Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen

Filmtopp
Uppdaterad 27 oktober 2023 kl. 14:31 | Publicerad 20 oktober 2023 kl. 07:00

Titlarna du inte vill missa!

Behöver du hjälp med att styra upp helgen? Ta rygg på Filmtopps nya bra streamingtips med fokus på de allra senaste filmerna och serierna.

Den senaste tiden har vi blivit bombarderade av en mängd nya titlar som släppts på alla håll och kanter. Vi på Filmtopp har därför gjort en insats med att kartlägga senaste nytt på streamingmarknaden och sålla fram de bästa tipsen på nya filmer och serier att viga helgtittandet åt. Här finns förhoppningsvis något för alla. Om inte, så hittar du fler filmtips här.

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: Netflix.

Tore (säsong 1) – Netflix

Nu kan du streama William Spetz nya serie Tore på Netflix. Genom den 27-årige killen Tore som precis förlorar sin viktigaste person, får vi lära oss om hur tufft sorgbearbetning kan vara, och hur knäppt allting kan utspela sig när man flyr undan det. Men denna mänskliga berättelse kommer inte utan både humor och värme. På rollistan finns Spetz själv, men även Peter Haber och Sanna Sundqvist.

Läs Filmtopps recension av Tore här

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: SVT.

Hålla samman (säsong 1) – SVT

I dag, fredag, är det premiär för SVT:s nya dramasatsning Hålla samman med Lennart Jähkel i en av huvudrollerna. Serien som gjorts av Maria Blom följer två systrar och deras familjer i Ystad. Den är välgjord, bjuder på bra skådespel och har en stabil ton som gör den klart sevärd. Utöver Jähkel ser vi Michaela Thorsén och Ulrika Nilsson i huvudrollerna. 

Läs Filmtopps recension av Hålla samman här

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: Amazon Prime Video.

Bosch: Legacy (säsong 2) – Amazon Prime Video

Spinoff-serien Bosch: Legacy fortsätter med sin andra säsong. Låter det knäppt att kalla det för spinoff när det är samma huvudkaraktär? Må så vara. Men den bjuder på en något annorlunda ton, samtidigt som den fortsätter att förse sina tittare med spännande mordfall. Likt sin föregångare Bosch är Bosch: Legacy modern noir när den är som bäst. De har allt som vi noir-fans älskar; politik, korruption och mord. 

Läs hela Filmtopps recension av Bosch: Legacy (säsong 2) här

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: Netflix.

Konferensen – Netflix

Bland våra nya och bra streamingtips kommer helgens största snackis, den svenska splatterkomedin Konferensen som bygger på boken med samma namn av Mats StrandbergKonferensen handlar om en grupp kommunanställda som deltar i en konferens med fokus på teambuilding. Konferensen förvandlas snart till en mardröm när rykten om korruption börjar sprida sig och påverka arbetsmiljön. Samtidigt börjar en mystisk figur jaga och döda deltagarna, en efter en.

Läs Filmtopps recension av Konferensen här

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: Amazon Prime Video.

The Burial – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video fortsätter att släppa sevärda originalfilmer. Den senaste av dem är det lättuggade rättegångsdramat The Burial med Jamie Foxx och Tommy Lee Jones. Handlingen utspelar 1995 när advokaten Willie E. Gary hjälper den ekonomiskt bekymrade ägaren av begravningsbyrå, Jeremiah Joseph O'Keefe, att stämma det stora begravningsföretaget, Loewen Group, över en avtalsmässig tvist.

Läs Filmtopps recension av The Burial här

Recension: Ballerina (2023) – Utmärkt hämnddrama på Netflix
Foto: Netflix

Ballerina – Netflix

Sugen på en rejäl actionrökare? Då kan vi varmt rekommendera BallerinaNetflix, som fick högt betyg av Filmtopps recensent. I sin recension skriver Veronika L.C. Gustafson att "filmen illustrerar några av mänsklighetens starkaste drivkrafter som sällan uppmärksammas på film: behovet av enkel glädje och vänskap – och den mordiska vreden när det fråntas en." Hon beskriver också actionscenerna som "kreativa, färgglada, kreativa och stilrent koreograferade".

Läs Filmtopps recension av Ballerina här

Big Mouth
Foto: Netflix

Big Mouth (säsong 7) – Netflix

Omfamna tonåringarnas skam och skamlöshetBig Mouth är tillbaka och denna gången med sin sjunde säsong. Den animerade serien har fått många fans att skämmas, rodna och framför allt skratta under karaktärernas resa genom puberteten. Visst, rent kvalitetsmässigt, åtminstone om vi ska se till Filmtopps recensioner, var kanske Big Mouth som allra under de tidigare säsongerna, men vi känner oss ändå trygga med att säga att den nya säsongen är värd en chans.

Lessons in Chemistry
Brie Larson i "Lessons in Chemistry". Foto: Apple TV+

Lessons in Chemistry (säsong 1) – Apple TV+

Utöver att vara bioaktuella med Martin ScorseseKillers of the Flower Moon, som fick högt betyg av FilmtoppAxel Diedrichs, har Apple TV+ en ny, lysande TV-serie väl värd din tid. Lessons in Chemestry handlar om kemisten Elizabeth Zott, som vägrar gifta sig för att istället viga sitt liv åt biokemisk forskning. Enligt vår recensent Veronika L.C. Gustafson är serien "en rationalistfeministisk odyssé genom en kemists kamp mot kvinnoroller och kvinnlighet" och som "spännande, utmanande och välgjord".

Läs Flmtopps recension av Lessons in Chemistry

Bosch Legacy
Titus Welliver som Harry Bosch. Foto: Prime Video

Bosch: Legacy (säsong 2) – Prime Video

Från deckarförfattaren Michael Connellys värld har Bosch tagit klivet in i TV-rutan – ännu en gång. Bosch: Legacy är spinoffserien med fortsatt Titus Welliver i titelrollen. Nu är det dags för Legacys andra säsong att ha premiär och vi är mer än taggade – i princip samtliga Bosch-säsonger har tidigare fått bra betyg från vår expert Andreas Ziegler.

Nya bra streamingtips – senaste filmerna och serierna att se i helgen
Foto: SkyShowtime.

Kodnamn: Annika (säsong 1) – SkyShowtime

Den storsatsande streamingtjänsten SkyShowtime är aktuell med sitt första nordiska originaldrama. Thrillern Kodnamn Annika följer den finska kriminalinspektören Emma Haka som infiltrerar en konstauktion i Stockholm för ett uppdrag under täckmantel som visar sig vara farligare än väntat. Hennes egna hemligheter flyter upp till ytan när det kommer fram att hennes täckmantel bygger på en riktig person.

Läs Filmtopps recension av Kodnamn: Annika (säsong 1) här

Tidigare rekommendationer

Blickar vi framåt så kommer det en hel nya titlar att se fram emot i höst, inte minst fylls det på med nya svenska serier som du vill hålla extra koll på.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL