Robinson 2024

Jättebråket i Robinson när Rooble konfronterar Marcus – flera tvingas hoppa in

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 10 maj 2024 kl. 09:05 | Publicerad 09 maj 2024 kl. 19:05

"Snacka aldrig skit om mig igen"

I dagens avsnitt av "Robinson" så sker det ytterligare konfrontationer, men denna gång är det några från forna Lag Nord som konfronterar Marcus och det han har sagt om bland annat Pål och om Rooble.

Det hettar till i kvällens Robinson-avsnitt. Rooble Gedi sitter och pratar med några från forna Lag Nord om hur Marcus Håkansson har betett sig sedan han kom tillbaka från Gränslandet. Han berättar även om hur Marcus har avrått honom att stötta Pål då han kommer att se dålig ut i TV om han gör det. Dock rinner bägaren över för Rooble först när Olivia Lindegren berättar att Marcus hade sagt exakt samma sak till henne.

– Du snackar en massa skit, snacka aldrig skit om mig igen, säger Rooble till Marcus.

Marcus försöker försvara sig och säger att Robble sa exakt samma sak till honom när de stod och pratade tidigare. Men det Rooble inte förstår är varför han väljer att gå och säga det till andra när han inte är närvarande. Rooble berättar att han redan vet att han kommer att få hat efter att han har varit med i Robinson då han inte är etnisk svensk, och att Marcus använder sig av härskartekniker.

Maureen Asic går med i samtalet och försöker lugnt förklara hur det Marcus säger tolkas. Marcus förklarar då att det inte är hans mening och att han respekterar Rooble och Maureen, samt de andra som är här. Men för Rooble och andra i forna Lag Nord så känns det inte som om att han förstår. Här väljer Zayera Khan att försöka förklara för Marcus.

– Du kan ju tycka det, du behöver inte diskutera det, det känns som om att det är en övertalningskampanj, säger Zayera.

Foto: TV4.

"Marcus vill ju inte bli mött"

Rooble vill gärna att Marcus ska förklara varför han sa att han kommer att stöta på problem när han kommer hem, och om han har tolkat det rätt att det är för att han stöttar Pål Schakonat. Marcus berättar att han inte tror att Pål har ändrat på sig och då väljer Pål själv att säga det han tycker och tänker. Han menar att man inte kan ändra på sig helt som människa och att det är något som är otroligt svårt att göra och tar tid. 

– Jag tycker inte att det är så svårt att förstå varför vi inte kan mötas i det här, för Marcus vill ju inte bli mött, säger Pål.

Det betyder otroligt mycket för Pål att Rooble väljer att försvara honom i det här, dels för att Marcus har ingen rätt i att säga vad som är rätt eller fel då alla har olika åsikter och synpunkter. Marcus väljer att avsluta samtalet med Rooble och Pål, och säger att han hör vad de säger men att han inte håller med, men även att de båda får fundera på vad de hade kunnat göra bättre när de väl kommer hem till Sverige igen.

– Jag står för precis allt jag har sagt till Pål och jag står för precis allt jag sagt till Rooble, säger Marcus.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL