Alla nya Astrid Lindgren-produktioner

Alla kommande svenska filmer och serier på Netflix

  • Netflix
Eric Diedrichs
Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 12:03 | Publicerad 19 mars 2024 kl. 12:03

Flera storprojekt på ingång

Netflix svenska originalproduktioner har överlag varit lyckade – och satsningen på svenskt fortsätter. Streamingtjänsten har den senaste tiden presenterat en rad kommande svenska filmer och serier.

Sedan Netflix första svenska originalserie Störst av allt (2019) har svenska produktioner som Snabba Cash, Kärlek & anarkiYoung Royals, TORE, Clark, The Playlist, En dag och en halv, Svart krabba och Barracuda Queens dykt upp hos streamingjätten.

Strömmen av svenska filmer och serier på Netflix har varit strid och Netflix tycks inte ha några som helst planer på att dra ned på tempot. Tvärtom har Netflix annonserat en stor mängd kommande svenska titlar, både filmer och serier.

I december presenterades satsningar som Camilla Läckbergs Glaskupan, en nyversion av Strul och Josephine Bornebuschs Allt blir bra. När våren nu knackar på dörren har Netflix avslöjat ytterligare en stor mängd svenska och nordiska satsningar.

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna på Netflix 2024 och Nya svenska filmer 2024

Kommande svenska filmer på Netflix

Edvin Ryding
"En del av dig"-trion Felicia Maxime, Edvin Ryding och Michaela Hamilton. Foto: Filmtopp Int.

En del av dig – 31 maj 2024

En del av dig är en av vårens stora svenska premiärer på Netflix. I Sigge Eklunds regidebut med stjärnor som Felicia Maxime, Edvin Ryding, Zara Larsson, Ida Engvoll och Alva Bratt i rollerna. Filmen handlar om Agnes, som önskar att hon kunde vara mer som sin äldre syster Julia. Julia är coolast på skolan, är inte rädd för att ta plats och är tillsammans med Noel. Agnes liv vänds på sin spets när det som inte får hända händer. Plötsligt har hon chansen att få allt det där hon drömt om, men till vilket pris?

Manusförfattare för En del av dig är Michaela Hamilton.

Stöld
Foto: Netflix.

Stöld (samisk film) – 12 april 2024

Stöld är en kommande samisk film med regi av Elle Márjá Eira och manus av Peter Birro, baserad på Ann-Helén Laestadius kritikerrosade roman med samma namn. Det är en film som skildrar en ung kvinnas kamp för att försvara sitt ursprung när främlingsfientligheten är på frammarsch och klimatförändringar hotar renskötseln. Konsekvensen blir en kollektiv desperation och en skrämmande självmordsstatistik bland unga.

Ett ärligt liv – hösten 2024

Thrillern Ett ärligt liv följer Simon som anländer förväntansfull till Lund – det är nu livet ska börja på allvar. Men juriststudierna blir inte vad han tänkt sig och när han träffar den radikala Max faller han omedelbart pladask. Nu sugs han in i en värld av spänning, risk och lögner.

Strul
Filip Berg och Amy Deasismont. Foto: Filmtopp Int.

Strul – hösten 2024

Björn Skifs-klassikern Strul kommer tillbaka i modern tappning och med Filip Berg i huvudrollen. Han spelar Conny, som är skild och jobbar som säljare på en stor elektronikkedja. Mest av allt ser han fram emot varannan vecka då han får spendera tid med sin dotter Julia. Helt plötsligt vänds livet upp och ner. Conny är på fel plats vid fel tillfälle, blir oskyldigt dömd för mord och hamnar i fängelse. I fängelset möter han brottslingarna Norinder och Musse som misstar Conny för att vara pilot, yrket hans exfrus nya framgångsrika pojkvän Tomas har. Conny blir en del av deras plan att fly från fängelset – men han behöver också hitta en häst till sin dotters födelsedag. Även Amy Deasismont, Eve Melander och Måns Nathanaelson syns bland rollerna.

Love Fårever
Foto: Robert Eldrim / Netflix.

Love fårever – på Netflix 2024

Stockholmarna Hanna och Samuel planerar ett lågmält och intimt bröllop på Gotland. En dröm som slås i spillror av familj och vänner. Allt slutar i kaos. Hanna flyr från bröllopet och bråk bryter ut. Ut ur detta kaos gryr en ny dag. En dag som kommer vara starten på en lyckligare framtid.

I rollerna ser vi bland andra Matilda Källström, Charlie Gustafsson, Kjell Bergqvist, Anja Lundqvist, Barbro “Babben” Larsson, Claes Malmberg, och Julia Heveus. För manus och regi står Staddan Lindberg.

Allt blir bra
Hela familjen samlad i "Allt blir bra". Foto: Magnus Ragnvid / Netlflix.

Allt blir bra – på Netflix 2024/2025

Stella har allt under kontroll… förutom förskolesonens Olles bekräftelsebehov, dottern Annas tonårshumör och maken Gustavs oförmåga att vara närvarande. Familjen är på väg att brista när Stella får ett besked som förändrar allt. Hon bestämmer sig för att dra med alla på en resa där hon måste lyckas med det omöjliga – att samla familjen igen.

Josephine Bornebusch, Pål Sverre Hagen, Sigrid Johnson och Olle Tikkakoski Lundström gör de ledande rollerna i Bornebusch dramafilm. I övriga roller syns Leon Mentori, Tone Danielsen, Irma Jämhammar, Niklas Falk, Mathias Lithner och Lola Zackow.

The Swedish Connection – på Netflix 2025

Netflix lyfter fram The Swedish Connection som "en svensk andra världskriget-film om en okänd hjälte", med fokus på byråkraten Gösta Engzell. Han ansvarade för Utrikesdepartementet under andra världskriget och tillsammans med sitt team kom han på en genialisk plan för att lura nazisterna när de insåg att judar i Norge och Danmark var på väg att fara illa. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Je m'appelle Agneta – på Neflix 2026

Je m'appelle Agneta är en kommande film baserad på Emma Hambergs roman med samma namn. Berättelsen skrivs som "livsbejakande" och handlar om att ta kontroll över sitt liv och våga vara den man är. Filmen följer den färgstarka och roliga Agneta – men det är i första hand på insidan. I verkligheten känner hon sig osynlig och i ett desperat försök att blåsa liv i tillvaron beger hon sig till Frankrike för att jobba som au pair åt en svensk pojke. Det visar sig snart att pojken i själva verket är en dement och excentrisk herre vid namn Einar.

Nyckelserien (arbetstitel) – TBA

Alex Ahndoril (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril), också kända under pseudonymen Lars Kepler intar snart Netflix. Streamingtjänsten gör film av deras bok Jag kommer att hitta nyckeln, som handlar om privatdetektiven Julia Stark. Hon anlitas av en förmögen familj för att lösa ett mord som begåtts på deras gods i Västernorrland. Hon tar med sig exmaken Sidney för att lösa fallet, och tillsammans flyttar de in på det överdådiga godset. Nu gäller det bara att hitta gärningsmannen innan det är för sent.

TIPS: Svenska filmer på Netflix – nya och kommande

Kommande svenska serier på Netflix

Ronja Rövardotter
Foto: Netflix.

Ronja Rövardotter – 28 mars 2024

Den svenska storsatsningen Ronja Rövardotter kommer äntligen att få se dagens ljus – och det på Netflix. Serieadaptionen av Astrid Lindgrens älskade verk behöver ingen vidare introduktion, utan här uppmanar vi er bara att göra er redo på vad vi tror och hoppas kan bli en minnesvärd tolkning av Lindgrens älskade berättelse.

I dina händer – 24 april 2024

I dina händer följer de två tonåringarna Billy och Dogge som blir rekryterade av ett gäng och snabbt slungas in i en våldsam och brutal värld, som de inte är kapabla att försvara sig mot. Serien fokuserar på saker som vem som bär ansvaret när barn begår fruktansvärda brott och vad det gör med omvärlden när vi tillåts att betrakta dem som monster.

Helikopterrånet
Ardalan Esmaili och Mahmut Suvakci. Foto: Faramarz Gosheh / Netflix.

Helikopterrånet – hösten 2024

Mahmut Suvakci och Ardalan Esmaili spelar huvudrollerna i Helikopterrånet, en verklighetsbaserad och karaktärsdriven spänningsserie i åtta delar om det hemliga dramat bakom ett av de mest spektakulära rånen genom tiderna. I övriga roller syns bland andra Dejan Milacic, Iskra Kostic, Erik Svedberg-Zelman, Vic Sonne, Johanna Hedberg och Wim Elfwencrona.

En tidig septembermorgon 2009 riktas alla världens blickar mot en liten Stockholmsförort. En helikopter har landat på taket till landets säkraste värdedepå och polisen kan bara se på när rånarna försvinner med flera miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas. Helikopterrånet är en febrig och absurd berättelse om svek och upprättelse, om rädsla och faderskap. Men kanske framför allt: en storslagen och intensiv Ikaros-saga om att vinna eller förlora allt.

Mäklarna i Marbella – hösten 2024

Mäklarna i Marbella är en realityserie som tar oss till den spanska solkustens allra lyxigaste område, där svenska mäklare tjänar multum på att sälja extravaganta hem till de rika och berömda. Här får vi följa mäklarna som jobbar för Homerun Brokers när de navigerar både sina professionella och privata liv.

Carla Sehns nya Netflix-projekt – Halva Malmö består av killar som dumpat mig
Amanda Romare och Carla Sehn. Foto: Filmtopp Int.

Halva Malmö består av killar som dumpat mig (arbetstitel) – på Netflix 2025

Amanda Romares hyllade roman Halva Malmö består av killar som dumpat mig blir till serie på Netflix. Carla Sehn spelar huvudrollen som Amanda, en 31-åring som desperat längtar efter att bli älskad och tagit sig an en sommar av intensivt (i underkant) dejtande, men det är knappt resulterat ens i en andra dejt. Många av Amandas vänner sitter i samma båt, så de försöker hjälpa varandra i jakten på kärlek samtidigt som de grubblar över varför det är så sjukt svårt för dem att lyckas.

Alva Bratt och "Keyyo" annonserar "Barracuda Queens" (säsong 2). Foto: Netflix.

Barracuda Queens (säsong 2) – på Netflix 2025

Succén Barracuda Queens kommer tillbaka nästa år. I serien har några år passerat sedan vi senast såg våra huvudkaraktärer. Året är nu 2000 och Lollo (Alva Bratt) återvänder hem efter att ha studerat i Paris. Nu drömmer hela gänget om att flytta hemifrån så snabbt som bara möjligt – men hur ska de lyckas finansiera det? De har lovat att inte göra fler inbrott, men de vet att det finns andra spännande sätt att få in pengar och börjar blicka mot den lukrativa konstvärlden.

Netflix presenterar Love is Blind Sverige (säsong 2)
Foto: Netflix.

Love Is Blind: Sverige (säsong 2) – på Netflix 2025

Den omåttligt populära realityserien Love Is Blind återvänder 2025 med en andra svensk säsong. Hit söker sig svenskarna som i första hand vill hitta någon som älskar dem för deras inre, och av den anledningen får de inte se varandra när de först börjar träffas. Först när de bestämmer sig för att fria är det på tapeten att spendera några intensiva veckor ihop för att se om de matchar såväl fysiskt som emotionellt.

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg under inspelningen av "Strandhotellet". Foto: Filmtopp Int.

Glaskupan – på Netflix 2025

Efter ett koncept av Camilla Läckberg kommer nu satsningen Glaskupan, om beteendevetaren och kriminologen Lejla som har dubbla känslor till det lilla samhälle hon återvänder till. Någonstans här har hon som flicka hållits fånge av en okänd gärningsman. Men det är också platsen där hon till slut fick ett hem, hos nu mera pensionerade polischefen Valter. När Lejla återvänder dröjer det inte länge innan en flicka försvinner. I takt med att Valter och Lejla gräver i försvinnandet tvingas hon även gräva i sitt allra innersta mörker - en plats hon länge försökt hålla stängd.

I rollerna ser vi Léonie Vincent, Johan Hedeberg, Johan Rheborg och Farzad Farzaneh m.fl.

Skiftet (arbetstitel) – på Netflix 2026

Skiftet är det första svenska historiska dramat som kommer till Netflix. Serien utspelar sig 1958, vilket inte bara var året som Sverige arrangerade fotbolls-VM utan också då de första kvinnliga poliserna utexaminerades i landet. De var en liten grupp pionjärer som tog ett stort steg för jämställdheten i Sverige – men rent bokstavligt talat hade de svårt att ens ta de minsta steg, då byxkjolen de tvingades på skavde som sandpapper mot låren, kollegor föraktade dem, allmänheten hånade dem och media förminskade dem. När de placeras i ett av landets mest brottsutsatta distrikt inser de snabbt att deras största hinder inte är brottslingarna utan personerna som bör hålla dem om ryggen.

Fler kommande nordiska filmer och serier att se fram emot:

Filmtopp håller dig uppdaterad om alla kommande svenska filmer och alla kommande svenska serier på Netflix. Här kan du också läsa om vad som är nytt på Netflix att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL