Filmer och serier att streama i september 2023 – höjdpunkter, tips, guide

Filmer och serier att streama i september 2023 – höjdpunkter, tips, guide

Filmtopp
Uppdaterad 01 september 2023 kl. 10:09 | Publicerad 30 augusti 2023 kl. 18:08

Streamingguide för filmer och serier i september

Filmtopp hjälper dig att hitta rätt i streamingdjungeln. Är du osäker på vad du måste se i september har du hittat helt rätt! Här är filmerna och serierna att streama i september 2023 – du hittar handplockade tips och höjdpunkter samt en guide till våra alla premiärartiklar för månaden.

Ny månad, nya streamingpremiärer. Ännu en gång är Filmtopp på plats för att hjälpa dig vaska fram streamingguldkornen bland den enorma mängden nya titlar som tillkommer varje månad. Utforska våra nedan listade tips och höjdpunkter, eller klicka dig in på respektive premiärartikel för de olika streamingtjänsterna.

Streamingpremiärer i september 2023 – guide till huvudlistor:

Filmer och serier att streama i september 2023 – tips på 10 höjdpunkter

Fares Fares Netflix-thriller En dag och en halv
Foto: Netflix.

En dag och en halv – 1 september på Netflix

Den 1 september är det dags för Fares Fares regidebut att göra entré på Netflix. I dramathrillern En dag och en halv spelar Fares spelar en av huvudrollerna, polisen Lukas, som hamnar i händelsernas centrum under ett kidnappningsdrama. Artan (Alexej Manvelov) tar sin exfru Louise (Alma Pöysti) gisslan med målet att återförenas med sin dotter, vilket leder trion in på en bilfärd genom ett sommaridylliskt Sverige – tätt följda av polisen.

Serier att streama i september – tips, höjdpunkter, guide
Foto: Prime Video.

Sagan om Drakens Återkomst/The Wheel of Time (säsong 2) – 1 september på Prime Video

Baserad på Robert Jordans bästsäljande romaner följer fantasyserien Sagan om Drakens Återkomst (The Wheel of Time) en ödmjuk bondpojke, Rand al’Thor (Josha Stradowski, Gran Turismo), som får veta att han är "The Dragon Reborn" – en farlig gestalt från historien, ämnad att rädda världen … eller förstöra den. I säsong två söker både nya och gamla hot upp de unga vännerna från Two Rivers, nu utspridda över hela världen. Kvinnan som hittade och vägledde vännerna står nu maktlös och de måste därför hitta styrkan någon annanstans. Hos varandra eller i sig själva. I ljuset ... eller mörkret.

Top Boy
Foto: Netflix.

Top Boy (säsong 3) – 7 september på Netflix

Hyllade Top Boy är tillbaka med sin tredje säsong under Netflix regi. Säsongen som släpps i september har annonserats ut som den sista och utlovar att vi en gång för alla ska att få se vem som blir högsta hönset i Summerhouse.

The Changeling
Foto: Apple TV+

The Changeling (säsong 1) – 8 september på Apple TV+

Det kryllar inte av skräckserien, men i september hittar läskiga The Changeling till Apple TV+. Serier utspelar sig i ett New York City du inte visste existerade och beskrivs som en "sagoberättelse för vuxna". Serien har också ett uttalat fokus på föräldraskap.

Welcome to Wrexham
Foto: Disney+

Welcome to Wrexham (säsong 2) – 13 september på Disney+

Omåttligt populära Welcome to Wrexham – dokumentärserien om fotbollslaget Wrexham United, som häromåret köptes upp av skådespelarna Ryan Reynolds och Rob McElhenny – är tillbaka. Under ännu en säsong får vi följa klubben och människorna i staden med koppling till den, i samband med att de försöker klättra i den engelska fotbollspyramiden.

The Morning Show
Foto: Apple TV+

The Morning Show (säsong 3) – 13 september på Apple TV+

Stjärnspäckade The Morning Show, med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon i täten, är tillbaka med en ny säsong i september. Serien handlar om ett morgonprogram i USA och människorna som ligger bakom det. I rollerna återvänder även Billy Crudup och Mark Duplass m.fl. Ny för säsongen är även Mad Men-stjärnan Jon Hamm.

Nya mordserien från Knives Out-skaparen – då kommer Poker Face
Foto: SkyShowtime.

Poker Face – 15 september på SkyShowtime

Skapad av Rian Johnson – mannen bakom Knives Out – kommer nu en serie på 10 avsnitt där "veckans mordgåta" står i centrum. Här följer vi Charlie (Natasha Lyonne), som har en unik förmåga att upptäcka när någon ljuger. Hon ger sig ut på vägarna med sin Plymouth Barracuda och överallt där hon stannar till möter hon nya karaktärer och märkliga brott som hon bara måste lösa.

Sex Education
Foto: Netflix.

Sex Education (säsong 4) – 21 september på Netflix

Det väntar mycket nytt i den fjärde och sista säsongen av Sex Education. Moordale Secondary har stängt sina portar och Otis (Asa Butterfield) och Eric (Ncuti Gatwa) måste nu navigera en helt ny skola, där Otis överväger att starta en ny "sexklinik". På andra sidan Atlanten lever Maeve (Emma Mackey) sitt bästa liv, med studier under ledning av en hyllad författare.

The Continental – spinoff-serien till John Wick
Foto: Prime Video.

The Continental: From the World of John Wick – 22 september på Prime Video

The Continental är en serie i tre delar som kommer att utforska ursprunget bakom det ikoniska hotellet-för-lönnmördare, som är mittpunkten i John Wick-universumet. Serien kommer att ses genom ögonen på en ung Winston Scott, när han dras tillbaka till den undre världen i 1970-talets New York City för att möta ett förflutet han trodde att han hade lämnat bakom sig. Winston kartlägger en dödlig väg genom hotellets mystiska undre värld, i ett upprivande försök att greppa hotellet där han så småningom kommer att ta sin tron.

Gen V
Foto_ Prime Video.

Gen V (säsong 1) – 29 september på Prime Video

Från The Boys värld kommer Gen V, som följer träningen av den första generationen superhjältar som känner till Compound V, och som vet att deras krafter inte är en gudagåva, utan injicerades i dem. Dessa unga, tävlingsinriktade hjältar sätter sina fysiska och moraliska gränser på prov när de tävlar om att nå skolans eftertraktade toppranking. De får snabbt lära sig att med ambition kommer uppoffringar och skillnaden mellan rätt och fel är inte alltid så tydlig som de en gång trott. När universitetets mörka hemligheter uppdagas måste studenterna bestämma sig för vilken typ av hjälte de vill vara.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL