Robinson 2024

Konfrontationen med Pål Schakonat i Robinson: ”Betett sig svinigt”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
08 maj 2024 kl. 19:05

"Så respekterar man inte en människa"

I dagens avsnitt av "Robinson" så sker det en konfrontation, Marcus Håkansson väljer att prata med Pål Schakonat om allt han har gjort och varför han inte respekterar honom. Dock går inte allt enligt avsändarens plan.

Marcus Håkansson och Olivia Lindegren sätter sig ner och pratar. Marcus vill nämligen prata om de saker som Pål Schakonat har gjort under sin tid här i Robinson och vill veta vad Olivia tycker om dessa saker då det handlar om bråket när Pål förstörde deras mat. Olivia berättar för honom att hon är färdig med de bråken som har varit och håller för stunden inget agg mot Pål, men hon kan förstå om andra har det.

– Han har bett om ursäkt, så varför ta upp det ytterligare en gång? säger Olivia.

Konfrontationen mot Robinson-Pål: ”Betett sig svinigt”
Foto: TV4

Marcus Håkanssons konfrontation med Pål Schakonat

Marcus går iväg och ber Pål att följa med så att de kan prata lite. Marcus börjar med att säga att det finns mycket saker som har hänt i Robinson som han har svårt att acceptera och respektera. Pål är förstående och håller med det han säger. Marcus väljer att ta upp pakten som ville ha ut honom och berättar att det inte fanns en pakt från hans håll, men att Pål var otroligt ledande i den pakten som han hade med bland annat Rooble Gedi och Fredrik Bolander. Sedan fortsätter Marcus att berätta om saker som han har noll respekt för som personer gör, oavsett om det är så de är som människor eller inte.

Marcus tar upp saker som Pål har gjort, bland annat den gången han gick runt och letade efter en hemlig immunitet även fast han inte skulle det, eller den gången som Olivia lagade mat och Pål hade i kokosjuice och förstörde maträtten. Pål väljer här att försvara sig själv och säger att deras bilder om vad som har hänt inte är i synk med varandra, han säger dock att han inte har rent mjöl i sin påse men att han verkligen trodde att Marcus hade en pakt när Pål blev utröstad.

– Jag tycker att han har betett sig ganska svinigt faktiskt, säger Marcus.

Konfrontationen mot Robinson-Pål: ”Betett sig svinigt”
Foto. TV4

"Så respekterar man inte en människa"

Pål förstår vad Marcus menar och försöker ha en diskussion med honom om de saker som han har varit inblandade i, men han försöker även förklara hur han är som person. Han säger att han har en liten glupsk sida av sig men att han jobbar med den. Marcus hoppas att Pål kommer att utvecklas som person, precis som han själv försöker göra. Pål säger att han inte har många dygder som han följer, men en är att vara den större personen och att lyssna ut på andra om tålamodet finns, men Pål märkte snabbt att Marcus inte ville lyssna så han satt mest tyst och lyssnade på när Marcus pratade.

– Han försökte bara trycka ner sitt narrativ i min mun, så respekterar man inte en människa, säger Pål.

"Robinson" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL