Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julfilmer 2021 – alla nya nyheter

Julfilmer 2021 – alla nya nyheter

Filmtopp
Filmtopp | Lista
16 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
16 november 2021

Alla årets nya julfilmer

Vissa julfilmer är ett måste att se varje år – det är helt enkelt tradition! Med det sagt är det inte helt fel att också slänga in en och annan ny julfilm i mixen av filmer av avverka under julledigheten. Nedan listar vi alla nya julfilmer från 2021, som du antingen kan se på bio eller någon av de stora streamingtjänsterna.

Letar du efter året tips? Här hittar du vår lista över alla nya julfilmer 2022.

Är du personen som tittar på Love Actually varje jul? Eller är det Ensam hemma som gäller? Kanske håller du till och med Die Hard som en helig julfilm?! Eller är det så att du tröttnat helt på alla de etablerade klassikerna?

Oavsett vilken kategori du tillhör, så kan förhoppningsvis någon av de nya julfilmerna nedan hjälpa dig att komma i rätt stämning inför julen.

Frågan är om det finns någon annan kategori filmer som årligen får lika många nytillskott, som den för julfilmer. Genren har en extremt bred målgrupp och de flesta drömmer om att skapa den där filmen som ska komma att bli nästa stora klassiker – vilket gör att det produceras julfilmer i ungefär samma tempo som tomten tillverkar julklappar.

Av den anledningen är det inte alltid så lätt att hålla koll på vilka nya julfilmer som har dykt upp – och med det i åtanke har vi listat alla nya julfilmer för 2021 som vi kunde hitta!

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna 2021

I artikeln listar vi alla nya julfilmer från 2021 på:

  • Bio
  • Netflix
  • Disney+
  • HBO Max
  • C More
  • Apple TV+

Listan kommer att uppdateras löpande om/när de olika tjänsterna presenterar ytterligare julfilmer. Även fler streamingtjänster kommer att listas om det blir aktuellt.

Julen på Bio

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Foto: SF Studios.

Det finns få bättre sätt att hitta julstämningen än att gömma sig från vinterkylan inne i en biosalong. Givetvis är det då en julfilm som passar allra bäst och i år finns det några enstaka alternativ att välja mellan.

Bröllop, begravning och dop - Filmen (på bio nu)

I Colin Nutleys film Bröllop, begravning och dop - Filmen, som växt fram ur han serie med samma namn (minus "Filmen" förstås), får vi följa familjerna Öhrn och Seger under juletid. Går på bio.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (på bio nu)

Nyversionen av Tage Danielssons älskade julberättelse om 14-årige Karl-Bertil Jonsson går nu på bio.

Nya julfilmer på Netflix

I år ser det i första hand ut att vara Netflix som dominerar marknaden för julfilmer, bland de stora streamingtjänsterna. De flesta andra släpper några enstaka julfilmer (om ens någon), men Netflix håller knappats igen.

År 2021 ser streamingtjänsten ut att åtminstone bjuda oss på hela 15 nya julfilmer (plus en och annan julserie).

Love Hard (finns att streama)

Love Hard: ny julfilm
Foto: Netflix.

Netflix catfish-komedi var en av deras första nya julfilmer i år. Innehållet känns kanske inte överdrivet juligt, men stora delar av filmen utspelar sig under högtiden och med tomteluvor m.m. på posters och promobilder får vi ändå räkna in den i kategorin.

Familjen Claus (finns att streama)

Denna belgiska julfilm hade egentligen premiär redan inför den förra julen, men den hittade till den svenska marknaden först i år. Handlingen kretsar kring en pojke som inte vill ha med julen att göra efter att hans pappa dött, men när han en dag hittar en magisk snöglob i sin farfars leksaksverkstad blir det ändring på det.

Familjen Claus 2 (obekräftat premiärdatum)

Redan denna vintern ser vi ut att få en uppföljare till ovan nämnda Familjen Claus. Exakt vilket datum den kommer är dock ännu oklart.

Father Christmas is Back (finns att streama)

Father Christmas is back
Foto: Netflix.

I denna stjärnspäckade julfilm får vi följa fyra systrar som knappast är bästa vänner – men det kanske blir ändring på det när deras frånvarande pappa dyker upp till jul. I rollbesättningen hittar vi namn som Elizabeth HurleyKelsey Grammer och John Cleese.

The Princess Switch 3: Romancing the Star (premiär 18 november)

Ny julfilm på Netflix: The Princess Switch 3
Foto: Netflix.

En Princess Switch-film till jul börjar mer eller mindre bli tradition på Netflix – och det är helt klart en filmserien för dig som älskar Vanessa Hudgens. I Romancing the Star spelar Hudgens återigen hela tre stycken roller.

Jakten på julen (premiär 24 november)

Nya julfilmer: Jakten på julen
Jakten på julen. Foto: Netflix.

Jakten på julen är en av Netflix största julsatsningar i år. Filmen tar oss med på ett storartat äventyr som utforskar tomtens ursprungshistoria. En av filmens roller spelas av Maggie Smith.

Robin rödhake (premiär 24 november)

Nya julfilmer: Robin rödhake
Foto: Netflix.

Robin rödhake är ett kort animerat juläventyr som handlar om en rödhake som växer upp med en familj möss.

A Castle for Christmas (premiär 26 november)

I A Castle for Christmas reser en känd författare till Skottland, där hon hoppas på att köpa ett mindre slott. Ägaren till slottet som hon har riktat in sig på är dock allt annat än medgörlig och är väldigt motvillig till att sälja till någon som inte är från Skottland.

Single All the Way (premiär 2 december)

Single All the Way: Nya julfilmer 2021
Foto: Netflix.

Single All the Way är en romantisk komedi till julfilm. Filmen handlar om Peter, vars singelstatus alltid ifrågasätts av hans familj, vilket gör att han övertalar sin bästa vän att låtsas att de är tillsammans under julen. Planen går dock inte riktigt som planerat när det visar sig att Peters mamma har en blind date redo för honom.

David och tomtenissarna (6 december)

David and the Elves är en polsk julfilm som kommer till Netflix i början av december. Filmen handlar om en utsliten tomtenisse som beger sig till den verkliga världen för att försöka förstå vad som är så magiskt med julen.

Carolin Kebekus: The Last Christmas Special (premiär 8 december)

Är inte traditionella julfilmer din grej, så kanske det trots allt finns något juligt för dig på Netflix. Du skulle till exempel kunna ge denna stand up-specialen, med tyskan Carolin Kebekus, en chans.

A California Christmas: City Lights (premiär 16 december)

Förra året fick vi A California Christmas, och i år bjuds vi på uppföljaren i form av City Lights. Ett år har gått sedan Callie och Joseph förälskade sig i varandra och nu är de lyckligare än någonsin. Trubbel lurar dessvärre runt hörnet och när Joseph tvingas lämna deras gård för att återvända till stan prövas deras förhållande på allvar.

Grumpy Christmas (22 december)

Netflix har annonserat att Grumpy Christmas ska komma till tjänsten den 22 december, men än så länge vet vi inte så mycket mer än att det är en julkomedi från Mexiko.

100 mil från julen (24 december)

100 mil från julen är en spansk julkomedi som handlar om en man i 30-årsåldern vars alla olyckor i livet har inträffat under juletid. Av förklarliga skäl avskyr mannen allt som har med julen att göra, och bättre blir det inte när hans chef skickar honom på ett juluppdrag.

A Naija Christmas (obekräftat premiärdatum)

A Naija Christmas är något så ovanligt som en julkomedi från Niger. Mer än så vet vi i skrivande stund inte om denna film.

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna på Netflix 2021

Nya julfilmer på Disney+

Borta bra men hemma bäst
Borta bra men hemma bäst. Foto: Disney+

Disney+ kan inte mäta sig med Netflix när det kommer till antal nya julfilmer, men det kan trots allt stoltsera med en av årets absolut största titlar i form av Borta bra men ensam hemma bäst. Dessutom kommer du att kunna hitta många gamla godingar på streamingtjänsten.

Borta bra men ensam hemma bäst (finns att streama)

Ensam hemma-rebooten Borta bra med ensam hemma bäst finns att streama på Disney+. Premissen känner du garanterat igen från de tidigare filmerna, men denna gången är det med nya karaktärer i fokus.

Christmas Again (okänt premiärdatum)

Christmas Again är en originalfilm från Disney Channel, som har premiär på den amerikanska marknaden i början av december.Handlingen kretsar kring en ung flicka med separerade föräldrar, som efter en önskning återupplever samma dag, om och om igen.

Exakt när vi kan vänta oss filmen på den svenska Disney Plus-marknaden vet vi inte i skrivande stund.

Nya julfilmer på HBO Max

HBO Max är kanske inte en streamingtjänst som vi förväntar oss ska spotta ur sig julproduktioner – det hade inte direkt varit "on brand" – men vi ser trots allt ut att bjudas på åtminstone en film i kategorin.

8-bit Christmas (obekräftat premiärdatum)

På flertalet marknader landar Warner Bros-filmen 8-bit Christmas landar på HBO Max den 24–25 november, men än så länge har det inte bekräftat om det gäller även för den svenska marknaden.

Handlingen i filmen utspelar sig på 80-talet och kretsar kring en pojke som är redo att göra vad som helst för att bli ägare av den senaste tv-spelskonsolen.

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna på HBO 2021

Nya julfilmer på C More

Snowed in for Christmas: Julfilm
Snowed in for Christmas. Foto: C More.

C More ser inte ut att bjuda oss på några egna julfilmer i år, men det stoppar inte streamingtjänsten från att plocka in en och annan nykomling utifrån, bl.a. från Hallmark.

Loving Christmas (finns att streama)

I detta romantiska juldrama får vi följa en jultokig kvinna som med sin entusiasm alltid är den som fyller sin hemstad med julstämning. Hon får dock konkurrens när en nyinflyttad kollega visar sig kunna matcha hennes kärlek till julen.

Snowed in for Christmas (finns att streama)

Även detta är en romantiskt juldrama. Snowed in for Christmas handlar om Kayla, som jobbar som au pair för två yngre flickor. Barnens föräldrar blir insnöade i New York under julhelgen och plötsligt är det Kayla som måste ordna med allting. Till sin hjälp har hon lyckligtvis flickornas farbror.

Nya julfilmer på Apple TV+

Mariah Carey's Magical Christmas: Julfilm
Foto: Apple TV+

Precis som med några av de andra streamingtjänsterna, så är Apple TV+ knappast plattformen som avser att producera en stor volym julfilmer, men vi kommer trots allt inte att lämnas helt och hållet tomhänta.

Mariah's Christmas: The Magic Continues (obekräftat premiärdatum)

Förra året fick vi se Mariah Carey's Magical Christmas Special på Apple TV+ och den gick uppenbarligen bra eftersom storstjärnan Mariah Carey är tillbaka med en ny julspecial även i år. I The Magic Continues kommer vi bland annat att få se juldrottningen Carey framföra sin nya julsingel, "Fall in Love at Christmas". Khalid och Kirk Franklin är två andra artister som varit med och gjort den nya låten.

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna på Apple TV+

Fler julfilmer kommer säkerligen att adderas till listan ju närmare jul vi kommer. Vi kommer också kunna räkna med att fler tjänster kommer att plocka in nya julfilmer från kanaler som Hallmark och dylikt, som tenderar att ge oss en stor mängd nya filmer varje år.

NÄSTA ARTIKEL