TIPS: Deckarserier som utspelar sig på sommaren

TIPS: Deckarserier som utspelar sig på sommaren

Axel Diedrichs
Uppdaterad 15 juni 2024 kl. 06:34 | Publicerad 14 juni 2024 kl. 20:00

Titlarna att styra upp långledigheten med

Njuter du inte av din sommarledighet? Är det för lite meta och spänning i ditt binge-tittande? Låt oss tipsa om bra deckarserier som utspelas på sommaren!

Foto: TV4.

Morden i Sandhamn

Den första titeln att ta plats på listan är en av de mest självklara. Morden i Sandhamn som bygger på Viveca Stens böcker och som har Alexandra Rapaport i huvudrollen, är en av de mest omtyckta svenska deckarserierna. Den utspelar sig i Stockholms vackra skärgård där åklagaren Nora Linde löser svåra fall. Under solen äger inte bara rum mord, utan också romans mellan huvudkaraktären och hennes kärleksintressen. 

Nyligen fick vi veta när den tionde säsongen av Morden i Sandhamn har premiär på streamingtjänsten TV4 Play.

TIPS: Deckarserier som utspelar sig på sommaren
Foto: BBC One.

Mord i paradiset

Det här är den populära kriminalserien om en brittisk polis som förflyttas till paradisön Saint Marie i Karibien. Det dröjer inte lång tid innan det visar sig att hemska mord också sker i den soliga och idylliska miljön. Mord i paradiset har nu visats i 12 minst sagt framgångsrika säsonger, med olika personer som spelat huvudrollen.

Här kan du streama: Mord i paradiset

Foto: BBC One.

Fader Brown

Nästa serie på listan är mysdeckaren Fader Brown med den folkkäre Harry Potter-skådespelaren Mark Williams i titelrollen. Här har hans karaktär en unik förmåga att knäcka knepiga mordgåtor, vilket kan verka vara märkligt då han är en katolsk präst i 1950-talets Cotswold. Trots att serien har rullat sedan 2013 har den inte fått sitt stora internationella genombrott, men genrefans uppskattar den oerhört. Här bjuds på skön underhållning med många soltimmar.

Här kan du streama: Fader Brown

Foto: TV4.

Hudson & Rex

Nästa tips på listan är en kanadensisk kriminalserie om den våghalsige polisen Charlie Hudson som tillsammans med polishunden Rex hjälp löser svåra brott i St John’s, Newfoundland. Till skillnad från andra titlar håller den ett högre tempo med denna oslagbara duo som ständigt är stadens skurkar hack i häl. Hudson & Rex hade premiär 2019 och har sedan dess släppt 100 avsnitt. Med andra ord perfekt för dig som har en långledighet att styra upp.

Här kan du streama: Hudson & Rex

TIPS: Deckarserier som utspelar sig på sommaren
Foto: TV4.

Morden i Helsingör

De svenska TV-tittarna älskar den danska kriminalaren Morden i Helsingör som följer radarparet Dan Sommerdahl och hans bäste vän Flemming när de löser mord i den soliga hamnstaden Helsingör. Längtar du efter fler avsnitt? Sedan en tid tillbaka vet vi när Morden i Helsingör säsong 5 har premiär

Här kan du streama: Morden i Helsingör

Foto: Viaplay.

Strandhotellet

Camilla Läckbergs andra såpa (Lyckoviken var hennes första) blev en omedelbar tittarsuccé på Viaplay. Nu har den tredje säsongen släppts i vilken publiken får följa med på nya intriger, relationer och mord – allt kan hända! Till fansens stora glädje är en fjärde säsong redan inspelad.

Här kan du streama: Strandhotellet

TIPS: Deckarserier som utspelar sig på sommaren
Foto: ITV.

Morden i Midsomer

Morden i Midsomer är deckarserien som fick många att förälska sig i genren av kriminalserier som utspelar sig på idylliska platser, ofta i sommarmiljö. Långköraren har pågått sedan 1997 och är nu inne på sin 24:e säsong.

Under de tidigare säsongerna får vi följa med kriminalinspektör Tom Barnaby (John Nettles) när han tar sig an det ena kluriga mordfallet efter det andra. På senare år är det släktingen John Barnaby (Neil Dudgeon) som tagit över stafettpinnen.

Här kan du streama: Morden i Midsomer

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL