Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Morden i Helsingör säsong 3 – Detta vet vi

5 serier för dig som gillar Morden i Helsingör

Filmtopp
Filmtopp | Lista
14 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
14 augusti 2021

Vi hjälper dig att stilla abstinensen.

Den dansk-tyska kriminalserien "Morden i helsingör" har blivit omåttligt populär i Sverige. Är du en av de som bingeat serien och nu törstar efter fler spännande mordgåtor i samma anda? Filmtopp ger dig deckartipsen du behöver!

MER LÄSNING:

Morden i Helsingör säsong 3 – Detta vet vi

Två säsonger av den intrigfyllda kriminalaren Morden i Helsingör finns nu att streama på C More. Andra säsongen har precis nått sitt slut och deckarabstinensen är som allra värst. Men vrid dig inte i plågor – Filmtopp ger dig tips på fem deckarserier att fylla behovet med!

Morden i Midsomer

Foto: ITV.
Foto: ITV.

Har du fullständig time out från vardagen? Då är Morden i Midsomer det rätta alternativet för dig. Denna kultförklarade deckarserie har hela 21 säsonger tillgängliga på Viaplay. Serien bygger på Caroline Grahams romansvit där poliskommissarie Barnaby rensar bland byns odågor. Sett till hur många mord som ägt rum i Midsomer genom åren kan vi garantera dig att det finns en hel del. Utöver mord är även kärleksintriger och svek i fokus.

Tjänst: Viaplay, SVT Play, Viafree, Comhem Play+

Mord i Paradiset

Foto: BBC.
Foto: BBC.

Mord i Paradiset är en lyckad långkörare av BBC och nu kan du se den senaste säsongen vars nya avsnitt släpps varje onsdag. Serien följer en oböjlig snut från London som skickas till den karibiska paradisön Saint Marie för att lösa brott. Den senaste och tionde säsongen tar vid när ett nyhetsankare hittas död och man övertygas om att det måste vara en populär TV-profil som ligger bakom det. Men hur kan det vara möjligt när han befunnit sig i direktsändning när mordet ägde rum?

Tjänst: C More, TV4 Play

Lyckoviken

Lyckoviken.
Foto: Viaplay.

Camilla Läckberg har gett sig in i TV-världen på allvar, nu som producent och manusförfattare. Hennes första stora projekt är Lyckoviken som tar tillbaka  såpan till Sverige. Berättelsen äger rum i den idylliska orten Hammarvik, dit en polis vänder hem för att närvara vid sin mors begravning. Men väl tillbaka försvinner plötsligt en flicka, vilket får Hammarvik att skakas om och dess värsta hemligheter att uppdagas.

Intervju: Camilla Läckberg om Lyckoviken 

Tjänst: Viaplay

Morden i Sandhamn

Morden i Sandhamn.
Foto: TV4/C More.

Morden i Sandhamn är en svensk långkörare att sätta tänderna i. Serien som frontas av Alexandra Rapaport bygger på Viveca Stens bästsäljande böcker och tar oss till Stockholms skärgård där det inte är så fridfullt som det ser ut att vara på ytan. Spännande fall och mordgåtor varvas med vackra naturbilder i vad som är en av de mest populära serierna på C More. Sju säsonger finns tillgängliga. 

Tjänst: C More, Blockbuster, SF Anytime, TV4 Play

Broadchurch

Broadchurch
Foto: BBC.

För den som inte sett Broadchurch kan serien mycket väl vara det bästa deckartipset en kan få. Denna mästerliga tresäsongsakt tar avstamp i mordet på en pojke som vänder upp och ner på en kuststad. Två detektiver kämpar för att reda ut vad som hänt och varför. I huvudrollerna ser vi de fullständigt briljanta Olivia Colman och David Tennant. Ett måste för alla krimfanatiker.

Tjänst: SF Anytime, Blockbuster

NÄSTA ARTIKEL