Recension: The Gentlemen (säsong 1) – Guy Ritchie är tillbaka i högform

Nytt på Netflix – senaste nytt att streama

  • Netflix
Eric Diedrichs
15 mars 2024 kl. 21:03

Filmer och serier du inte vill missa

Världens största streamingtjänst fyller ständigt sitt utbud. Vi sonderar terrängen och listar nytt på Netflix som är värt att streama.

Efter en period av ekonomisk oro tycks Netflix rest sig större och starkare än någonsin. Ingen annan streamingtjänst kommer i närheten av att släppa så många filmer och serier varje varje vecka. Det är som att man drunknar i utbudet. Men frukta inte, Filmtopp är både din livboj och ditt räddningsskepp! Låt oss sköta jobbet och navigera dig till en trygg plats där bara det som är värt att se bland allt nytt på Netflix existerar. För fler tips, se vår sammanställning med nya serier på Netflix 2024.

Senaste nytt att streama – bra TV-serier

Netflix gör betydligt fler serier än filmer så här gäller det verkligen att gallra hårt. Många titlar att välja mellan, men vi ska bara lyfta fram det bästa av allt som är nytt på Netflix. Låt oss börja!

3 Body Problem
John Bradley i "3 Body Problem" Foto: Netflix

3 Body Problem (säsong 1) – premiär 22/3

Genre: Sci-fi, drama
Med:
Benedict Wong, Jess Hong, Jovan Adepo, Eiza González m.fl.
Betyg:
3 av 5

Efter Game of Thrones gör nu skaparna David Benioff och D.B. Weiss comeback med ett nytt äventyr, detta med flera "GoT"-skådespelare. Serien rör sig i en tidsaxel som varierar i allt från 60-talets Kina till dagens London. Händelserna kretsar kring nya rön som motsäger all fysikforskning under de senaste sextio åren. Under mystiska omständigheter börjar högprofilerade forskare att ta livet av sig, och ingen vet varför. Läs mer i vår recension av "3 Body Problem".

The Gentlemen
"The Gentlemen" är en väldigt bra och ny serie att streama. Foto: Netflix

The Gentlemen (säsong 1)

Genre: Action, komedi
Med: Theo James, Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Vinnie Jones m.fl.
Betyg: 4 av 5

Guy Ritchies serie-fortsättning på spelfilmen med samma namn kretsar kring Eddie Horniman (Theo James), som återvänder till sitt fars gods i England till följd av att fadern är i färd med att gå bort. Här möts han av sin först mycket varma och hjärtliga bror Freddy (Daniel Ings), som sedan efter vetskapen om att arvet inte går till honom utan till Eddie, förvrids av vansinne. Han känner sig alltså helt snuvad på arvet som han själv anser sig ha laglig (men även gudomlig) rätt till.

En dag
 Foto: Netflix.

En dag (säsong 1)

Genre: Drama, romantik
Med: Leo Woodall, Ambika Mod, Amber Grappy, Brendan Quinn m.fl.
Betyg: 4 av 5

En dag är en ärlig och transparent kärlekshistoria där två olika världar och personligheter möter varandra. Berättelsen har sin upprinnelse vid en examensfest där huvudpersonerna Emma och Dexter precis har genomfört sin universitetsutbildning. De bestämmer sig för att spendera natten tillsammans varpå båda inser deras olikheter i personlighet, drömmar och framtidsutsikter. Mycket sevärt.

Griselda
Caption

Griselda (säsong 1)

Genre: Drama
Med:
Sofía Vergara, Alberto Guerra, Juliana Aidén Martinez, Martín Rodríguez m.fl.
Betyg: 4 av 5

En fiktiv dramatisering inspirerad av den kunniga och ambitiösa Griselda Blanco, som skapade en av historiens mäktigaste karteller. Serien utspelar sig i 1970–80-talets Miami där Blancos dödliga blandning av oanad vildhet och charm hjälper henne att sakkunnigt navigera mellan företag och familj, vilket leder till att hon blir allmänt känd som “gudmodern“.

Nytt på Netflix – sevärda filmer

Netflix släpper (tack och lov?) inte lika många filmer som serier, men samtidigt är det ännu svårare att hitta sevärda filmer att ta del av. Även om streamingtjänsten bjuder på mycket gott, är det också en hel del som ärligt talat smakar rejält surt med.

Adam Sandler som astronaut.
Adam Sandler lämnar komedigenren för dramat "Spaceman". Foto: Netflix

Spaceman (2024)

Regi: Johan Renck
Genre:
Sci-fi, drama
Med:
Adam Sandler, Paul Dano, Carey Mulligan m.fl.
Betyg:
3 av 5

Regisserad av svenske Johan Renck ser vi här Adam Sandler i ett originellt science fiction-drama. I vår recension av Spaceman beskriver vår recensent filmen som originell och absurd. Handlingen kretsar runt en tjeckisk astronaut (Sandler), som en dag inser att han inte är ensam ombord på rymdfarkosten utan finner sällskap i en gigantisk spindel.

Orion och mörkret
Orion lever i en värld av neuroser. Foto: Netflix

Orion och mörkret (2024)

Regi: Sean Charmatz
Genre:
Äventyr, komedi
Med:
Jacob Trembley, Paul Walter Hauser, Colin Hanks m.fl.
Betyg:
3 av 5

11-årige Orion är livrädd för precis allting. Alltså, verkligen allting. Men mest av allt är han rädd för mörkret. En natt händer det något magiskt, mörkret tar fysisk form och introducerar sig om "Mörker". Orion – livrädd så klart – accepterar till slut att följa med Mörker under 24 timmar och se hur ett dygn i hans ser ut. På så vis hoppas Mörker att Orion ska sluta vara rädd för honom, och kanske allt annat med.

Kevin Hart ligger med armarna i luften.
Bland det som är nytt på Netflix hittar vi "Lift", som bjuder på intensiva stunder för Kevin Heart. Foto: Netflix

They Cloned Tyrone (2023)

Regi: F. Gary Gray
Genre:
Action, komedi
Med:
Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Sam Worthington m.fl.
Betyg:
3 av 5

Lift följer mästertjuven Abby (Gugu Mbatha-Raw) och hennes före detta pojkvän Cyrus (Kevin Hart), som teamar upp för att stjäla guldtackor till ett värde av 100 miljoner dollar som transporteras på ett 777-passagerarflyg. Klassisk heisthistoria med en sorts Robin Hood-känsla där tjuvarna, som tidigare stulit för sin egen vinning, måste gå ihop för att sätta stopp för en större ondska.

Nimona
Bekanta dig med titelkaraktären "Nimona". Foto: Netflix

Nimona (2023)

Regi: Nick Bruno, Truoy Quane
Genre:
Action, äventyr
Med:
Riz Ahmed, Chloë Grace Moretz m.fl.
Betyg:
3 av 5

Det Oscarsnominerade äventyret Nimona är en spännande och underhållande historia som äger rum i en alternativ framtid. Riddare är på modet igen och så är även monster. Efter att ha blivit ditsatt för att ha mördat drottningen måste Boldheart (Ahmed) slå sig samman med blodtörstiga Nimona (Moretz) för att rentvå sitt namn.

Tack och förlåt
Benedict Cumberbatch och Ralph Fiennes i "Den underbara historien om Henry Sugar". Foto: Netflix

Den underbara historien om Henry Sugar (2023)

Regi: Lisa Aschan
Genre:
Drama, komedi
Med:
Sanna Sundqvist, Ia Langhammer, Ville Virtanen m.fl.
Betyg:
4 av 5

Höggravida Sara (Sanna Sundqvist) lever med sin pojkvän Daniél och sonen Elliot, men sen en dag har plötsligt Daniél dött i sömnen. Med hans bortgång blir Sara närmast handlingsförlamad. Hur ska hon berätta för Elliot och vem finns där för henne när hon är i som mest behov av en kram? Det låter mörkt, och det är det också bitvis. Det är också många gånger väldigt roligt, i en perfekt balans mellan humor och allvar.

Leave This World Behind
Fr.v. Ethan Hawke, Julia Roberts och Mahershala Ali. Foto: Netflix

Leave the World Behind (2023)

Regi: Sam Esmail
Genre:
Thriller, drama
Med:
Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha'la Herrold, Kevin Bacon m.fl.
Betyg:
3 av 5

Amanda (Julia Roberts) och Clay (Ethan Hawke) är ett New York-par trivsamt förankrade i den amerikanska övre medelklassen. För att komma bort från allt folkvimmel bestämmer Amanda en dag att de, tillsammans med sina två barn, ska åka i väg på en spontan weekend då hon hittar ett rymligt och lyxigt hus att hyra bara några timmars bilfärd från stan. Deras lilla ”getaway” tycks vara precis vad familjen behöver fram tills att alltmer mystiska företeelser börjar inträffa.

Detta var vår lista med rekommendationer bland allt som är nytt på Netflix. Sätt ett bokmärke och återvänd, vi kommer att uppdatera tipsen titt som tätt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL