Robinson 2024

Alexander Strandberg får nog av Pål Schakonat – kräver en duell i Örådet

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad kl. 19:30 | Publicerad 19 maj 2024 kl. 11:14

Han låtsas som om han inte vet något

I dagens avsnitt av "Robinson" så blossar det upp konflikter i lägret. Alexander Strandberg konfronterar Pål Schakonat och kräver en duell om att vara kvar i programmet.

Robinson närmar sig sin finalvecka och pressen är total. Allt tjafs mellan deltagarna börjar även det bli desto mer påfrestande. Även när intentionerna är goda kan det slå fel åt diverse håll. I söndagens avsnitt får vi se när Pål Schakonat säger att det är otroligt hur Zayera Khan har vuxit som person – och då får sig en ordentlig attack av Alexander Strandberg

– Säger du. Du skulle ju bränna henne ikväll på örådet. Ska du säga att hon har växt?, säger Alexander.

Pål låtsas här att vara helt ovetande till det Alexander säger och undrar vem som har sagt det. Han undrar vart det kommer ifrån då han bara har pratat med Olivia Lindegren och Rooble Gedi om det, dock finns det en sanning i det Alexander säger. När Maureen Asic undrar om det är sant så tvär nekar Pål anklagelserna. Alexander är väl medveten om att det här är ett spel men de är fortfarande människor och Pål triggar igång honom. Han tycker att Pål är skenhelig.

Alexander Strandberg får nog av Pål Schakonat – kräver en duell i Örådet
Foto: TV4.

Alexander Strandberg till Pål Schakonat: "Du vet vad du har sagt"

När de andra sitter och pratar om vem de ska rösta på så har Alexander redan en plan för hur han ska göra ikväll. Han kommer att ge bort sin immunitet och rösta på Pål för att se vad han väljer. Han skulle aldrig välja att duellera mot en kvinna, han kan även säkert säga att han är den enda bland killarna som aldrig skulle välja att duellera mot en av tjejerna.

Alexander och Pål iväg för att prata om det Alexander påpekade tidigare. Pål vill veta vem han har hört det ifrån, men Alexander menar att det inte spelar någon roll vem som har sagt det. Det Alexander har hört är; "Nu är det öråd ikväll, och Pål röstar gärna ut Zayera liksom". 

– Du vet ju vad du har sagt, om du inte vill äga det, då är det upp till dig. Men du vet ju fortfarande vad du har sagt liksom och hur dina tankar har gått, säger Alexander.

Alexander Strandberg får nog av Pål Schakonat – kräver en duell i Örådet
Foto: TV4.

Alexander vet att "Robinson" är ett spel, det är som ett stort spelbräde, och han förstår att alla spelar på sitt sätt. Han använder en liknelse här, när han spelar Fia med knuff med sina söner, och nu krockar han med Pål, i den grad att han behöver knuffa ut honom. Alexander försöker övertala Pål att "om han är nere på golvet" så väljer Pål honom, och om han är nere på golvet kommer han att välja Pål.

– Vad gör man när någon säger så mot en, jag håller inte på med såna här manshierarkier så, säger Pål.

Alexander vill gärna att Pål tar honom före någon utav tjejerna. Alex kommer att ge bort sin immunitet, men han menar att han inte kommer att offra sig själv utan vill att Pål ska ta det beslutet.

"Robinson" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL