Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Big Mouth. Foto: Netflix

Big Mouth (säsong 5)

  • 10 x 28 min
  • Animerat, Komedi
  • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 november 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
05 november 2021

Ojämnt när puberteten och hormonerna kommer tillbaka.

När Netflix animerade komediserie "Big Mouth" nu kommer med en femte säsong är det återigen dags att djupdyka sig i puberteten och träffa våra älskade hormonmonster.

  • Skapare:
    Jennifer Flackett, Andrew Goldberg, Nick Kroll
  • I rollerna:
    Nick Kroll, John Mulaney, Jessi Klein, Jason Mantzoukas m.fl

Den som ännu inte gett Netflix långkörare till komediserie en chans har missat något. Big Mouth handlar om Nick, Andrew och deras klasskompisar. Tonårsgänget har inte bara fullt upp med att klara av skolan, utan måste även kämpa med att ta sig igenom puberteten och allt det innebär.

Till sin hjälp, eller motstånd, har de alla varsitt hormonmonster som försöker vägleda dem genom alla nya tankar och känslor som dyker upp i livet. Dessutom dyker skamtrollkarlar, Love bugs och Hate Worms upp längs vägen och gör en redan besvärlig tonårsperiod ännu mer jobbig och strulig.

Börjar tappa sitt sting.

Så började även Big "Mouth" få samma problem som många av Netflix produktioner fått under åren. För bara någon vecka sedan skrev jag en krönika om att Netflix måste avsluta serier innan de blir dåliga och tappar sin gnista. Denna ständigt återkommande sjukdom har tyvärr även nått en annars riktigt rolig serie som Big Mouth. Detta kommer till som en tråkig överraskning eftersom fjärde säsongen var något bättre än den tredje och det kändes som att skaparen Nick Kroll hade fått till en sorts andra andning till serien, men det varade inte länge.

MER LÄSNING:

Med det sagt är säsongen inte en fullständig besvikelse. För den som sett serien kommer även säsong fem att underhålla och bjuda på en del skratt, men stinget och edgen som tidigare säsonger haft finns inte riktigt där. Den femte säsongen bjuder på roliga avsnitt, men också platta och nästan märkliga. Det är överlag en ojämn säsong.

Bland seriens nya ansikten finns två love bugs som ska introducera kärlekskänslor för Nick och Jess. Dessa insekter är till en början en pigg och kul addition, men efter ett par avsnitt mest irriterande och tröttsamma. Lyckligtvis är fortfarande alla hormonmonster lika fantastiska och galna som vanligt, speciellt Maury och Mona som kanske gör sina bästa säsonger.

Efter en fjärde säsong som kändes som en sorts nystart på serien, så känns den femte snarare som ett steg mot seriens död. Den sjätte säsongen är redan bekräftad och frågan är om det inte är dags att låta serien få sitt slut då.

NÄSTA ARTIKEL