Carla Sehns nya Netflix-projekt – Halva Malmö består av killar som dumpat mig

Carla Sehns nya Netflix-projekt – Halva Malmö består av killar som dumpat mig

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
18 mars 2024 kl. 18:03

Sehn spelar Amanda i kommande serie baserad på Amanda Romares roman

Amanda Romares "Halva Malmö består av killar som dumpat mig" blir till serie på Netflix – med Carla Sehn i huvudrollen.

Netflix arrangerande under måndagen sitt pressevent Next On Netflix, där en stor mängd kommande nordiska titlar annonserades, med besök av stjärnor och upphovsmakare. Ett av de nya projekt som presenterades var kommande Halva Malmö består av killar som dumpat mig (arbetstitel), baserad på Amanda Romares semibiografiska roman med samma namn.

Såväl Amanda Romare som personen som ska spela hennes motsvarighet i serien, Carla Sehn (Sjukt, Kärlek & Anarki), var på plats för prata om den kommande Netflix-scenen, och rollsättningen av Sehn som Amanda kunde inte kännas mer naturlig när de intog scenen tillsammans.

De har utseendemässigt liknande drag så till den grad att Amanda Romare påstår sig ha misstagits för att vara Carla Sehn på sociala medier. Duon delar också en fingertoppskänslig komisk timing som gör att det känns som ett naturligt giftermål.

Filmtopp fick chansen att byta några ord med Carla och Amanda – som träffades för första gången i dag – om den kommande serien, och trots att Carla nyligen landade huvudrollen har hon börjat bilda sig en uppfattning om karaktären Amanda.

– Spontant så ser jag [Amanda som] en tjej med stort hjärta och mod som slänger sig ut trots att det finns motgångar, och det är alltid roligt att ge sig in på, säger Carla Sehn.

Carla Sehns nya Netflix-projekt – Halva Malmö består av killar som dumpat mig
Carla Sehn och Amanda Romare på scen tillsammans med Jo Nesbø, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (Lars Kepler) samt Christina Birro. Foto: Filmtopp Media.

Carla Sehn spelar huvudrollen i Amanda Romares "Halva Malmö består av killar som dumpat mig"

Netflix beskriver handlingen som följande:

"Halva Malmö består av killar som dumpat mig" följer 31-åriga Amanda under en sommar av intensivt dejtande. Hon längtar desperat efter att bli älskad och bestämmer sig för att testa allt. Hon dejtar killar över sin liga, i sin liga, under sin liga, svajpar på Tinder och raggar ute. Hon är undergiven och dominerande, men för blir övergiven. Hon har till och med svårt att ens komma till second base, en andra dejt. Detsamma gäller Amandas vänner. Tillsammans försöker de skrapa fram nya kärleksobjekt till varandra, samtidigt som de ältar de större frågorna: Varför är det så sjukt svårt att hitta kärleken? Hur mycket ska det krävas av en människa egentligen? Och hur många gånger orkar man gå ut i världen med hjärtat i handen bara för att få det stampat på ännu en gång?

Susanne Thorson är anknuten till projektet som regissör, tillsammans med Emma Bucht som konceptuerande regissör. Tove Eriksen Hillblom och Moa Herngren är seriens manusförfattare.

Amanda Romares roman håller just nu på att adapteras av författaren och manusförfattaren. "Halva Malmö består av killar som dumpat mig" har beräknad premiär på Netflix någon gång 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL