inför tävlingen och den goda lugna stämningen som de hade innan försvann och byttes ut mot en mer allvarlig stämning. De beger sit till tävlingsplatsen och här får de reda på att dagens tävling handlar om minnet.

De ska simma ner i vattnet där det finns en kista med olika symboler som representerar en siffra, sedan ska de upp till stranden igen för att skriva in en fyrsiffrig kod, svaret är symbolerna. När de väl har låst upp kistan ska de lösa ett matematikpussel, den som klarar det först och tar den blåa flaggan vinner tävlingen och är därmed immun och klar för finalveckan. De fyra sista kommer hamna i utslagskampen där en tvingas lämna.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL