Lars Koefoed ute ur Robinson 2024 – då brister det för vännen

Lars Koefoed ute ur Robinson 2024 – då brister det för vännen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 22 april 2024 kl. 12:04 | Publicerad 21 april 2024 kl. 21:04

Insatserna höjs i årets "Robinson"

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för Lag Nord att göra sig redo för en immunitetstävling. För vissa är det viktigt att en person inte får immuniteten och för andra är det otroligt viktigt den personen får den. Lars frågar Zayera en fräck fråga som till och med får Anders att reagera. Därefter får han lämna programmet efter ett öråd som slutar i starka känslor för vännen Rooble Gedi.

Stämningen i Lag Nord är inte på topp efter förlusten i Robinsontävlingen och flera börjar förbereda sig för immunitetstävlingen som kommer. Någon som inte har humöret på topp av andra anledningar är Olivia Lindegren, hon börjar inse att något som hon verkligen saknar är att kunna vakna upp i tystnad och ensam. Alma Skoog sitter och pratar med Zayera Khan om hur det känns för henne och att få vara med i hennes första immunitetstävling. Zayera har nämligen funderat på om hon ska stå över den här tävlingen med tanke på att hon redan är immun, men Alma tycker att hon ska vara med för att visa laget att hon verkligen vill tävla och vill vara kvar. Någon som känner att han inte behöver en immunitet är Rooble Gedi, han tror att han har spelat sina kort rätt och väljer att lita på sina instinkter.

– Jag är 110 procent säker på att jag inte kommer att bli utröstad idag, säger Rooble.

Lag Nord har fått ett brev, denna immunitetstävling kommer att handla om uthållighet och teknik och de utan immuniteter börjar redan fundera på vad det är. De som inte har en immunitet är Rooble, Olivia, Lars Koefoed och Maureen Asic, dessa fyra känner att det är så pass osäkert i laget att detta är en immunitet som verkligen behövs. Någon som tycker att Lars och Rooble lever farligt inför örådet är Olivia, medan Lars är taggad på att få tävla för sig själv efter att ha känt sig utanför i alla andra tävlingssammanhang. Både Olivia och Maureen tycker att det är otroligt viktigt att Lars inte får immuniteten då han anses vara den svagaste länken för tillfället.

Foto: TV4.

Pål och Alma håller kvar – trots att de är immuna

Dagens immunitetstävling handlar om att hålla ut, deltagarna ska hänga i ett rep så länge som möjligt och den som är ensam kvar vinner och sitter säkert i örådet. Alla är otroligt nervösa inför örådet och känner att det är en av de viktigaste tävlingarna, speciellt för de som inte har några immuniteter. Rooble kommer inte tävla för sin egen skull då han är säker på att han inte kommer att få några röster, men han kommer tävla för Lars skull då han inte sitter säkert. Alla märker direkt att det är en otroligt jobbig tävling och det enda som cirkulerar i mångas huvuden är att de inte får släppa. Efter en stund så är det Rooble som släpper taget runt repet och är först ute ur tävlingen, anledningen varför att släppte först var för att han tänker att han sitter säkert i örådet. Strax efter honom trillar Zayera i.

Det som Alma tänker på är att hon måste hålla i för sina närmsta allierade så att den inte hamnar i händerna på killarna. Maureen tänker genomgående när hon hänger där att Lars inte ska få immuniteten, men efter en stund så trillar även hon i vattnet. Någon som tycker att denna tävling är lite mysig är Pål Schakonat, han ser bara en vinnare i den här tävlingen och det är han för att han har en sådan hög smärttröskel och kan ignorera smärtan. Efter ett tag så är det Lars som trillar ner i vattnet och är ute ur tävlingen. Kvar är Alma, Pål och Olivia, varav två har immuniteter och sitter säkert under örådet.

Foto: TV4.

Efter en stund så inser Olivia att det bara är hon, Pål och Alma kvar, och då börjar hon ifrågasätta varför de håller kvar när de redan sitter säkert inför kvällen. Hon frågar varför de håller kvar och får svaret att Alma hänger för hennes skull medan Pål inte svarar. Alma tänker att oavsett om hon eller Olivia vinner så kommer Olivia att få en immunitet, men hon gör även detta för att hon inte vill ha en till förlust i ryggen och för att det hade varit skönt med en vinst.

– Ni kan släppa för ni är immuna! ropar Olivia.

Tillsist så släpper Alma för att Olivia ska kunna få vinsten. Just nu så står det mellan henne och Pål och bara en liten stund efter att Alma har släppt så släpper även Pål, detta för att Olivia ska kunna få immuniteten men även för att det är bättre att vara ett starkt lag än att tävla mot varandra när de inte behöver det. Någon som tycker att det var dåligt att Pål släppte och att det var ett tydligt ställningstagande mot honom och Lars, är Rooble, han tycker att Pål har förändrats sedan han var i Gränslandet. 

Lars ställer en fräck fråga till Zayera

Samtidigt som Lag Nord tävlar och förbereder sig infrö öråd så har Lag Syd fått brev. De fick inte bara ett brev utan de ska ställas inför ett val, antingen så har de två röster inför Lag Nords öråd eller så får de kaffe och fika. Karin Nilsson och Pelle Flood berättar detta för laget och de börjar diskutera om vad de ska välja. Samtidigt i Lag Nord så återvänder de till sitt läger och börjar göra laga lite mat eller håller sig för sig själva. Rooble och Lars väljer att sätta sig och bada och prata om örådet. Här pratar Lars om att han ångrar sitt val när det kom till immunitetsförgöraren och tänker fråga Zayera om hon kan tänka sig att ge bort sin immunitet till någon annan. 

– Det är ett riktigt pensionärs-move asså, säger Rooble skrattandes.

Under middagen så frågar Lars varför Zayera är här och om hon hade kunnat tänka sig att ge bort sin immunitet. Men med detta säger Zayera nej och det är inte mycket mer diskussion om det, efter detta börjar de göra sig redo inför örådet. När de sätter sig så frågar Anders hur det har varit i lägret under veckan och Rooble säger att det har varit hetsiga diskussioner i laget, här nämner han diskussionen som Lars hade med Zayera om hennes immunitet och detta får Anders att reagera. Han undrar om det inte var en väldigt fräck fråga, medan Lars tyckte att det var en rimlig fråga på grund av Zayeras beteende.

Foto: TV4.

Lars Koefoed ute ur Robinson 2024

Efter en diskussion om hur det har varit i lägret och att alla har haft sina disputer med Zayera så är det dags för att rösta. Då majoriteten av laget har immuniteter så finns det bara tre personer att rösta på, dessa är Maureen, Lars och Rooble. Maureen får två röster och de resterande hamnade på Lars. Men det är inte över än, han har chansen att vinna tillbaka sin plats i en duell som finns i urnorna eller så har han en röst inför nästa gång som laget sitter i öråd, det vill säga en blodshämd. När Lars slår sönder urnan så visar det sig vara en blodshämd som han väljer att lägga på Zayera.

– Jag vet att jag inte har lärt att känna dig, Zayera, men jag tycker ändå att det ser ut som att det finns hopp. Ni har imponerat på mig otroligt mycket, både mänskligt och tävlingsmässigt. Robble, du finns i mitt hjärta, säger Lars efteråt.

Någon som inte gillade att Lars behövde lämna är just Rooble som brister ut i tårar. Han hittade en sann vän i Lars och det är inte kul att se honom gå.

– Det är en sann vänskap, jag hittade en god vän här, så det är tråkigt att han behöver lämna, säger Rooble.

Medan Lars behöver lämna Robinson och Lag Nord tar sig hem från örådet så sitter Lag Syd i lugn och ro och äter sitt fika, de lade inga röster i Lag Nords öråd.

"Robinson" sänds på söndagar klockan 20.00 och måndagar-tisdagar klockan 19.30 på TV4, eller när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL