Då har The Wheel of Time säsong 2 premiär – se de första bilderna här

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2023

  • Amazon Prime
Filmtopp
25 augusti 2023 kl. 11:00

Höjdpunkter på Prime Video i september

Prime Video spänner musklerna när de rullar ut sina nya filmer och serier för september 2023. Flera spännande premiärer väntar den närmaste tiden – bland dem hittar vi en ny säsong av "Sagan om Drakens Återkomst" och spinoff-serier till både "The Boys" och "John Wick".

8 höjdpunkter på Prime Video i september 2023

Sagan om Drakens Återkomst/The Wheel of Time (säsong 2) – 1 september

Baserad på Robert Jordans bästsäljande romaner följer fantasyserien Sagan om Drakens Återkomst (The Wheel of Time) en ödmjuk bondpojke, Rand al’Thor (Josha Stradowski, Gran Turismo), som får veta att han är "The Dragon Reborn" – en farlig gestalt från historien, ämnad att rädda världen … eller förstöra den. I ett desperat försök att skydda honom från "the Dark One", måste en armé av mäktiga häxor ställas inför hans växande kraft och galenskap. Tidens hjul snurrar och den sista striden närmar sig. Trots att Rand trodde att han besegrade the Dark One är ondskan inte borta från världen.

I säsong två söker både nya och gamla hot upp de unga vännerna från Two Rivers, nu utspridda över hela världen. Kvinnan som hittade och vägledde vännerna står nu maktlös och de måste därför hitta styrkan någon annanstans. Hos varandra eller i sig själva. I ljuset ... eller mörkret.

Nya filmer på Prime Video i september 2023
Foto: Prime Video.

Meter i sekunden – 2 september

Maries liv ställs på ända när hon flyttar från Köpenhamn till den lilla orten Velling eftersom hennes livs kärlek Rasmus har fått jobb där. Rasmus sugs snabbt in i sitt nya jobb men för Marie blir flytten en riktig kulturkrock. Marie upplever gång på gång att hon inte hör till lokalbefolkningen. Långsamt börjar hon lyssna mer än hon pratar. Hon inser att den läsarspalt hon skriver har något att erbjuda den lilla orten och att Velling trots allt är en plats för henne också.

Nya filmer och serier på Prime Video i september 2023
Foto: Prime Video.

Sitting in Bars with Cake – 8 september

Sitting in Bars with Cake är inspirerad av verkliga händelser och låter oss följa två bästa vänner, Jane (Yara Shahidi) och Corinne (Odessa A’zion), när de navigerar sig genom livet som 20-åringar i Los Angeles. Corinne, som den absoluta extrovert hon är, övertalar sin något blyga – men extremt begåvade – bagare till bästa vän Jane, att dedikera ett år till så kallad “cakebarring” – att baka tårtor och servera dem i olika barer med målet att träffa nya människor och öka sitt självförtroende. Under sitt år av "cakebarring" får Corinne en diagnos som förändrar hennes liv och duon står plötsligt inför en utmaning de aldrig tidigare upplevt.

Sitting in Bars with Cake är inte bara en glädjande resa bland barerna i Los Angeles, utan även en gripande hyllning till kvinnlig vänskap, identitetsskapande och att finna glädje på de mest oväntade platserna.

Virgins From Space
Foto: Nordisk Film.

Virgins From Space – 9 september

Gymnasietiden är snart över för blyge Gustav och hans bästa vän Buller. Dessa två outsiders tänker på – och pratar om – sex hela tiden. Gustav är hopplöst förälskad i den populära Barbara, som knappt är medveten om hans existens. Men killarnas liv förändras helt när en rymdvarelse i form av en snygg kille vid namn Allan plötsligt dimper ner från himlen och flyttar in hos Gustav. Utan att känna till Allans plan om att ta över jorden genom att fortplanta sig med så många som möjligt, blir Gustav och Buller vänner med honom. Det går dock upp för Gustav, Buller och Allan att sex handlar om mycket mer än fortplantning, och det är en sanning som kommer att förändra deras liv för alltid.

A Million Miles Away – 15 september

A Million Miles Away är inspirerad av en sann historia som låter oss följa José Hernández – astronaut och ingenjör för NASA – och hans hängivna migrantarbetarfamilj under deras långa resa. Från den lantliga byn i Michoacán, Mexiko, till fälten i San Joaquin Valley, till den internationella rymdstationen på över 30 mils avstånd från jorden. Med ett orubbligt stöd från sina hårt arbetande föräldrar, släktingar och lärare är José fast beslutsam om att uppnå sitt till synes omöjliga mål.

Den hyllade författaren och regissören Alejandra Márquez Abella har skapat denna imponerande, starka hyllning till den lojalitet och uthållighet som hela familjen Hernández besatt, såväl som till alla som vågar drömma.

Nya serier på Prime Video i september 2023
Foto: Prime Video.

Wilderness (säsong 1) – 15 september

Wilderness baseras på B.E Jones roman med samma namn och handlar om det brittiska paret Liv (Jenna Coleman) och Will (Oliver Jackson-Cohen) som tycks ha allt: ett tryggt och säkert äktenskap; ett glamoröst nytt liv i New York, tusentals mil från deras hemstad; och fortfarande unga nog för att känna att hela deras liv ligger framför dem. Ända tills Liv får reda på Wills affär. Hjärtekross efterföljs snabbt av en annan känsla: raseri. Hämnd är hennes enda val och när Will föreslår en resa runtom i Amerikas episka nationalparker för att ge deras förhållande en ny start, vet Liv precis hur hon ska göra det ...

Wilderness är en tvistad kärlekshistoria, där en drömsemester och en förmodad ”happily-ever-after” snabbt förvandlas till en levande mardröm.

The Continental – spinoff-serien till John Wick
Mel Gibson i John Wick-serien "The Continental". Foto: Prime Video.

The Continental: From the World of John Wick – 22 september

Serien i tre delar kommer att utforska ursprunget bakom det ikoniska hotellet-för-lönnmördare, som är mittpunkten i John Wick-universumet. Serien kommer att ses genom ögonen på en ung Winston Scott, när han dras tillbaka till den undre världen i 1970-talets New York City för att möta ett förflutet han trodde att han hade lämnat bakom sig. Winston kartlägger en dödlig väg genom hotellets mystiska undre värld, i ett upprivande försök att greppa hotellet där han så småningom kommer att ta sin tron.

Gen V (säsong 1) – 29 september

Från The Boys värld kommer Gen V, som följer träningen av den första generationen superhjältar som känner till Compound V, och som vet att deras krafter inte är en gudagåva, utan injicerades i dem. Dessa unga, tävlingsinriktade hjältar sätter sina fysiska och moraliska gränser på prov när de tävlar om att nå skolans eftertraktade toppranking. De får snabbt lära sig att med ambition kommer uppoffringar och skillnaden mellan rätt och fel är inte alltid så tydlig som de en gång trott. När universitetets mörka hemligheter uppdagas måste studenterna bestämma sig för vilken typ av hjälte de vill vara.

Fler nya filmer och serier på Prime Video i september 2023

  • FC Barcelona: A New Era – 6 september
  • Here Today – 18 september
  • Cassandro – 22 september
  • Studio 666 – 30 september
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL