Vändningen i Robinson – deltagarna blir medvetna om hotet från Gränslandet

Vändningen i Robinson – deltagarna blir medvetna om hotet från Gränslandet

  • TV4 Play
Eyla Runsten
08 april 2024 kl. 19:04

"Det här är en jätteviktig tävling"

I dagens avsnitt av "Robinson" 2024 får deltagarna reda på hotet från "Gränslandet", där fyra personer riskerar att hamna i en duell och kan tvingas lämna programmet i det kommande örådet.

Efter örådet så är Lag Syd nedstämda över att Alma Skoog behövde lämna Robinson. Karin Nilsson vaknade och var otroligt glad över att hon fick stanna kvar i tävlingen, dock kände hon att hon inte kunde uttrycka sin glädje igår i och med att Alma behövde lämna. Mark Bannon var otroligt arg över att hon behövde lämna, en tjej som har jobbat så mycket på lägret och kämpar för att alltid kunna vara kvar, medan Fredrik Bolander och Rooble Gedi är kvar i Robinson. I Lag Nord är det bättre stämning, alla ligger på stranden och pratar om när Fredrik somnade mitt i en konversation under natten medan han förklarar att det var så mysigt att höra dem prata.

Brevet anländer och berättar om hur den uppkommande veckan kommer att se ut för deltagarna. Det är nämligen så att det finns fyra deltagare i Gränslandet som vill ta sig in i Robinson, så veckans tävlingar kommer att handla om immuniteter för att ta reda på vilka som kommer att behöva duellera under det kommande örådet. Nu gäller inte de hemliga immuniteterna längre och de fördelar som något av lagen har så finns de inte längre. Under veckan kommer det inte heller vara några pristävlingar utan allt kommer att handla om det kommande örådet.

– Jag är lite irriterad över att gränsländarna ska få en chans att komma in, så det här är en jätteviktig tävling. viktigaste hittills, säger Fredrik.

Vändningen i Robinson – deltagarna blir medvetna om hotet från Gränslandet
Foto: TV4.

Vilka tre i laget får immuniteterna?

I dagens tävling så står tre immuniteter på spel, lagen ska bära en stock genom en hinderbana och det laget som först slår i gonggongen med stocken vinner. Lag Nord börjar starkt när de ska ta sig igenom en vägg som de ska slå sönder med stocken, här har Lag Nord ett övertag på Lag Syd när det kommer till muskler och tar sig snabbt genom de två första väggarna. Lag Syd har inte lika mycket tur som Lag Nord och fastnar på den första väggen, efter att de använt både händer och fötter för att ta sig igenom väggarna så är de ikapp med Lag Nord. Det andra hindret som lagen stöter på är att de ska gräva sig igenom sanden för att kunna föra stocken vidare. I detta hinder hade Lag Syd övertaget då de kommunicerade mer med varandra, medan Lag Nord bara grävde. 

Det sista hindret var en labyrint, stocken har en massa skåror som de ska leda igenom ett hål. Här är Pelle Flood snabb med att ta täten och säga hur de ska snurra stocken för att kunna ta sig vidare till gonggongen. Här stöter Lag Nord stöter snabbt på problem där Maureen Asic tog täten, men förstod inte att det var en labyrint som de skulle ta sig igenom och det tog snabbt stopp för dem. Lag Syd är snabbt klara med sin labyrint och kan slå i gonggongen och har därmed vunnit tre immuniteter inför örådet och de kommande duellerna mot gränsländarna.

– Syd, har kammat hem tre immunitetshalsband, och ni återvänder till lägret med en uppgift, att innan skymningen komma överens om vilka tre i laget som ni ska skydda, berättar Anders Lundin.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL