Streamingtips maj 2023 – filmer och serier du inte vill missa

Streamingtips maj 2023 – filmer och serier du inte vill missa

Filmtopp
02 maj 2023 kl. 19:00

Premiärerna du inte får missa i maj

Behöver du hjälp att hålla koll på alla kommande filmer och serier på streamingmarknaden? Filmtopp räcker ut en hjälpande hand i myllret av alternativ – här hittar du en handfull höjdpunkter bland alla nya filmer och serier i maj 2023.

Det är inte lätt att hålla kolla på alla kommande filmer och serier på streamingmarknaden. Med mängden etablerade tjänster tenderar en och annan sevärd titel att falla mellan stolarna. För att göra det lite enklare att navigera i streamingdjungeln har vi sammanställt både en och annan höjdpunkt för maj månad samt en komplett lista med länkar till de stora streamingtjänsternas respektive premiärer.

Premiärer på de olika streamingtjänsterna i maj 2023:

Streamingtips maj 2023 – 10 höjdpunkter du inte får missa

White House Plumbers på HBO Max
Foto: HBO.

1. HBO Max: White House Plumbers – 2 maj

White House Plumbers är HBO:s nya miniserie med Woody Harrelson och Justin Theroux i huvudrollerna. Serien består av fem avsnitt på cirka en timma vardera och handlar om vad som skedde bakom kulisserna till Watergate-skandalen, med fokus på president Nixons två politiska sabotörer, E. Howard Hunt (Harrelson) och G. Gordon Liddy (Theroux), som var avgörande pjäser i Nixons fall.

Lust kommer till SkyShowtime
Foto: SkyShowtime.

2. SkyShowtime: Lust – 5 maj

Hann du inte med Lust under seriens sejour på HBO Max har du en ny chans nu, när den svenska dramakomediserien har nypremiär på SkyShowtime. Handlingen kretsar kring ett gäng kvinnliga människor i 40-årsåldern som börjar ifrågasätta hur livet har kommit i vägen för sådant som sexliv, passion och drömmar. Nu gör de sig redo att väcka nytt liv i sin nyfikenhet för att utforska nya delar av livet.

Även andra nordiska favoriter som Beforeigners och Björnstad hittar till SkyShowtime i maj.

Top Dog är tillbaka
Foto: C More.

3. C More: Top Dog (säsong 2) – 8 maj

Tittarfavoriten Top Dog är äntligen tillbaka med sin efterlängtade andra säsong. I den uppföljande säsongen fortsätter Teddys och Emilys romans att spira. Medan Emily erbjuds ett nytt jobb av en miljardär försöker Teddy starta upp ett legitimt företag – och snart blir det allt svårare för dem att balansera yrkeslivet med kärlekslivet.

The Mother kommer till Netflix.
Foto: Netflix.

4. Netflix: The Mother – 12 maj

I denna actionthriller får vi se Jennifer Lopez ta i med hårdhandskarna. Stjärnan spelar en lönnmördare som tvingas ut ur sitt incognito-liv för att skydda den dotter som hon övergav många år tidigare. Samtidigt måste hon oroa sig för sitt eget liv – som många livsfarliga krafter är ute efter.

Streamingtips maj 2023 – filmer och serier du inte vill missa
Foto: HBO Max.

5. HBO Max: The Great (säsong 3) – 13 maj

Kostymkomedi-pärlan The Great, med lysande Elle Fanning och Nicholas Hoult i huvudrollerna, återvänder med sin tredje säsong. Denna skruvade, (bitvis) historiska skildring kretsar kring "Catherine the Great" och hennes resa till makten i Ryssland. Denna säsongen ger Catherine (Fanning) och Peter (Hoult) sitt äktenskap en ärlig chans, men frågan är om inte alla tidigare kuppförsök, svek och förkastliga aktioner är ett lite väl övermäktigt hinder för dem att glömma.

White Men Can't Jump
Foto: Disney+

6. Disney+: White Men Can't Jump – 19 maj

En remake på White Men Can't Jump (1992), behöv det? Vi är skeptiska, men det finns inget vi kan göra för att stoppa den nu. Det är bara att bänka sig framför tv:n för att se om denna nyversion är något att ha eller inte. Många remakes kommer med en automatisk floppvarning eftersom det är svårt att leva upp till originalet, men då och då blir man positivt överraskad – vilket vi hoppas på den här gången.

En annan majpremiär på Disney+ som är värd en chans är Small Light, som Filmtopp gav ett högt betyg.

Streamingtips maj 2023 – filmer och serier du inte vill missa
Foto: Prime Video.

7. Prime Video: Take a Chance – 19 maj

Den 19 maj kommer Prime Video att släppa sin första svenska dokumentär, Take a Chance. Dokumentären ger en unik inblick i livet hos Gert van der Graaf, den ökände stalkern som förföljde ABBA-profilen Agnetha Fältskog. I dokumentären får vi berättat hur van der Graafs idoldyrkan utvecklade sig till något mycket mörkare.

Nolly – streaminghöjdpunkter
Foto: ITV.

8. SVT Play: Nolly – 24 maj

SVT Play ska inte glömmas bort bland alla de andra streamingjättarna. Gratistjänsten producerar dels en hel del egna sevärda produktioner, men plockar också in titlar som vi kanske inte hade fått se annars. En av dessa är den nya miniserien Nolly, med Helena Bonham Carter i huvudrollen. Den brittiska stjärnan spelar en känd såpastjärna vars liv vänds upp och ned när hon får sparken. Över tre avsnitt får vi följa hennes fall från tronen som såpastjärna.

Arnold i FUBAR på Netflix
Foto: Netflix.

9. Netflix: FUBAR – 25 maj

I FUBAR får vi se Arnold Schwarzenegger spela rollen som en CIA-agent på vippen att pensionera sig. Men innan han hinner omfamna pensionen uppenbarar sig en familjehemlighet som gör att han måste ta sig an ett sista, farligt uppdrag innan han kan tacka för sig själv som agent.

The Swarm på Viaplay
Foto: Viaplay.

10. Viaplay: The Swarm – 28 maj

I miljöthrillern The Swarm, med Alexander Karim i en av huvudrollerna, är det dags för naturen att utkräva sin hämnd på mänskligheten. Efter år av hänsynslös behandling av världshaven tycks ett medvetande väckas till liv i de dolda djupen: fartyg sjunker, skaldjur blir giftiga och såväl vattenlevande djur som vattnet själv angriper människan. Nu riktas allt hop till en liten grupp forskare.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL