Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Eva Röse hintar om att hon vill fortsätta med Maria Wern

Eva Röse hintar om att hon vill fortsätta med Maria Wern

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
04 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
04 september 2023

Stjärnan tycks inte se slutet på serien riktigt ännu

I dag slutar den nionde säsongen av "Maria Wern", men enligt Eva Röse verkar man ännu inte se slutet på serien. "Det är väldigt roligt med nya äventyr", säger hon till Expressen.

Maria Wern är ett av flaggskeppen som ska få användarna att hålla hårt i sina TV4 Play-prenumerationer. I samband med lanseringen av den nya streamingtjänsten släppte man den nionde säsongen som hade premiär den 29 augusti. Sammanlagt består den av fyra långfilmer med varsin mordgåta. Inför premiären fick seriens huvudsakliga stjärna Eva Röse frågan om hur länge hon ser sig fortsätta med serien, som har rullat sedan 2008. Hon ville inte avslöja för mycket, men hintar om att krimtåget kommer fortsätta att rulla. 

Eva Röse hintar om att hon vill fortsätta med Maria Wern
Foto: TV4.

Eva Röse hintar om att hon vill fortsätta med Maria Wern

I en intervju med Expressen från förra månaden diskuterar Eva Röse vad som står ut med de nya filmerna, och att tittarna kan förvänta sig att få se ännu mer av Maria Werns privatliv i de nya filmerna. Vidare har hon den här gången själv varit med och regisserat. 

– Avsnitten som jag valde att regissera är mycket mer ett relationsdrama än vad det är action, säger hon till Expressen. 

På frågan om hur länge hon ser sig fortsätta med serien svarar hon på ett sätt som ger tittarna hopp om fler avsnitt utöver de fyra som de snart ska få ta del av: 

– Jag trodde att vi skulle avsluta med vårt tioårsjubileum, men det var ju för några år sedan. Sedan började jag skriva och nu då regissera. Jag kan säga så här: Maria Wern har varit som ett universitet, vilket jag är väldigt tacksam för. Men, utan säga för mycket, så tycker jag att det är väldigt roligt med nya äventyr.

När kommer nästa säsong av Maria Wern?

I skrivande stund är det inte bekräftat att TV4 kommer göra en tionde säsong av Maria Wern, men sett till det enorma intresset för serien och Eva Röses hint om en fortsättning utgår vi från att den blir av. När den kan tänkas komma är däremot inte helt lätt att förutspå. Det dröjer vanligtvis mellan 2-3 år mellan säsongerna, men frågan är om kanalen inte vill få ut en till säsong snabbare än så nu när de vill hålla sin nya streamingtjänst fortsatt attraktiv för tittarna. Vidare verkar Röse hungrig på att regissera, vilket hon skulle kunna få göra mer av nästa säsong. 

Baserat på tidigare produktionstakt ser tittarna ut att behöva vänta till 2025 eller 2026 på nästa säsong av Maria Wern. Men förhoppningsvis ser TV4 till att göra en expressbeställning så att vi får ta del av nya avsnitt redan nästa år.

Nu kan vi streama hela den nionde säsongen av "Maria Wern" på TV4 Play. 

NÄSTA ARTIKEL