Nya serier på SVT Play i maj 2023

Nya serier på SVT Play i maj 2023

  • SVT Play
Filmtopp
27 april 2023 kl. 18:00

Från kriminal- till kostymdraman

SVT Play gör inte lika mycket väsen av sig som sina konkurrenter på streamingmarknaden, men det innebär inte att det saknas sevärda nytillskott varje månad. Här hittar du fem kommande seriepremiärer att se fram emot på SVT Play i maj 2023.

Höjdpunkter på SVT Play i maj 2023

Tyst vittne
Foto: SVT.

Tyst vittne (säsong 24) – 17 maj

Premiär på SVT Play: 17 maj (samtliga tio avsnitt)
Premiär på SVT1: 19 maj (ett avsnitt i veckan)

Den brittiska långköraren Tyst vittne är tillbaka med sin 24:e (!) säsong. Samtliga avsnitt i säsongen släpps på SVT Play den 17 maj, men den visas också med ett avsnitt i veckan på SVT1 från och med den 19 maj. Klassikern följer en grupp experter inom rättsmedicin, som aldrig tycks få slut på svårlösta brott som de behöver hjälpa till att lösa.

DNA (säsong 2)
Foto: SVT.

DNA (säsong 2) – 19 maj

Premiär på SVT Play: 19 maj (två avsnitt i veckan, totalt sex avsnitt)
Premiär på SVT1: 22 maj (ett avsnitt i veckan)

Det danska kriminaldramat DNA rullar vidare med en andra säsong. I den första säsongen fick vi följa kommissarie Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) när han försökte gå till botten med vad som hände med hans försvunna dotter. I denna andra säsong görs en fruktansvärd upptäckt i lastutrymmet på en lastbil – där väntar 19 unga vietnameser, stympade och kvävda.

Nolly
Foto: ITV.

Nolly – en såpastjärnas fall (säsong 1) – 24 maj

Premiär på SVT Play: 24 maj (samtliga tre avsnitt)
Premiär på SVT1: 17 juni (ett avsnitt i veckan)

Noele "Nolly" Gordon (Helena Bonham Carter) är en välkänd såpastjärna som på toppen av sin karriär plötsligt nekas ett förnyat kontrakt. I tre avsnitt får vi följa hennes fall från sin tron som såpastjärna. Vid sidan om Oscarsnominerade Bonham Carter hittar vi skådespelare som Con O'Neill (The Batman, Chernobyl) och Augustus Prew (Maktens ringar, The Morning Show).

Älskade Samir (säsong 1) – 26 maj

Premiär på SVT Play: 26 maj (samtliga sju avsnitt)

I skrivande stund har vi begränsad information om den kommande serien Älskade Samir, men vi har fått bekräftat att den har premiär på SVT Play i slutet av maj. Tidigare i år avslöjade även artisten Dilba att hon gör sin skådespelardebut i serien och Abbe Hassan, som gjort succé med filmen Exodus, står som regissör för projektet.

Sanditon (säsong 3)
Foto: SVT.

Sanditon (säsong 3) – 28 maj

Premiär på SVT Play: 28 maj (ett avsnitt i veckan, totalt sex avsnitt)
Premiär på SVT1: 28 maj (ett avsnitt i veckan)

Innan maj tackar för sig är det dags för den tredje säsongen av Sanditon att landa på SVT Play och SVT1. Serien är baserad på Jane Austens sista, ej färdigskrivna roman och kresar kring karaktären Charlotte Heywood, som blir vän med familjen Parker och följer med dem till semesterorten Sanditon.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL