Svenska filmer på Netflix

Svenska filmer på Netflix

 • Netflix
Filmtopp
20 mars 2024 kl. 13:03

De bästa svenska filmerna på Netflix och titlarna att hålla utkik efter

Netflix fortsätter att satsa svenskt. Här hittar du de bästa svenska originalfilmerna på streamingtjänsten samt vilka nya svenska filmer på Netflix som kommer framöver.

Netflix har skrapat ihop till en gedigen samling sevärda svenska filmer – och fler ska det bli. Streamingtjänsten fortsätter att satsa på svenskt innehåll i olika former. Nedan listar vi de originalfilmer som redan existerar på Netflix, samt vad vi kan vänta oss hitta framöver.

Svenska originalfilmer på Netflix

Tack och förlåt
Foto: Netflix.

Tack och förlåt (2023)

Lisa Aschans Tack och förlåt följer den höggravida mamman Sara, vars liv vänds fullständigt upp och ned när hennes partner först avslöjar att han vill ta en paus i förhållandet och dör i sömnen kort därefter. Saras liv kraschar fullständigt och hon blir närmast handlingsförlamad. Räddningen ser oväntat ut att kunna bli storasystern Linda, som Sara inte alltid dragit jämnt med.

Konferensen
Foto: Netflix.

Konferensen (2023)

I skräckkomedin Konferensen samlas en grupp kommunanställda för en stilla konferens på en stilla och naturnära plats. Men stilla är allt annat än vad vistelsen blir. Kommunalarbetarna munhuggs inte bara med varandra – de måste också försvara sig mot en kallblodig mördare.

One More Time
Foto: Netflix.

One More Time (2023)

One More Time är en svensk komedi- och dramafilm som tar sig an Groundhog Day-konceptet av en huvudkaraktär som återupplever samma dag om och om igen. Här får vi följa Amelia som på sin 40-årsdag drömmer sig tillbaka till tiden som 18-åring – och när drömmen plötsligt blir verklighet fastar hon i en tidsloop som tvingar henne att återuppleva sin 18-årsdag år 2002.

En dag och en halv
Foto: Netflix.

En dag och en halv (2023)

I vad som är Fares Fares regidebut för en långfilm får vi följa med på en nagelbitande resa genom Sverige, som börjar med att en man kidnappar sin exfru i ett desperat försök att få träffa sin dotter. Med på resan är även en polis, vars kollegor är dem hack i häl på vägarna.

Svart krabba
Foto: Netflix.

Svart krabba (2022)

Svart krabba är en thriller med Noomi Rapace som utspelar sig postapokalyptisk värld som förfallit på grund av miljöförstöringar och krig. Sex soldater skickas på ett farligt uppdrag att leverera ett paket som äntligen kan stoppa kriget, men det är mitt i vintern som aldrig tycks ta slut och de måste korsa det frusna havet.

 

Vinterviken
Foto: Netflix.

Vinterviken (2021)

Vinterviken är en nyversion av den svenska kultfilmen som först kom ut 1996. Nu är historien placerad i Stockholm 2021 och kretsar kring ungdomarna Elisabeth och John John som går i samma skola och kommer från samma stad. Vad som däremot skiljer dem åt är deras väldigt olika bakgrunder.

Fler svenska originalfilmer på Netflix:

 • Dancing Queens (2021)
 • Red Dot (2021)
 • Johanna Nordström: Ring Polisen (2022) – ståuppkomik
 • Avig Maria (2021) – ståuppkomik
 • David Batra: Elefanten i rummet (2020) – ståuppkomik

TIPS: Bästa filmerna på Netflix 2024

 

 

Kommande svenska filmer på Netflix

Sedan Netflix släppte sin första svenska produktion 2019 (miniserien "Störst av allt") har en stadig ström av nya svenska titlar rullat ut på streamingplattformen. Netflix ser inte heller ut att ha några som helst tankar på att slå av på takten.

Under slutet av 2023 och början av 2024 har man annonserat flera kommande svenska filmsatsningar, inklusive Sigge Eklunds regidebut, en nytolkning av kultfilmen Strul och en film av Josephine Bornebusch.

En del av dig
Felicia Maxime, Edvin Ryding, Michaela Hamilton. Foto: Filmtopp Int.

En del av dig (31 maj 2024)

Sigge Eklund gör regidebut med En del av dig, ett drama om Agnes vars syster Julia är allt som Agnes själv vill vara. Julia är populärast i skolan, vågar ta plats och synas och hon har den perfekta pojkvännen i Noel. En dag händer det som inte får hända, men det leder också till att allt Agnes drömmer om kan bli verklighet. Men till vilket pris?

Strul
Filip Berg, Amy Deasismont. Foto: Filmtopp Int.

Strul (hösten 2024)

Netflix blåser nytt liv i Björn Skifs-klassikern Strul, denna gången med Filip Berg i huvudrollen som Conny. Conny ser fram emot att få spendera tid med sin dotter när han råkar vara på fel plats vid fel tillfälle och blir oskyldigt anklagad för ett brott han inte har begått.

Allt blir bra
Foto: Magnus Ragnvid / Netflix.

Allt blir bra (2024/2025)

I Josephine Bornebuschs Allt blir bra får vi följa Stella, som har allt under kontroll – men också ingenting. Sonen Olles bekräftelsebehov är svårt att tillfredsställa, dottern Annas tonårshumör är oberäkneligt och maken Gustav tycks oförmögen att vara närvarande. Familjen står på ruinens brant när Stella får ett omskakande besked, och bestämmer sig för att ta med alla på en resa med det omöjliga uppdraget att samla familjen igen.

Nyckelserien
Alexander Ahndoril, Alexandra Ahndoril, Christina Birro, Carla Sehn, Amanda Romare, Jo Nesbø. Foto: Filmtopp Int.

Nyckelserien (TBA)

Figurerna bakom pseudonymen Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril, Alexander Ahndoril) tar ett av sina framgångsrika verk till Netflix. Jag kommer att hitta nyckeln kommer till streamingtjänsten som långfilm i framtiden. Handlingen i boken kretsar kring en privatdetektiv som anställs av en förmögen familj för att lösa ett brott som begåtts på deras gods.

Fler kommande svenska Netflix-filmer att se fram emot:

 • Stöld (12 april 2024) – samisk Netflix-film
 • Ett ärligt liv (hösten 2024)
 • Love fårever (2024/2025)
 • The Swedish Connection (2025)
 • Je m'appelle Agnete (2026)

TIPS: Alla kommande svenska filmer och serier på Netflix

Bra svenska filmer på Netflix

Utöver det växande antalet originalfilmer på Netflix, fortsätter streamingtjänsten att köpa in en stor mängd sevärda svenska titlar utifrån. Nyligen kunde vi exempelvis se den svenska katastroffilmen Avgrunden göra internationell succé tack vare sitt släpp på Netflix, och på plattformen finns allt från nyare populära filmer till svenska klassiker.

Urval av bra svenska filmer på Netflix:

 • Fucking Åmål
 • Tillsammans och Tillsammans 99
 • Kopps
 • Det sjunde inseglet
 • Änglagård
 • Vuxna människor
 • Tomten är far till alla barnen
 • Lilja 4-Ever
 • Ted
 • Ur spår
 • Länge leve Bonusfamiljen
 • Nelly Rapp: Monsteragent

TIPS: Nya svenska filmer 2024

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL