Alla "Morden i"-serier – Sandhamn, Helsingör, Midsomer m.fl.

Alla ”Morden i”-serier – Sandhamn, Helsingör, Midsomer m.fl.

Emil Oscar Rasmussen
23 juni 2024 kl. 20:00

Deckarserierna med (nästan) samma titel

Hur försäkrar man sig om att en deckarserie blir framgångsrik i Sverige? Man inleder titeln med "Morden i" givetvis. Nedan listar de största och mest framgångsrika serierna döpta med de två gyllene orden, följt av namnet på en plats.

Det finns en sak som är säker och det är att vi svenskar älskar att titta på deckarserier mystiska mordfall ska lösas, inte sällan på idylliska platser. Med Morden i Midsomer som förebild har svenska distributörer kommit på ett busenkelt knep för att få den svenska tv-publiken att förstå att de har just den typen av serie att erbjuda. Allt de behöver göra är att döpa serierna till "Morden i", följt av namnet på platsen där de utspelar sig.

Nedan listar vi fem av de populäraste deckarserierna med "Morden i"-titlar. Har du sett samtliga av dem?

LÄS OCKSÅ: Nya kriminalserier på SVT sommaren 2024

5 "Morden i"-serier att streama – tips till deckarälskare

Morden i Midsomer
Foto: ITV.

Morden i Midsomer (1997– )

Ursprungsland: Storbritannien
Antal säsonger: 24

På ytan är det engelska grevskapet Midsomer den mest harmoniska platsen på jorden, men bakom fasaden på det stilla bylivet är mörka hemligheter begravda. Tur är väl det att kommissarie Barnaby finns på plats i Midsomer för att föra dessa hemligheter till ytan och lösa de många mystiska mordfallen på platsen.

Se var du kan streama: Morden i Midsomer

Morden i Sandhamn
Foto: TV4.

Morden i Sandhamn (2010– )

Ursprungsland: Sverige
Antal säsonger: 10

Omåttligt populära Morden i Sandhamn, med Alexandra Rapaport i huvudrollen, är nu inne på sin tionde säsong, som har premiär den 7 augusti i Sverige. Den älskade serien är baserad på böckerna av Vivica Sten och följer Nora Linde när hon löser brott i Stockholms vackra skärgård.

Se var du kan streama: Morden i Sandhamn

Morden i Helsingör
Foto: TV4.

Morden i Helsingör (2020– )

Ursprungsland: Danmark
Antal säsonger: 5

Även danskarna kan producera sevärda deckare som är pittoreskt inramade. I Morden i Helsingör tar vi rygg på den framgångsrike polisen Dan Sommerdahl när han löser brott i kuststaden, samtidigt som han försöker hålla ordning på sitt privatliv.

Se var du kan streama: Morden i Helsingör

Morden i Brokenwood
Foto: TV4.

Morden i Brokenwood (2014– )

Ursprungsland: Nya Zeeland
Antal säsonger: 10

I Morden i Brokenwood tas vi med till andra sidan jorden, till den på ytan lugna och idylliska platsen Brokenwood. Men när kriminalkommissarie Mike Shepherd och hans kollegor börjar gräva, inser de snabbt att det lilla samhället döljer mörka hemligheter.

Se var du kan streama: Morden i Brokenwood

Morden i Barking
Caption

Morden i Barking (2022)

Ursprungsland: Storbritannien
Antal säsonger: 1

Morden i Barking är en brittisk miniserie som är baserad på verkliga händelser. Serien utspelar sig i London, i stadsdelen Barking, där fyra unga homosexuella män hittas mördade under liknande förutsättningar mellan 2014–2015. I serien får vi följa offrens familjer och deras målmedvetna kamp för att gå till botten med sanningen.

Se var du kan streama: Morden i Barking

Dokumentärer och liknande titlar:

LÄS OCKSÅ: Sommardeckarna på TV4 Play – serier för regniga dagar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL