Jo Nesbo filmer

Netflix gör serie om Harry Hole – skriven av Jo Nesbø

  • Netflix
Eric Diedrichs
18 mars 2024 kl. 14:03

Norske kommissarien får egen TV-serie

Baserad på Jo Nesbøs roman "Djävulsstjärnan" arbetar nu Netflix på en TV-serie om Harry Hole. Detta meddelar streamingjätten på dagens pressevent NEXT ON NETFLIX i Stockholm.

Den norske stjärnförfattaren Jo Nesbø har berättat många historier som har filmatiserats, men bara ett försök att göra film om hans berömda kommissarie Harry Hole har genomförts. Trots att Tomas Alfredson stod för regin och Michael Fassbender syntes i huvudrollen blev Snömannen ett rejält fiasko.

Nu ska Netflix testa att ge Hole nytt liv, men denna gången i TV-serieformat. Detta meddelar streamingjätten på presseventet NEXT ON NETFLIX som hölls i dag i Stockholm. Med sig har de Jo Nesbø själv, som med TV-serien Harry Hole ska skriva in kommissarien i TV-historien.

Den norske författaren Jo Nesbø. Foto: Jannick Boerlum/Netflix

 

Detta handlar Harry Hole om

En värmebölja slår till mot ett semesterlugnt Oslo. I en lägenhet vid kyrkogården börjar små svarta klumpar droppa genom golvet. Samtidigt ligger kommissarie Harry Hole på golvet i sin lilla lägenhet, nedsupen och lämnad av sin flickvän. I jakten på den korrupte kollegan Tom Waaler har Harry förlorat sin närmaste arbetskamrat – och bara han vet att Waaler ligger bakom mordet. Samtidigt hittas en annan kvinna mördad med ett avskuret pekfinger. Harry Hole får sitt sista uppdrag, som han måste lösa med den andra kommissarien som inte är på semester – Tom Waaler.

Den första säsongen av TV-serien Harry Hole baseras på Nesbøs roman Djävulsstjärnan och förväntas ha premiär 2026. Hur många avsnitt vi kan förvänta oss eller vilka som kommer att synas i rollerna är inte klart.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker med "Harry Hole".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL