Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jerka Johansson om sin bästa roll – Maria Wern-karaktären ratas

Jerka Johansson om sin bästa roll – Maria Wern-karaktären ratas

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
06 september 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
06 september 2023

Maria Wern-skådespelaren om rollen som ligger honom närmast hjärtat

I en tidigare intervju med Filmtopp avslöjade Erik "Jerka" Johansson, just nu aktuell med populära "Maria Wern", vilket av hans många roller som han själv tycker är "bäst".

Just nu är Erik "Jerka" Johansson i ropet med det omåttligt populära kriminaldramat Maria Wern, där han spelar en av huvudrollerna vid sidan om Eva Röse i titelrollen. Filmserien är en av TV4:s främsta tittarsuccéer och är ni inne på sin nionde säsong.

Handlingen i Maria Wern utspelar sig på Gotland, där Maria (Röse) tar sig an utmanande mordfall med Sebastian Ståhl (Jerka) till hjälp. I den senaste säsongen hittas bland annat en lovande fotbollsspelare död och ett gängrelaterat mord undersöks, men Maria och Sebastian väntar dessutom tillökning.

Långköraren Maria Wern har rullat sedan 2008 och Jerka gjorde sin debut 2013. Under tio års tid har skådespelaren axlat rollen som Sebastian och karaktären har blivit en riktig favorit hos tittarna – men när Jerka själv ska välja ut en favoritroll ratas Sebastian.

Jerka Johansson om sin bästa roll – Maria Wern-karaktären ratas
Foto: TV4.

Maria Wern-karaktären ratas när Jerka Johansson pekar ut sin bästa roll

Trots att Jerka Johansson har spelat rollen som Sebastian under så lång tid, och det är den som många i dag förknippar honom med mest, så är det inte nödvändigtvis hans personliga favoritroll – eller åtminstone inte den bästa, enligt honom själv.

I en tidigare intervju med Filmtopp, där allt från gitarrspelande till öldrickande diskuterades, fick skådespelaren också svara just på frågan vilken som är hans bästa roll. Efter viss betänketid är det alltså inte Sebastian Ståhl som Jerka väljer att lyfta fram, utan en annan tittarfavorit.

Bonusfamiljen tycker jag ändå är ... bästa vet jag inte, men det är den rollen som har känts mest rätt för mig, avslöjar skådespelare för Filmtopp. Att jag fick den rollen känns som att det var så jävla rätt tid och rätt timing för mig [...] Jag tycker att det är väldigt kul att göra den och jag trivs väldigt mycket med att jag har den rollen.

Rollen som Jerka pratar om är givetvis den som Patrik i Bonusfamiljen, vilket också är en roll han spelat under väldigt lång tid. Bonusfamiljen hade premiär 2017 och senast i vintras spelade han rollen igen i långfilmen Länge leve bonusfamiljen.

Se Filmtopps Eric Diedrichs intervjua Jerka här:

NÄSTA ARTIKEL