Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bästa serierna på TV4 Play

Bästa serierna på TV4 Play

 • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2023

Serierna du inte får missa på TV4 Play

På TV4 Play hittar du underhållning i alla möjliga former, inklusive högkvalitativa tv-serier. I urvalet hittar du allt från originalproduktioner till inköpta titlar, från nordiskt till internationellt, från kriminalare till komedier – här är de bästa serierna på TV4 Play.

Kolla även in vår lista på alla de bästa serierna 2023.

De bästa serierna på TV4 Play

Maria Wern
Foto: TV4.

Maria Wern

Trots att filmserien om Maria Wern (Eva Röse) har rullat ända sedan 2008 är den fortfarande en av de populäraste serierna på TV4 Play. I Maria Wern, som nu är inne på sin nionde säsong, får vi följa den skickliga polisen Maria Wern som är verksam på Gotland. Den idylliska miljön hindar inte brott från att inträffa och Wern måste gång på gång ta sig an nya mystiska mordfall. Sedan 2013 har även Erik "Jerka" Johansson axlat den bärande rollen som Sebastian Ståhl.

Top Dog – bästa serierna på TV4 Play
Foto: TV4.

Top Dog

Top Dog kretsar kring affärsjuristen Emily Jansson och ex-brottslingen Teddy Maksumic, spelade av Josefin Asplund och Alexej Manvelov. Emily är oerhört driven och gör allt för att avancera på advokatfirman där hon arbetar, samtidigt som hon är djupt skuldsatt. Teddy har suttit av ett 10 år långt fängelsestraff och av olika anledningar bestämt sig för att lämna maffian. Han har gjort sitt.

I maj 2023 kom den efterlängtade andra säsongen av Top Dog och precis som med den första var innehållet högklassigt!

Bästa serierna på TV4 Play
Foto: TV4.

Nattryttarna

Ett givet måste bland de bästa serierna på TV4 Play är Nattryttarna – dramat som berättar om de vidriga händelser som inträffade på ett ridcenter i Sverige under 90-talet. I rollerna hittar vi Hanna Ardéhn, Amanda Jansson och en Jonas Karlsson som bara måste hyllas för sin insats som en gränslöse stallägaren Tommy. Han är – precis som resten av serien – lika fängslande som obehaglig. Kort och gott en av de bättre produktionerna vi sett streamingtjänsten producera. Någonsin.

Solsidan
Foto: TV4.

Solsidan

En av de bästa svenska komediserierna som någonsin gjorts håller till på TV4 Play. Vi pratar förstås om Solsidan med den stjärnspäckade ensemblen som består av bland andra Felix Herngren, Johan Rheborg, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Henrik Dorsin. Här står klasskillnader i fokus tillsammans med de sociala utmaningarna som det innebär att vara ny i de finare kretsarna.

Vuxna människor
Foto: TV4.

Vuxna människor

År 1999 charmade komedifilmen Vuxna människor Sverige, och över två decennier senare var det dags för en spinoff. Hösten 2022 var det premiär för serien Vuxna människor, denna gången med Carla Sehn i huvudrollen som Mathilda, en 30-åring med växande panik över att ha ett stabilt, närmast perfekt, vuxenliv. I rollerna ser vi även Felix Herngren, Rakel Wärmländer, David Dencik m.fl.

De bästa serierna på TV4 Play
Foto: TV4.

Knutby

En av de bästa serierna på TV4 Play är Knutby med Alba August och Aliette Opheim. Serien bygger på Jonas Bonniers bok och berättar om Filadelfiaförsamlingen i Knutby som skakades av ett uppmärksammat mord 2004. Under sex mycket gripande avsnitt får vi se hur den mytomspunna barnflickan kom in i församlingen och "Kristi bruds" förvandling, samtidigt som vardagslivet också visas upp.

Gåsmamman
Foto: TV4.

Gåsmamman

Gåsmamman är en annan av de populäraste och bästa serierna på TV4 Play. Serien har gått i mål med sina sex säsonger, men är trots det värd att lyfta fram som en av de mest sevärda. Handlingen följer Sonja Ek (Alexandra Rapaport), som efter en omskakande attack kastas in i sin kriminella mans värld för att skydda sina barn.

Hyllade Gåsmamman är perfekt att "bingea" för seriefantasten. Är du sen in i matchen har du med andra ord gott om skönt tidsfördriv här. Stilsäkert, välspelat och blodigt allvar. Spänningen total!

Likea
Foto: TV4.

Likea

För den som uppskattar lättsmälta komediserier för den aningen yngre publiken är Likea det givna alternativet. Serien med (och av) Vera Herngren och Felicia Danielsson är en fingertoppskänslig satir av influencervärlden.

Jägarna säsong 2
Foto: TV4.

Jägarna

I originalserien Jägarna återvänder vi tillsammans med polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård) till den norrländska hembygden för att reda ut nya hemskheter, som kretsar kring en gruva. Serien är inte fläckfri, och en del prestationer är av blandad kvalitet, men en sak är säker – Lassgård äger varenda bildruta han är med i, och engagerar oss i vad som är en tät och spännande kriminalare. Ett annat utropstecken är fotot, som är riktigt läckert.

Bästa serierna på TV4 Play
Foto: TV4.

Headhunters

År 2011 kom filmen Huvudjägarna, en modern klassiker baserad på Jo Nesbøs berömda roman. För några år sedan följdes filmen upp med en ny adaption, denna gången i form av en serie och under titeln Headhunters. Handlingen i serien är fritt baserad på vad som hände innan den ursprungliga berättelsen tar vid. I fokus är Roger Brown, en gränslös headhunter som gör vad som helst för att nå de framgångar han suktar efter i arbetslivet och i kärlekslivet. Men lögnerna kan bara bli så många innan de börjar slå tillbaka.

Fler bra serier på TV4 Play

 • Sjölyckan
 • The Reindeer Mafia
 • Kapningen
 • Morden i Sandhamn
 • Fejkpatient
 • Sthlm Rekviem
 • Fartblinda
 • LasseMajas detektivbyrå
 • Bäckström
 • Dirigenten
 • Håll andan!

Inköpta titlar

Många av de bästa serierna på TV4 Play tillhör otvivelaktigt streamingtjänstens originalproduktioner, inklusive originaltitlar som tidigare producerades under C More-varumärket. Med det sagt är en av de stora fördelarna med TV4 Play som källa för tv-serier det stora – och ständigt föränderliga – utbudet av inköpta produktioner.

Tack vare det stora utbudet av serier som plockats in från andra marknader kommer du alltid att kunna hitta något nytt att på plattformen som är värt att bänka sig framför.

Walter Presents på TV4 Play

En punkt som gör att innehållet på TV4 Play skiljer sig från mängden är titlarna under "Walter Presents". Här hittar du internationella dramaserier som handplockats av Walter Iuzzolino, en italiensk expert inom ämnet som har varit verksam som producent i Storbritannien.

BritBox på TV4 Play

En av huvudfördelarna för TV4 Play Plus-abonnenter är tillgången till innehållet från BritBox. Här hittar du en stor mängd sevärda titlar från de brittiska öarna. Det finns exempelvis gott om sevärda brittiska kriminalare, men också typiska brittiska komedier och realityprogram. Många av de bästa serierna på TV4 Play hittar du under BritBox märkning.

NÄSTA ARTIKEL