Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De bästa filmerna på Netflix 2021

Bästa filmerna på Netflix 2021 – Alla filmtips!

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 januari 2021

Massor av nya bra filmer på Netflix.

Netflix är ett av världens största filmbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med och här hittar du alla filmtips på Netflix från de senaste åren.

Har du missat Filmtopps lista med de bästa filmerna på Netflix 2020, hittar du flera tips här.

Netflix har på rekordsnabb tid blivit synonymt med streaming. Här möts besökaren ständigt av nya och bra Netflix filmer och ibland kan utbudet nästan kännas överväldigande.

Vi hjälper dig att sålla i utbytet och lyfter fram de allra bästa filmerna som Netflix langar fram under årets gång. Besök den här länken för fler filmtips Netflix. Där finns några riktiga godbitar som flugit under de flestas radar.

Nya bra filmer på Netflix 2021

Army of the Dead (Action)

Zack Snyder är i dag mest känd för sina superhjältefilmer, men före Justice League, Watchmen och Superman-filmerna, ja, till och med före 300 började Snyder i zombievärlden med en hyllad remake av klassikern Dawn of the Dead. Nu, nästan 20 år senare, är han tillbaka där han började med en ny zombierulle.

Army of the Dead fokuserar på en zombieinvasion i Las Vegas. Bland alla pengarautomater och lyxiga hotell är det kampen om överlevnad som gäller! Det är blodigt, det är roligt och det är en HEL DEL ACTION.

betyg 3 av 5

Kvinnan i fönstret (Thriller)

The Woman in the Window – en av de bästa filmerna på netflix 2021.
Foto: Netflix.

Med: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Julianne Moore m.fl.
Regi: Joe Wright
Land: USA

Denna stjärnspäckade nytolkning av det klassiska Fönstret åt gården-konceptet bjuder på en stor dos spänning. Här spelar Amy Adams en missbrukande författare med torgskräck. Men vad ska hon göra när hon bevittnar vad som ser ut att vara ett mord ske hos grannarna i huset mitt emot? Är hon ens säker på vad hon har sett?

betyg 3 av 5

The Mitchells vs. the Machines (Familjefilm)

En av de bästa filmerna på Netflix 2021
The Mitchell vs. The Machines är en av de bästa filmerna på Netflix 2021.

Med: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph m.fl.
Regi:
Michael Rianda, Jeff Rowe
Land:
USA

Netflix har de senaste åren levererat animerade filmer av varierande kvalitet. Förra året släppte de den sanslöst roliga Syskonen Willoughby, som fler definitivt måste se. I år var Till månen och tillbaka Oscarsnominerad för bästa animerade långfilm men snubbades på vinsten. Mitchell vs. The Machines är en färgexplosion av knasigheter som är en av studions starkare familjefilmer men som kunde ha nått högre.

betyg 3 av 5

Love and Monsters (Äventyr)

Med: Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker m.fl.
Regi: Michael Matthews
Land: Australien

Joel har fortfarande inte släppt sin forna flickvän Aimee (Jessica Henwick), som han skildes från för sju år sedan när en katastrog lamslog världen och utraderade 95 procent av jordens population.

Numera befinner de sig på två olika kolonier, med livsfarlig ödemark emellan. Men så en dag får Joel radiokontakt med hennes koloni, och motiveras att övervinna sin inre monsterskräck och till fots ge sig av och återförenas med sin käraste.

betyg 4 av 5

Concrete Cowboy (Drama)

Concrete Cowboy – en av årets bsäta filmer

Med: Idris Elba, Caleb McLaughlin, Jharrel Jerome m.fl.
Regi:
Ricky Staub
Land:
England

När unge Cole (Caleb McLaughlin) ännu en gång hamnar i bråk i skolan får hans mamma nog. Hon packar hans ägodelar i sopsäckar och dumpar honom på hans pappas farstu i Philadelphias slitna kvarter. Hon lovar att han bara ska bo där över sommaren men det gör det inte lättare när han finner huset tomt. Ingen pappa, men däremot en häst.

Det visar sig att hans pappa Harp (Idris Elba) är en nutida, något sliten cowboy med både häst och hatt som spenderar dagarna vid Fletcher Streets stall med andra likasinnade. Deras första trevande dagar är spända eftersom Harp aldrig varit närvarande under Coles uppväxt. Istället dras den unge mannen till den småkriminella Smush som luktar trubbel. Men sakta börjar hästarna och friheten

betyg 3 av 5

Simply Black (Komedi)

Simply Black är en av de bästa filmerna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

Med: Jean-Pascal Zadi, Caroline Anglade, Fary m.fl.
Regi: John Wax, Jean-Pascal Zadi
Land: Frankrike

Netflix nya franska film är en underhållande och tänkvärd satir som målar upp en cynisk och slående bild av dagens aktivism, där kampen mot rättvisa ofta hamnar i skymundan till förmån för kändisskap och kommersialism.

betyg 3 av 5

Ja-Dagen (Komedi)

Med: Jennifer Garner, Edgar Ramíez, Jenna Ortega, Julian Lerner, Everly Carganilla m.fl.
Regi: Miguel Arteta
Land: USA

I Ja-Dagen går föräldrarna Allison och Carlos med på att låta sina barn bestämma vad de ska ägna sig åt. En film som gör sig utmärkt för barn mellan åtta och tolv, och deras föräldrar. 

betyg 3 av 5

Red Dot (Thriller)

Red Dot
"Red Dot". Foto: Netflix.

Med: Nanna Blondell, Anastasios Soulis, Johannes Kuhnke m.fl.
Regi: 
Alain Darborg
Land: Sverige

I Sveriges allra första Netflixfilm försöker ett par rädda sitt äktenskap med en fjällresa, men inget blir som de har tänkt sig. Snart märker de en röd prick på sitt tält. Är det ett lasersikte? 

"Trots att mycket känns igen får jag ändå upp pulsen överraskande mycket, och ofta. En röd prick kommer att dyka upp och hota paret, men vad som händer sen är ett oskrivet blad. Och efter ett par typiska och förväntade jaktscener genom snö och iskallt vatten tar filmen en något oväntad vändning. Till slut knyts fjällsäcken ihop på ett vis som åtminstone inte jag hade räknat med."

betyg 3 av 5

Malcolm & Marie (Drama)

Malcolm and Marie är en av nya filmer på Netflix att streama
Bland senaste nytt att streama på Netflix har vi "Malcolm & Marie" med John David Washington och Zendaya. Foto: Netflix.

Med: Zendaya & John David Washington
Regi: Sam Levinson
Land: USA

Zendaya och regissören Sam Levinson fick på grund av pandemin pausa arbetet på serien Euphoria. Vad gjorde de istället? Ett kammardrama tillsammans med John David Washington som handlar om en filmregissör och hans flickvän. Deras förhållande testas efter att hans nya film haft premiär och de nu inväntar kritikernas respons. Här blandas sylvass svartvitt foto med starka prestationer. Högst sevärd. 

betyg 3 av 5

The Dig (Drama)

Med: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James m.fl.
Regi: Simon Stone
Land: England

Simon Stone regisserade sin debutfilm Dottern 2015, ett välspelat familjedrama med bland andra Geoffrey Rush. Nu är han äntligen tillbaka med sin andra film, The Dig, som handlar om en arkeolog under den viktiga utgrävningen av Sutton Hoo.

Kan man verkligen få till en spännande film om arkeologi utan att blanda in varken läderpiskor eller dinosaurier? Jadå, Simon Stone visar med sin rykande färska Netflix-film att det går alldeles utmärkt. The Dig är något helt annat, nämligen en film som gör vanlig arkeologi både spännande och intressant.

betyg 4 av 5

Pieces of a Woman (Drama)

Med: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Iliza Shlesinger m.fl
Regi: Kornél Mundruczó
Land: USA

Det unga paret Martha och Seans liv ser ut att gå från klarhet till klarhet. På Seans jobb går allt som det ska med bygget av stadens nya bro, paret har precis köpt en ny bil och nu väntar de spänt på utökning av familjen. Allt är i ordning inför födseln av Marthas och Seans första barn. En födsel som ska ske i hemmet. Men det går fel, ruskigt fel.

Känslorna och relationsdramat som Marrige Story hade finns även här och gestaltas fint av Shia LaBeuf och Vanessa Kirby i huvudrollerna. Mest imponerande insats i filmen gör Kirby som kanske gör sin bästa roll hittils.

betyg 4 av 5

De bästa kommande filmerna på Netflix 2021

Vinterviken 2021 (drama)

Vinterviken från 1996.
"Vinterviken (1996)". Foto: Sonet Film AB.

Med: Elsa Öhrn (Elisabeth), Mustapha Aarab (John-John), Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz m.fl.
Regi: Alexis Almström
Land: Sverige
Premiär: Någon gång 2021

Och så är det dags är en modern tolkning av Mats Wahlströms klassiska bok. Krånglig romantik står på menyn när två Stockholms-kids blir förälskade, trots att de lever vitt skilda liv. Uppvuxna under helt olika omständigheter möts John-John och Elisabeth de när de börjar gymnasiet.

Vinterviken filmatiserades för första gången 1996 av Harald Hamrell och har blivit något av en svensk klassiker.

Don't Look Up (komedi)

Once Upon a Time in Hollywood
Leonardo DiCaprio i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures.

Med: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Chris Evans, Timothée Chalamet m.fl.
RegI: Adam McKay
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Från The Big Short-regissören kommer en ny stjärnspäckad politisk satir. Ett par astronauter försöker varna mänskligheten om att en meteorit är på väg att krascha mot jorden… men det är lättare sagt än gjort! Vi har stora förhoppningar på att detta kan bli en av alla nya bra Netflix filmer! 

Army of the Dead (skräck)

Army of the dead
"Army of the Dead". Foto: Netflix.

Med:  Dave Bautista, Garret Dillahunt, Ana de la Reguera m.fl.
Regi: Zack Snyder
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Efter 17 långa år återvänder äntligen Zack Snyder till zombiegenren. Hans debutfilm Dawn of the Dead är fortfarande det bästa han har gjort (vilket vi betvivlar att den nya klippningen av Justice League kommer att ändra på). 

Denna gången blir det action och skräck när en zombiepandemi bryter ut i Las Vegas – mitt under en kupp på ett kasino. Något vi verkligen ser fram emot! Om allt blir rätt är detta ett Netflix filmtips att skriva upp i kalendern!

Pinocchio (fantasy)

Pinocchio – Ett vasst Netflix filmtips
"Pinocchio". Foto: Netflix.

Med: Gregory Mann, Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton m.fl.
Regi: Guillermo Del Toro
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Vi är väl alla bekanta med sagan om marionettdockan som ville bli en pojke? Den här gången regisseras filmen av ingen mindre än Guillermo De Toro (The Shape of Water, Pans labyrint) och vi är taggade till tänderna. För om det finns någon historia som Del Toro var född att regissera, så är det så klart Pinocchio.

Filmen är gjord som en animerad musikel och beskrivs, föga förvånande, som väldigt mörk. För alla som har undrat hur obehaglig scenen med valen verkligen kan bli så kommer svaret någon gång under 2021. Om allt går i hamn kommer detta givet att bli en av de bästa filmerna på Netflix all time. 

The Woman in the Window (thriller)

Med: Amy Adams, Gary Oldman, Jennifer Jason Leigh, Julianne Moore m.fl.
Regi: Joe Wright
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Okej, med ovanstående rollista och sett till att det rör sig om en thriller, hur taggad är du inte på The Woman in the Window? Inte övertygad? Okej, Joe Wright som låg bakom The Darkest Hour, Hannah och Försoning sköter regin.

Filmen handlar om en alkoholiserad kvinna med torgskräck som börjar spionera på sin granne och plötsligt märker ett morbid brottsgärning begås. Om inte denna mörka filmatisering av A.J. Finns roman med samma namn kan pocka på ditt intresse, vet vi inte vad som kan.

Bästa filmerna på Netflix

Netflix har producerat närmare 500 originalfilmer under årens gång. Att det rör sig om kvantitet framför kvalitet är tydligt, men visst har det blivit några riktigt bra Netflix filmer med. 

Nedan följer våra absoluta favoriter, som du helt enkelt bara måste se. Sedan kommer vi att kolla närmare på kommande filmer 2021. Listan uppdateras löpande.

Uncut Gems (drama)

Uncut Gems
"Uncut Gems". Foto: Netflix.

Med: Adam Sandler, Julia Fox, Kevin Garnett m.fl.
Regi: Benny & Josh Safdie
Land: USA

I detta, extremt, svettiga drama följer vi en juvelerare som ständigt söker nästa kick. Som den spelmissbrukare han är, och de enorma skulder han har, ser han bara en enda utväg. Att satsa allt och vinna en rejäl hacka. Men vägen till framgång är varken rak eller enkel.

I huvudrollen ser vi Adam Handlar som en gång för alla bevisar att han är en fenomenal skådis, bara han vill. Detta är ett mästerverk som tåls att ses många gånger om, men var beredd på att svettas rejält hemma i soffan för detta är nervkittlande till den grad att det nästan är smärtsamt. 

Roma (drama)

Roma – En av de bästa filmerna på Netflix 2021
"Roma". Foto: Netflix.

Med:  Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey m.fl.
Regi: Alfonso Caurón
Land: Mexiko

Roma kammade hem Oscarn för Bästa utländska film, Bästa regi och Bästa foto. Och detta är verkligen en film att låta sig uppslukas av.

Vi befinner oss i Mexiko där vi följer en medelklassfamilj under mitten av 70-talet, en period som präglas av politiskt kaos och en önskan efter frigörelse. Med fantastisk foto, klockrent skådespel och en hypnotisk atmosfär är detta en av de bästa Netflix-filmerna all time.

Private Life (drama, komedi)

Med:  Kathryn Hahn, Paul Giamatti, Gabrielle Reid m.fl.
Regi
: Tamara Jenkins
Land: USA

Ursäkta det vulgära språket, men fy fan vad bra detta är! Paul Giamatti (denna underbara skådis) och Kathryn Hahn överglänser allt och alla i rollerna som ett New York-par som inte kan få barn.

Låter det trist? Det är det inte! Nej, detta är ungefär så bra en dramakomedi om ett medelklasspar som vill ha barn, men inte kan få några, bara kan bli!

The Irishman (drama)

The Irishman – Netflix filmtips
"The Irishman". Foto: Netflix.

Med: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel m.fl.
Regi: Martin Scorsese
Land: USA

Om du inte blir sugen på att se The Irishman efter att ha spanat in rollistan och filmens regissör så är det verkligen läge att tänka om. The Irishman är en lysande film av mästaren Martin Scorsese som (ännu en gång) visar var skåpet ska stå.

I detta 210 minuter långa drama är inte bara en av alla nya bra Netflix filmer, det är också en rejäl djupdykning i en väldigt trolig teori om vad som egentligen hände med fackmannen Jimmy Hoffa, vars mordgåta fortfarande anses vara olöst. 

Marriage Story (drama)

Med: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Palmer m.fl.
Regi
: Noah Baumbach
Land: USA

Denna moderna pärla (och utmärkta companion piece till Annie Hall) följer vi ett par på dekis mitt under en skilsmässa. Det är välspelat, gripande och många gånger ganska roligt med. 

Filmen fick flera fina Oscarsnomineringar (Bästa film, Bästa manus, Bästa manliga huvudroll och Bästa kvinnliga huvudroll) och Laura Dern  vann för bästa kvinnliga biroll. 

The Other Side of the Wind (drama)

Med: John Huston, Peter Bogdanovich, Oja Kudar m.fl.
Regi
: Orson Welles
Land: USA

Orson Welles är mest känd för mästerverket Citizen Kane, som ofta räknas som världens bästa film. Trots detta förstörde filmen också hans karriär på grund av att han gjorde sig ovän med mediemandaten William Hearst, som filmen obönhörligt driver med. Men Orson gjorde fler lysande filmer i skuggan av Hollywood.

The Other Side of the Wind hann han dock aldrig klippa klart, men nu har flera stora filmskapare (bl.a. J.J. Abrams, Peter Bogdanovich, Wes Anderson, Clint Eastwood och Edgar Wright) gått samman med Orsons fansför att färdigställa klippningen efter hans efterlämnade direktiv. Filmen finns nu att se på Netflix och är olik allt annat du tidigare har sett. 

Okja (drama)

Okja
"Okja". Foto: Netflix.

Med: Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Paul dano, Seo-huyn Ahn m.fl.
Regi
: Bong Joon Ho
Land: Sydkorea

I dag är Bong Joon Ho mest känd för sin Oscarskanon Parasit, som lyckades med konststycket att både vinna Bästa film och Bästa utländska film. Men innan den gjorde han Netflix-filmen Okja med flera stora amerikanska skådespelare.

Filmen handlar om en ung tjej på landet som får fostra en genmanipulerad "gris" för ett lömskt företag. När hon får veta att hennes älskade Okja ska slaktas gör hon allt i sin makt för att rädda sin vän. Gripande, spännande och en av de bästa filmerna på Netflix i alla kategorier.

Mank (drama)

Med: Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins m.fl.
Regi
: David Fincher
Land: USA

På tal om Orson Welles och Citizen Kane, handlar denna spelfilm om den alkoholiserade manusförfattaren Herman J. Mankiewicz, som hjälpte Orson att skriva den legendariske filmen. Frågan som ställs är hur stor roll "Mank" egentligen hade i manusarbetet – gjorde han mer eller mindre allt själv?

Detta är ett vasst Netflix filmtips regisserat av en sann mästare. David Fincher har tidigare gjort filmer som Zodiac och Se7en så gillar du dem, lär du gilla Mank med!

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (drama, komedi)

Med: Adam Sandler, Dustin Hoffman, Ben Stiller m.fl.
Regi
: Noah Baumbach
Land: USA

Noah Baumbach är en lysande New York-regissör som utöver Marriage Story även har den här pärlan på listan över de bästa filmerna på Netflix. Även denna gången är ett familjedrama i centrum, även om det är ett lite annorlunda sådant. 

Tre barn samlas för att fira sin pappas artistiska framgångar i New York, men familjerelationerna är slitna och det blir rätt obekvämt av det hela. Men kanske kan de äntligen hitta varandra?

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese (dokumentär)

Med: Bob Dylan, Joni Mitchell, Patti Smith, Joan Baez m.fl.
Regi
: Martin Scorsese
Land: USA

Bob Dylan är förmodligen den mest inflytelserika artisten genom tiderna, men han är också en av de mest privata. I denna dokumentär av Martin Scorsese får vi höra världsstjärnan själv berätta om den sanslösa turné han genomförde på mitten av 70-talet tillsammans med några av samtidens allra största namn. 

Det är en ren fröjd att ta del av det exceptionella live-materialet och höra alla galna historier om 70-talets vilda dagar. Vissa delar av dokumentären är fabricerade, så tro inte på allt du hör… väldigt Dylan med andra ord.

Om The Rolling Thunder Revue klingar bekant så kan det bero på att Håkan Hellström körde en turné med liknande koncept för några år sedan under namnet Rullande åska. 

Mudbound (drama)

Mudbound
"Mudbound". Foto: Netflix.

Med: Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke m.fl.
Regi
: Dee Rees
Land: USA

Två män återvänder från andra världskriget för att arbeta på en gård i Mississippi. Där brottas de med rasism och svårigheterna i att anpassa sig med sitt nya liv.

Mudbound fick ett överväldigande kritikermottagande och Oscarsnominerades i fyra kategorier, bland annat Bästa manus, men någon vinst blev det inte. Tyvärr får man väl ändå säga, för detta är bra på riktigt. En riktigt bra Netflix film.

I Don't Feel at Home in this World Anymore (komedi)

I don't feel at home in this world anymore
"I Don't Feel at Home in this World Anymore". Foto: Netflix.

Med: Elijah Wood, Melanie Lynksey m.fl.
Regi
: Macon Bair
Land: USA

Efter att det har varit ett inbrott i hennes hem finner deprimerade Ruth en ny mening med livet. Tillsammans med sin märklige granne (Elijah Wood) ska de tillsammans försöka sätta dit brottslingarna.

I Don't Feel at Home in this World Anymore är en skruvad indiepärla, som både bjuder på humor och spänning. Frågan är om Elijah Wood någonsin har varit bättre än vad han är i detta filmtips på Netflix!

Velvet Buzzsaw (skräck)

Med: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Colette m.fl.
Regi
: Dan Gilroy
Land: USA

I denna skräck-satir om Los Angeles konstvärld kommer ondskefulla målningar till liv efter att en konsthandlare försöker casha in på några fantastiska målningar hennes okände granne lämnat efter sig.

Velvet Buzzsaw är en garanterad vattendelare. Vissa kommer att hata den medan andra kommer att tycka att det är en av alla nya bra Netflix filmer. Oavsett vilket så tycker vi helt klart att det är värt att ge den en chans. Här finns ett vansinne som sällan sipprar igenom i dagens filmvärld.

Klaus (äventyr)

Klaus – en av de bästa filmerna på Netflix 2021.
"Klaus". Foto: Netflix.

Med: Jason Scwartzman, J.K. Simmons m.fl.
Regi
: Sergio Pablos, Carlos Martínez López
Land: USA

Den oduglige rikemanssonen Jesper skickas till Nordpolen för att bli brevbärare och lära sig att ta ansvar. Det blir en tuff utmaning för den tanige tonåringen, men snart blir han vän med en tjock hoandes karl i röd kostym och måste hjälpa denne att dela ut julklappar.

Klaus är en utmärkt julfilm och en utmärkt familjefilm. Trött på julen? Se den inte. Fortfarande lite julfeeling kvar eller bara sugen på en grymt bra tecknad film? Se den!

Win it All (komedi)

Med:  Jake Johnson, Rony Shemon, Morgan Ng m.fl.
Regi
: Joe Swanberg
Land: USA

När en bekant åker in på kåken får en gambler betalt för att vakta hans väska tills han kommer ut igen. Men när det visar sig att väskan är full med pengar dröjer det inte länge tills det börjar klia i spelarfingrarna… 

Win It All är en skruvad och rolig komedi om en spelmissbrukares bästa (och kanske sämsta dag). Får man skämta även om sådana teman? Ja, självklart. 

The Babysitter (skräck, komedi)

The Babysitter – Bra filmer på Netflix 2021
"The Babysitter". Foto: Netflix.

Med: Judah Lewis, Samara Weaving, Robbie Amell m.fl.
Regi: McG
Land: USA

Unge Cole har en crush på sin barnvakt (Samara Weaving). En dag när hon har nattat honom kommer hennes vänner över och Cole bestämmer sig för att spionera på dem… men saker och ting blir, så klart, långt ifrån hur han tänkt sig.

Ju mindre du vet desto bättre, men ett varningens ord. Se INTE den genomusla uppföljaren. 

Detta var vår lista med de bästa filmerna på Netflix 2021. För den som även vill ha tips bland bolagets många serier hittar du här en lista på alla de bästa serierna på Netflix. För det kan vara svårt att hitta rätt bland alla hundratals alternativ att välja mellan.