Netflix bekräftar: gör en andra säsong av ”Kastanjemannen”

Netflix bekräftar: gör en andra säsong av ”Kastanjemannen”

  • Netflix
Axel Diedrichs
18 mars 2024 kl. 23:03

Succékriminalaren kommer tillbaka med en fristående uppföljare

Många trodde att serien var död sedan länge, men nu kan vi meddela att "Kastanjemannen" säsong 2 blir verklighet på Netflix.

När Netflix släppte den danska kriminalaren Kastanjemannen år 2021 blev den genast en av deras mest älskade nordiska produktioner, och den hyllades även av kritikerna. Men i och med seriens konceptuella titel var det inte många som vågade hoppas på att den skulle komma tillbaka. Nu ger streamingtjänsten sina prenumeranter den positiva överraskningen de drömt om. Men det blir ingen fortsättning på serien – Kastanjemannen säsong 2 ger oss en fristående berättelse med de två huvudrollsinnehavarna Danica Curcic och Mikkel Boe Følsgaard tillbaka som Naia och Mark.

Netflix bekräftar: gör en andra säsong av ”Kastanjemannen”
Naia Thulin och Mark Hess återvänder i den andra säsongen av "Kastanjemannen". Foto: Netflix.

Detta händer i Kastanjemannen säsong 2 på Netflix

Den första säsongen kretsar runt jakten på en ruggig seriemördare som lämnar efter sig små kastanjegubbar vid sina brottsplatser. När Kastanjemannen kommer tillbaka kan vi se fram emot fler otäcka scener, men den här gången ser det annorlunda ut.

Så här står det i den officiella synopsis som Netflix själva delar med sig av från den kommande säsongen: 

En 41-årig kvinna hittas mördad. När polisen i sin jakt på gärningsmannen undersöker hennes digitala fotspår står det klart att hon i månader har varit utsatt för en våldsam form av stalking. Den än så länge okände gärningsmannen har spelat en ofrivillig kurragömmalek med henne genom att övervaka henne i privata situationer och skicka mängder av bilder och filmer till henne tillsammans med vad som ser ut som ett barnrim. Det står snabbt klart att mordet kan kopplas till ett annnat olöst fall, där även en 17-årig gymnasieelev för ett par år sedan utsattes för en våldsam form av förföljelse innan hon hittades död. Mark Hess är tillbaka i Köpenhamn och åtar sig att leda utredningen, tillsammans med sin tidigare partner Naia Thulin. Relationen mellan de två utredarna är dock komplicerad. Efter fallet med kastanjemannen försökte Hess och Thulin dejta, men förhållandet slutade abrupt och fylldes av olösta känslor.

När har Kastanjemannen säsong 2 premiär?

Även om det är positiva nyheter att serien gör comeback, så kommer den som hoppas på att få se den återvända inom kort att bli besviken. Kastanjemannen säsong 2 har premiär på Netflix först någon gång under 2026. Ett mer specifikt premiärdatum får vi be om att återkomma med.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt Netflix populära serie.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL