Recension: 3 Body Problem (2024) – en serie som kräver din uppmärksamhet

Bästa serierna på Netflix 2024 – bra serier på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 16 mars 2024 kl. 08:03 | Publicerad 06 mars 2024 kl. 15:03

Filmtopp tipsar om årets bästa serier på Netflix

Filmtopp underlättar jakten efter de bästa serierna på Netflix 2024. Här listar vi alla sevärda och bra serier på Netflix, som uppskattats av någon av Filmtopps recensenter.

Under 2024 kommer Netflix att lansera över 70 nya originalserier (inklusive nya säsonger av existerande serier), och den listan kommer säkerligen växa med titlar som ej hunnit presenteras ännu. Det finns med andra ord ett och annat att hålla reda på för alla på jakt efter en ny bra serie på Netflix. Filmtopp underlättar sökandet genom att lista alla de bästa serierna på Netflix 2024, i takt med att de släpps.

Serierna som du hittar listade i den här artikeln måste uppfylla följande två kriterier:

  • Serien måste vara en originalproduktion från Netflix eller visas exklusivt på streamingtjänsten i Sverige.
  • Serien måste ha recenserats på Filmtopp och fått minst 3 i betyg.

För tips på serier som finns på andra streamingtjänster kan du kolla in vår samlingslista över de bästa serierna 2024. Utforska även listan för de bästa filmerna på Netflix 2024 eller vad som är nytt på Netflix.

Årets bästa serier på Netflix – mars 2024

3 Body Problem
Foto: Netflix.

3 Body Problem (säsong 1)

Genre: Sci-fi, Äventyr, Drama
Skapare: David Benioff, D.B. Weiss, Alexander Woo
Med: Benedict Wong, Eiza Gonzálex, Jonathan Pryce, Liam Cunningham, John Bradley m.fl.
Betyg: 3 av 5

Efter många om och men är Game of Thrones-skaparna David Benioff och D.B. Weiss äntligen tillbaka med en ny serie, och det i form av komplexa 3 Body Problem. Den nya serien är en svår nöt att knäcka med tanke på att den hoppar såväl mellan tid och rum, samt en stor mängd karaktärer. Addera till det att premissen grundar sig i forskning kring fysik, så förstår du nu att den kräver sin uppmärksamhet.

Med det sagt har den mycket att komma med för den som orkar. Komplexiteten bidrar med djup och handlingen innehåller gott om mysterier och oväntade vändningar som håller oss engagerade.

Recension: 3 Body Problem (säsong 1)

The Gentlemen (säsong 1) – bästa serierna på Netflix 2024
Foto: Netflix.

The Gentlemen (säsong 1)

Genre: Action, Komedi, Krim
Skapare: Guy Ritchie
Med: Theo James, Kaya Scodelario, Daniel Ings m.fl.
Betyg: 4 av 5

Guy Ritchie-rullen The Gentlemen (2019) lever nu vidare i form av en Netflix-serie med samma namn. I serien får vi följa Eddie (Theo James), som återvänder till familjens gods och får reda på att han kommer att få ärva det istället för den stökige brodern Freddy (Daniel Ings). Eddie inser också att godset är del av en enorm cannabisverksamhet och det dröjer inte länge innan den kriminella världen har satt klorna i honom.

Recension: The Gentlemen (säsong 1)

Bästa Netflix-serierna i februari

En dag (2024) – kärlekens resa genom åren
Foto: Netflix.

En dag (säsong 1)

Genre: Drama, Romantik
Skapare: Nicole Taylor
Med: Leo Woodall, Ambika Mod, Amber Grappy m.fl.
Betyg: 4 av 5

Det dröjde inte länge innan Netflix släppte en global succé 2024. Miniserien En dag, baserad på David Nicholls roman från 2009, slog ned som en storm på streamingtjänsten och blev en favorit på många platser runt om i världen. En dag är berättelsen om Emmas (Ambika Mod) och Dexters (Leo Woodall) sammanflätade öden över 20 år, från att de träffas första gången. Varje avsnitt tar oss sedan ett år framåt i tiden, för att ge oss en inblick i hur relationen dem emellan utvecklas genom tiden.

Recension: En dag (säsong 1)

Bästa serierna på Netflix i januari 2024

Griselda (säsong 1) – bästa serierna på Netflix 2024
Foto: Netflix.

Griselda (säsong 1)

Genre: Drama, Krim, Biografi
Skapare: Carlo Bernard, Ingrid Escajeda, Doug Miro
Med: So
Betyg: 4 av 5

Griselda är en verklighetsinpsirerad dramaserie baserad på Griselda Blancos (Sofía Vergara) resa till att bli ledaren av en av Miamis mäktigaste karteller under 1970- och 80-talet. Med hjälp av en dödlig blandning av charm och gränslöshet slår sig Blanco fram och skaffar sig smeknamnet "Gudmodern".

Recension: Griselda (säsong 1)

Bästa serierna på Netflix 2024 – bra serier på Netflix
Foto: Netflix.

Boy Swallows Universe (säsong 1)

Genre: Drama, Thriller
Skapare: John Collee
Med: Lee Tiger Halley, Christopher James Baker, Phoebe Tonkin m.fl.
Betyg: 4 av 5

Eli Bells liv i Brisbane, Australien på mitten av 1980-talet präglas av en pappas om lyser med sin frånvaro, en stum bror, en mamma med drogproblem, en styvpappa som langar droger och en barnvakt som även är en ökänd brottsling. Mitt i detta hav av dåliga förutsättningar försöker Eli följa sitt hjärta och vara en god människa. Frågan är om den möjligheten går förlorad när hans öde korsas med en mytomspunnen knarklangare.

Recension: Boy Swallows Universe (säsong 1)

The Brothers Sun (säsong 1) – bra serier på Netflix 2024
Foto: Netflix.

The Brothers Sun (säsong 1)

Genre: Action, Komedi, Drama
Skapare: Brad Falchuk, Amy Wang, Byron Wu
Med: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li, Jon Lee m.fl.
Betyg: 4 av 5

The Brothers Sun är den actionfyllda, ofta roliga men ibland också allvarliga, serien om en gangster som lämnar Taipei för att åka till Los Angeles. Där väntar hans mamma och naive lillebror, i stort behov av skydd efter att en mystisk fiende tagit sikte på familjen.

Recension: The Brothers Sun (säsong 1)

För att se vad som väntar på Netflix under året kan du även kolla in listan: Nya serier på Netflix 2024 – Filmtopp tipsar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL