Bästa filmerna på Netflix 2021 – Alla filmtips!

Bästa filmerna på Netflix 2021 – Alla filmtips!

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 26 januari 2022 kl. 15:53 | Publicerad 05 januari 2021 kl. 12:00

Massor av nya bra filmer på Netflix.

Netflix är ett av världens största filmbolag och varje år växer deras utbud explosionsartat. Vi på Sveriges bästa sajt om streaming följer självklart med och här hittar du alla filmtips på Netflix från de senaste åren.

För att få en överblick på nyare titlar, spana in vår lista med de bästa filmerna på Netflix 2022 här.

Netflix har på rekordsnabb tid blivit synonymt med streaming. Här möts besökaren ständigt av nya och bra Netflix filmer och ibland kan utbudet nästan kännas överväldigande.

Vi hjälper dig att sålla i utbytet och lyfter fram de allra bästa filmerna som Netflix langar fram under årets gång. Sett till att det har varit ett svagare år för streamingjätten, kan tips vara mer användbara än någonsin förr. Besök den här länken för fler filmtips Netflix. Där finns några riktiga godbitar som flugit under de flestas radar.

Den här artikeln består av tre olika sektioner:

  1. Heta och nya filmer från årets gång.
  2. Kommande titlar på Netflix som är i ropet.
  3. De bästa filmerna på streamingtjänsten Netflix.

Nya bra filmer på Netflix 2021

Don't Look Up (Komedi)

När astronomerna Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) och Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) upptäcker en gigantisk meteorit som är på väg mot jorden börjar en kamp mot klockan. Om sex månader beräknas nämligen den kilometerstora, planetdödande, meteoriten träffa jorden. 100 procent risk att allt liv på jorden utplånas, räknar astronomerna ut. Men det största hotet visar sig vara att ingen verkar tro på deras uträkningar eller förstå allvaret, hur mycket de än lyfter sina röster.

Mixtape (Komedi)

Mixtape
Foto: Netflix.

Mixtape är en unik coming of age-film som fokuserar mer på vänskap och familj än genrens vanliga fokus – kärlek och popularitet – vilket gör att filmen känns uppfriskande. Handlingen i övrigt bjuder på mycket feelgood, en hel del nostalgi och ett gediget soundtrack.

The Unforgivable (Drama)

The Unforgivable
Foto: Netflix.

Efter succén med Bird Box är Sandra Bullock tillbaka i en ny Netflix-film – och resultatet är sevärt även denna gången. I suveräna The Unforgiveable släpps Ruth (Bullock) ut från fängelse, men trots att hon på pappret sonat brottet som satte henne bakom lås och bom, så betyder det inte att samhället är redo att förlåta henne. The Unforgivable är inte rädd för att gå på djupet och Filmtopps Mimi Dahlén beskriver filmen som "intensiv på ett förtjusande lågmält vis".

tick, tick...BOOM! (Musikal)

tick, tick...BOOM! En av de bästa filmerna på Netflix 2021
Foto: Netflix.

Det här är musikalfilmen för alla som älskar musikaler. Den handlar nämligen om skapandet av just en musikal. I filmen, som är regisserad av Hamilton-skaparen Lin-Manuel Miranda, får vi följa Jonathan Larson (Andrew Garfield) och hans drömmar om Broadway. Det som saknas för att han ska lyckas göra verklighet av sin dröm är det perfekta avslutningsnumret. Kommer pusselbitarna att falla på plats innan hans tid rinner ut?

7 Prisoners (Drama)

7 Prisoners är en av de bästa filmerna på Netflix 2021
"7 Prisoners" är en av de bästa filmerna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

En rekryterare erbjuder Mateus och hans vänner jobb ute på den brasilianska landsbygden – tror de. När de väl kommer dit visar det sig att de faller offer för slavarbete. Härifrån får vi följa deras desperata jakt på frihet. 

7 Prisoners bjuder på flera imponerande skådespelarinsatser i vad som är en gripande berättelse. Även om filmen kan kännas något långsam ibland är det i slutet av dagen nittio minuter som verkligen får en att känna och tänka. 

The Harder They Fall (Western)

The Harder They Fall
Foto: Netflix.

Vi följer brottslingen Nat Love (Jonathan Majors) som enbart rånar andra rövare för att hämnas på dem som mördade hans föräldrar. När Love får reda på att den värsta av förövarna har kommit ut ur fängelse är det högtid att utkräva den sista hämnden.

Ibland är Quentin Tarantino-inspirationen lite väl genomskådlig, men det gör ingenting för The Harder They Fall är urläcker och tillräckligt engagerande film för att ge sin publik en njutbar upplevelse.

Army of Thieves (Action, Komedi)

I denna prequel till zombiefilmen Army of the Dead får vi följa med bankrånaren Dieter som reser runt i Europa för att öppna omöjliga kassaskåp, detta under zombiepandemins begynnelse. 

I sin helhet är Army of Thieves en oftast underhållande heistfilm och inte mycket mer än så. Går du in med rätt förväntningar lär du med andra ord klara dig.

Passing (Drama)

Skådespelaren Rebecca Hall har jobbat med många storfilmer under åren. Nu tar hon regidebuterar med ett imponerande drama om rasismen i 1920-talets USA. I en av rollerna ser vi även Alexander Skarsgård som imponerar i vad som inte kan beskrivas som annat än en av de bästa filmerna på Netflix.

Hall visar utöver det upp beundransvärd återhållsamhet i sin regi där mottot "show, don’t tell" lyser igenom från första till sista bildruta.

The Forgotten Battle (Krig)

The Forgotten Battle är Netflixfilmen om en av andra världskrigets minst omtalade slag, men tar du dig tid att se den här filmen kommer du inte att glömma varken den eller slaget i första taget. I det månadslånga slag som utspelade sig vid floden Schelde i nordvästra Belgien och Nederländernas sydvästra del, miste hela 12 000 soldater och civila livet. Filmen skildrar tre separata personer som alla deltog i slaget på sina egna vis och efter sina egna förutsättningar.

No One Gets Out Alive (Skräck)

No One Gets Out Alive är en sevärd skräckis.
No One Gets Out Alive är en av streamingtjänstens få sevärda skräckisar under året. Foto: Netflix.

Netflix har under året ynglat av sig en hel del skräckisar under året och långt ifrån alla av dem har varit sevärda. Men en av dem som är ett klart steg uppåt är No One Gets Out Alive. Handlingen om en kvinna som hyr in sig i en kåk där ingenting verkar stämma, berättas genom en regissörs tydliga vision. Likaså bjuder den inte så originella premissen på flera spännande vändningar. Håller trycket uppe under sin knappt 85 minuter långa speltid.

Prey (Thriller)

Spana in thrillern "Prey". Foto: Netflix.
Spana in thrillern "Prey". Foto: Netflix.

Bland nya bra filmer på Netlfix 2021 hittar vi den tysktalande thrillern Prey. I den finner fem vänner ute på en vildmarksvandring i ett naturreservat sig jagade av en mystisk skytt ute i skogen. Filmens upplägg genererar bara det kalla kårar och med tajt regi har man också lyckats katalysera på det. 

Schumacher (Dokumentär)

Racing-föraren Michael Schumacher vann sanslösa sju VM-titlar under sin minst sagt legendariska karriär på banan. Netflix ger dig här en gedigen porträttdokumentär om en av sportens största någonsin. Och även om du inte är förtjust i bilracing, så lär du gilla denna film.

Vinterviken (Drama, Romantik)

Netflix remake av Vinterviken beskrivs av Filmtopps Gustav Larsed som en "fräsch uppdatering av en kultklassiker". Trots att originalet från 1996 fortfarande håller förvånansvärt bra, så känns nyversionen meningsfull – små justeringar har gjort berättelsen i nyinspelningen mer modern och seriösare än förlagan. Den romantiska ungdomsfilmens handling kretsar kring två personer från samma stad, men vars bakgrunder inte hade kunnat vara mer olika. Deras öden korsars när de börjar i samma klass.

The Witcher: Nightmare of the Wolf (Äventyr)

The Witcher
Den animerade spinoffen på The Witcher är lysande! Foto: Netflix.

Det är återigen dags att bege oss ut i ogästvänliga träsk, snåriga skogar och diaboliska grottor: vi ska ut på monsterjakt. Det är Netflix och deras häxkarlar i The Witcher: Nightmare of the Wolf som bjuder med oss på denna snygga och rappa monsterslakt. Se till att spänna bågen och att svepa dina häxbrygder - du kommer behöva all hjälp du kan få i

Fear Street: Part One (1994)

Fear Street: Part One är en av de bästa filmerna på Netflix 2021.
Fear Street: Part One är en av de bästa filmerna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

En av streamingtjänstens stora satsningar under sommaren har varit Fear Street-trilogin. Här följer vi några ungdomar från småstaden Shadyside som råckar väcka onda, mordiska krafter till liv. Nu jagas gruppen av mördare som inte slutar att jaga dem förrän de alla är döda. Fear Street-filmerna bygger på böcker och blandar skräck sömlöst med action och fantasy.

Fear Street: Part Two (1978)

Fear Street: Part Two är en av de bästa filmerna på Netflix 2021.
Foto: Netflix.

Den lovande starten på Fear Street-filmerna följs upp av en lika stark fortsättning. Nu utspelar sig skräcksagan på ett sommarläger sexton år innan händelserna i första rullen. Det hela börjar som lekfullt festande i den stekheta värmen, men när en av campledarna blir besatt av en djävul börjar huvuden att rulla.

Fear Street: Part Three (1666)

Fear Street: Part Three (1966)
Foto: Netflix.

Kort och gott tillhör hela Fear Street-trilogin de bästa filmerna på Netflix 2021. Den tredje och sista filmen (åtminstone för den här gången) bjuder även den på stadigt med våld samt en och annan finfin vändpunkt. Är du sugen på rykande ny skräckfilm som dessutom sticker ut i mängden är Fear Street-filmerna ett rimligt projekt att ta sig an.

America the Motion Picture (Komedi)

Hysteriskt och överraskande roligt i den här flippade komedin med en… annorlunda tagning på amerikansk historia! Efter mordet på Abraham Lincoln bestämmer sig George Wahington för att hämnas hans död, på alla möjliga sätt! Med Channing Tatum i spetsen!

Blue Miracle (Äventyr)

I detta feel good-äventyr med Dennis Quaid i spetsen blir det ett tokigt värre när en massa föräldralösa barn tvingas ställa upp i en fisketävling tillsammans med en grinig gubbe. Roligt och faktiskt rätt gripande!

Bad Trip (Komedi)

Galenskaper staplas på hög när en omaka duo beger sig ut på en roadtrip. Det blir gott om tokigheter när de ger sig ut på jakt att leta upp den enes gamla high school-kärlek. Drömresan från helvetet, om så vill!

Avig Maria (Komedi)

Avig Maria är en av de bästa filmerna på Netflix.
Vår egen Mia Skäringer är med i en av de bästa filmerna på Netflix 2021. Foto: Netflix.

I den stora avsaknaden som varit av live-evenemang och Mia Skäringer gav Netflix publiken enmansföreställningen Avig Maria, som är föregångaren till No More F*cks to Give, från 2015. Den är både skriven och regisserad av Skäringer som glänser när hon framför sin drygt två timmar långa monolog där hon skiftar mellan olika karaktärer. 

A Classic Horror Story (Skräck)

A Classic Horror Story
Foto: Netflix.

Fem främlingar åker tillsammans i en husbil i Italiens torra och solbadande skogar. Under en särskilt lång natt av körning råkar de köra av vägen - rakt in i skogen.

De vaknar upp mitt i ingenstans. Vägen syns inte till, bilen är kaputt och mobilerna fungerar inte. Det enda tecknet på civilisation är ett märkligt hus med röd dörr som verkar bevaka deras varje steg. I skogen hittar de avhuggna djurhuvuden och i huset finner de ledtrådar om en ockult saga som kanske har svaret på var de är och vad de är som tycks lura bland träden.

Fatherhood (Drama, komedi)

Fatherhood handlar om ett paret Matt och Liz som ska bli förstagångsföräldrar, men vid födseln omkommer Liz efter en blodpropp. Matt tvingas ta hand om barnet helt på egen hand, utan att ha någon som helst aning om vad det innebär att vara förälder. I sin jakt på att bli en bra förälder i allmänhet och en bra pappa i synnerhet, utforskar och erfar han alla roliga och svåra moment som föräldraskap innebär.

Humorgiganten Kevin Hart axlar i denna film en roll där vi får se honom lite mer sårbar än tidigare. På sina ställen antar han utmaningen på ett väldigt förnämligt sätt, men i det långa loppet så måste det konstateras att det är hans humoristiska sida som glänser mest.

Army of the Dead (Action)

Zack Snyder är i dag mest känd för sina superhjältefilmer, men före Justice League, Watchmen och Superman-filmerna, ja, till och med före 300 började Snyder i zombievärlden med en hyllad remake av klassikern Dawn of the Dead. Nu, nästan 20 år senare, är han tillbaka där han började med en ny zombierulle.

Army of the Dead fokuserar på en zombieinvasion i Las Vegas. Bland alla pengarautomater och lyxiga hotell är det kampen om överlevnad som gäller! Det är blodigt, det är roligt och det är en HEL DEL ACTION.

Kvinnan i fönstret (Thriller)

The Woman in the Window – en av de bästa filmerna på netflix 2021.
Foto: Netflix.

Denna stjärnspäckade nytolkning av det klassiska Fönstret åt gården-konceptet bjuder på en stor dos spänning. Här spelar Amy Adams en missbrukande författare med torgskräck. Men vad ska hon göra när hon bevittnar vad som ser ut att vara ett mord ske hos grannarna i huset mitt emot? Är hon ens säker på vad hon har sett?

Stowaway (Thriller)

Två forskare och en kapten beger sig ut på en två år lång rymdresa som ska bli starten på ett liv på mars. Dock görs en upptäckt som gör att hela uppdraget och resan skakas om när en medvetslös man hittas bakom en taklucka. Hur ska syret räcka för fyra personer i en rymdstation som bara har syre för tre? I ena rollen ser vi ingen mindre än Anna Kendrick!

The Mitchells vs. the Machines (Familjefilm)

En av de bästa filmerna på Netflix 2021
The Mitchell vs. The Machines är en av de bästa filmerna på Netflix 2021.

Netflix har de senaste åren levererat animerade filmer av varierande kvalitet. Förra året släppte de den sanslöst roliga Syskonen Willoughby, som fler definitivt måste se. I år var Till månen och tillbaka Oscarsnominerad för bästa animerade långfilm men snubbades på vinsten. Mitchell vs. The Machines är en färgexplosion av knasigheter som är en av studions starkare familjefilmer men som kunde ha nått högre.

Love and Monsters (Äventyr)

Joel har fortfarande inte släppt sin forna flickvän Aimee (Jessica Henwick), som han skildes från för sju år sedan när en katastrog lamslog världen och utraderade 95 procent av jordens population.

Numera befinner de sig på två olika kolonier, med livsfarlig ödemark emellan. Men så en dag får Joel radiokontakt med hennes koloni, och motiveras att övervinna sin inre monsterskräck och till fots ge sig av och återförenas med sin käraste.

Concrete Cowboy (Drama)

Concrete Cowboy – en av årets bsäta filmer
Idris Elba som cowboy i en av de bästa filmerna på Netflix just nu. Foto: Netflix.

När unge Cole (Caleb McLaughlin) ännu en gång hamnar i bråk i skolan får hans mamma nog. Hon packar hans ägodelar i sopsäckar och dumpar honom på hans pappas farstu i Philadelphias slitna kvarter. Hon lovar att han bara ska bo där över sommaren men det gör det inte lättare när han finner huset tomt. Ingen pappa, men däremot en häst.

Det visar sig att hans pappa Harp (Idris Elba) är en nutida, något sliten cowboy med både häst och hatt som spenderar dagarna vid Fletcher Streets stall med andra likasinnade. Deras första trevande dagar är spända eftersom Harp aldrig varit närvarande under Coles uppväxt. Istället dras den unge mannen till den småkriminella Smush som luktar trubbel. Men sakta börjar hästarna och friheten

Ja-Dagen (Komedi)

I Ja-Dagen går föräldrarna Allison och Carlos med på att låta sina barn bestämma vad de ska ägna sig åt. En film som gör sig utmärkt för barn mellan åtta och tolv, och deras föräldrar. 

Red Dot (Thriller)

I Sveriges allra första Netflixfilm försöker ett par rädda sitt äktenskap med en fjällresa, men inget blir som de har tänkt sig. Snart märker de en röd prick på sitt tält. Är det ett lasersikte? 

"Trots att mycket känns igen får jag ändå upp pulsen överraskande mycket, och ofta. En röd prick kommer att dyka upp och hota paret, men vad som händer sen är ett oskrivet blad. Och efter ett par typiska och förväntade jaktscener genom snö och iskallt vatten tar filmen en något oväntad vändning. Till slut knyts fjällsäcken ihop på ett vis som åtminstone inte jag hade räknat med."

Malcolm & Marie (Drama)

Malcolm and Marie är en av nya filmer på Netflix att streama
Bland senaste nytt att streama på Netflix har vi "Malcolm & Marie" med John David Washington och Zendaya. Foto: Netflix.

Zendaya och regissören Sam Levinson fick på grund av pandemin pausa arbetet på serien Euphoria. Vad gjorde de istället? Ett kammardrama tillsammans med John David Washington som handlar om en filmregissör och hans flickvän. Deras förhållande testas efter att hans nya film haft premiär och de nu inväntar kritikernas respons. Här blandas sylvass svartvitt foto med starka prestationer. Högst sevärd. 

The Dig (Drama)

Simon Stone regisserade sin debutfilm Dottern 2015, ett välspelat familjedrama med bland andra Geoffrey Rush. Nu är han äntligen tillbaka med sin andra film, The Dig, som handlar om en arkeolog under den viktiga utgrävningen av Sutton Hoo.

Kan man verkligen få till en spännande film om arkeologi utan att blanda in varken läderpiskor eller dinosaurier? Jadå, Simon Stone visar med sin rykande färska Netflix-film att det går alldeles utmärkt. The Dig är något helt annat, nämligen en film som gör vanlig arkeologi både spännande och intressant. Om du inte har sett The Dig så har du missat en av de bästa filmerna på Netflix 2021.

Pieces of a Woman (Drama)

Det unga paret Martha och Seans liv ser ut att gå från klarhet till klarhet. På Seans jobb går allt som det ska med bygget av stadens nya bro, paret har precis köpt en ny bil och nu väntar de spänt på utökning av familjen. Allt är i ordning inför födseln av Marthas och Seans första barn. En födsel som ska ske i hemmet. Men det går fel, ruskigt fel.

Känslorna och relationsdramat som Marrige Story hade finns även här och gestaltas fint av Shia LaBeuf och Vanessa Kirby i huvudrollerna. Mest imponerande insats i filmen gör Kirby som kanske gör sin bästa roll hittils.

De bästa kommande filmerna på Netflix 2021

Vinterviken 2021 (Drama)

Vinterviken från 1996.
"Vinterviken (1996)". Foto: Sonet Film AB.

Med: Elsa Öhrn (Elisabeth), Mustapha Aarab (John-John), Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz m.fl.
Regi: Alexis Almström
Land: Sverige
Premiär: 8 september

Och så är det dags är en modern tolkning av Mats Wahlströms klassiska bok. Krånglig romantik står på menyn när två Stockholms-kids blir förälskade, trots att de lever vitt skilda liv. Uppvuxna under helt olika omständigheter möts John-John och Elisabeth de när de börjar gymnasiet.

Vinterviken filmatiserades för första gången 1996 av Harald Hamrell och har blivit något av en svensk klassiker.

Kate (Action)

Med: Woody Harrelson, Mary Elizabeth Winstead m.fl.
Regi: Cedric Nicolas-Troyan
Land: USA
Premiär: 10 september

Det förväntas bli brutalt värre i detta flippade actionäventyr om en kvinnlig lönnmördare med 24 timmar på sig att hämnas på sitt framtida mord. Helt oemotsåndligt, eller hur?

The Starling (Komedi, Fantasy)

Med: Melissa McCarthy, Timothy Olyphant m.fl.
Regi: Theodore Melfi
Land: USA
Premiär: 24 september

Efter en stor förlust börjar Lily att trackaseras av en fågel. Detta blir startskottet på en finstämd resa mot att återfinna sin livsgnista och möjligheten att älska igen.

Don't Look Up (Komedi)

Once Upon a Time in Hollywood
Leonardo DiCaprio i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures.

Med: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Chris Evans, Timothée Chalamet m.fl.
RegI: Adam McKay
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Från The Big Short-regissören kommer en ny stjärnspäckad politisk satir. Ett par astronauter försöker varna mänskligheten om att en meteorit är på väg att krascha mot jorden… men det är lättare sagt än gjort! Vi har stora förhoppningar på att detta kan bli en av alla nya bra Netflix filmer! 

Pinocchio (Fantasy)

Pinocchio – Ett vasst Netflix filmtips
"Pinocchio". Foto: Netflix.

Med: Gregory Mann, Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton m.fl.
Regi: Guillermo Del Toro
Land: USA
Premiär: Någon gång 2021

Vi är väl alla bekanta med sagan om marionettdockan som ville bli en pojke? Den här gången regisseras filmen av ingen mindre än Guillermo De Toro (The Shape of Water, Pans labyrint) och vi är taggade till tänderna. För om det finns någon historia som Del Toro var född att regissera, så är det så klart Pinocchio.

Filmen är gjord som en animerad musikel och beskrivs, föga förvånande, som väldigt mörk. För alla som har undrat hur obehaglig scenen med valen verkligen kan bli så kommer svaret någon gång under 2021. Om allt går i hamn kommer detta givet att bli en av de bästa filmerna på Netflix all time. 

Bästa filmerna på Netflix

Netflix har producerat närmare 500 originalfilmer under årens gång. Att det rör sig om kvantitet framför kvalitet är tydligt, men visst har det blivit några riktigt bra Netflix filmer med. 

Nedan följer våra absoluta favoriter, som du helt enkelt bara måste se. Listan uppdateras löpande.

Ma Rainey's Black Bottom (Drama)

Ma Rainey's Black Bottom
Chadwick Boesman briljerar i sin sista roll. Detta är en av de bästa filmerna på Netflix! Foto: Netflix.

Med två Oscarsvinter och ytterligare tre nomineringar är fjolårets Ma Rainey's Black Bottom tveklöst en av streamingtjänstens största framgångar. I den sista filmen med Chadwick Boseman följer vi historien om en bluessångare i 20-talets Chicago. Snyggt, roligt och väldigt välspelat!

The Devil All the Time (Drama, Thriller)

The Devil All the Time
Bill Skarsgård bönar och ber i "The Devil All the Time". Foto: Netflix.

Det är hårda bud i detta sydstatsdrama med Bill Skarsgård i en av huvudrollerna. Jämte sig har han även Robert Pattinson, Tom Holland och Mia Wasikowska. Det blir spännande värre när deras världar drabbar samman och ond bråd död letar sig in i mixen.

Uncut Gems (Drama)

Med: Adam Sandler, Julia Fox, Kevin Garnett m.fl.
Regi: Benny & Josh Safdie
Land: USA

I detta, extremt, svettiga drama följer vi en juvelerare som ständigt söker nästa kick. Som den spelmissbrukare han är, och de enorma skulder han har, ser han bara en enda utväg. Att satsa allt och vinna en rejäl hacka. Men vägen till framgång är varken rak eller enkel.

I huvudrollen ser vi Adam Handlar som en gång för alla bevisar att han är en fenomenal skådis, bara han vill. Detta är ett mästerverk som tåls att ses många gånger om, men var beredd på att svettas rejält hemma i soffan för detta är nervkittlande till den grad att det nästan är smärtsamt. 

Roma (Drama)

Roma – En av de bästa filmerna på Netflix 2021
Prisade Roma är en av de bästa filmerna på Netflix. Foto: Netflix.

Med:  Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey m.fl.
Regi: Alfonso Caurón
Land: Mexiko

Roma kammade hem Oscarn för Bästa utländska film, Bästa regi och Bästa foto. Och detta är verkligen en film att låta sig uppslukas av.

Vi befinner oss i Mexiko där vi följer en medelklassfamilj under mitten av 70-talet, en period som präglas av politiskt kaos och en önskan efter frigörelse. Med fantastisk foto, klockrent skådespel och en hypnotisk atmosfär är detta en av de bästa Netflix-filmerna all time.

Private Life (Drama, komedi)

Med:  Kathryn Hahn, Paul Giamatti, Gabrielle Reid m.fl.
Regi
: Tamara Jenkins
Land: USA

Ursäkta det vulgära språket, men fy fan vad bra detta är! Paul Giamatti (denna underbara skådis) och Kathryn Hahn överglänser allt och alla i rollerna som ett New York-par som inte kan få barn.

Låter det trist? Det är det inte! Nej, detta är ungefär så bra en dramakomedi om ett medelklasspar som vill ha barn, men inte kan få några, bara kan bli!

The Irishman (Drama)

The Irishman – Netflix filmtips
"The Irishman". Foto: Netflix.

Med: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel m.fl.
Regi: Martin Scorsese
Land: USA

Om du inte blir sugen på att se The Irishman efter att ha spanat in rollistan och filmens regissör så är det verkligen läge att tänka om. The Irishman är en lysande film av mästaren Martin Scorsese som (ännu en gång) visar var skåpet ska stå.

I detta 210 minuter långa drama är inte bara en av alla nya bra Netflix filmer, det är också en rejäl djupdykning i en väldigt trolig teori om vad som egentligen hände med fackmannen Jimmy Hoffa, vars mordgåta fortfarande anses vara olöst. 

Marriage Story (Drama)

Med: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Palmer m.fl.
Regi
: Noah Baumbach
Land: USA

Denna moderna pärla (och utmärkta companion piece till Annie Hall) följer vi ett par på dekis mitt under en skilsmässa. Det är välspelat, gripande och många gånger ganska roligt med. 

Filmen fick flera fina Oscarsnomineringar (Bästa film, Bästa manus, Bästa manliga huvudroll och Bästa kvinnliga huvudroll) och Laura Dern  vann för bästa kvinnliga biroll. 

The Other Side of the Wind (Drama)

Med: John Huston, Peter Bogdanovich, Oja Kudar m.fl.
Regi
: Orson Welles
Land: USA

Orson Welles är mest känd för mästerverket Citizen Kane, som ofta räknas som världens bästa film. Trots detta förstörde filmen också hans karriär på grund av att han gjorde sig ovän med mediemandaten William Hearst, som filmen obönhörligt driver med. Men Orson gjorde fler lysande filmer i skuggan av Hollywood.

The Other Side of the Wind hann han dock aldrig klippa klart, men nu har flera stora filmskapare (bl.a. J.J. Abrams, Peter Bogdanovich, Wes Anderson, Clint Eastwood och Edgar Wright) gått samman med Orsons fansför att färdigställa klippningen efter hans efterlämnade direktiv. Filmen finns nu att se på Netflix och är olik allt annat du tidigare har sett. 

Okja (Drama)

Okja
"Okja". Foto: Netflix.

Med: Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Paul dano, Seo-huyn Ahn m.fl.
Regi
: Bong Joon Ho
Land: Sydkorea

I dag är Bong Joon Ho mest känd för sin Oscarskanon Parasit, som lyckades med konststycket att både vinna Bästa film och Bästa utländska film. Men innan den gjorde han Netflix-filmen Okja med flera stora amerikanska skådespelare.

Filmen handlar om en ung tjej på landet som får fostra en genmanipulerad "gris" för ett lömskt företag. När hon får veta att hennes älskade Okja ska slaktas gör hon allt i sin makt för att rädda sin vän. Gripande, spännande och en av de bästa filmerna på Netflix i alla kategorier.

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (Drama, komedi)

Med: Adam Sandler, Dustin Hoffman, Ben Stiller m.fl.
Regi
: Noah Baumbach
Land: USA

Noah Baumbach är en lysande New York-regissör som utöver Marriage Story även har den här pärlan på listan över de bästa filmerna på Netflix. Även denna gången är ett familjedrama i centrum, även om det är ett lite annorlunda sådant. 

Tre barn samlas för att fira sin pappas artistiska framgångar i New York, men familjerelationerna är slitna och det blir rätt obekvämt av det hela. Men kanske kan de äntligen hitta varandra?

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese (Dokumentär)

Med: Bob Dylan, Joni Mitchell, Patti Smith, Joan Baez m.fl.
Regi
: Martin Scorsese
Land: USA

Bob Dylan är förmodligen den mest inflytelserika artisten genom tiderna, men han är också en av de mest privata. I denna dokumentär av Martin Scorsese får vi höra världsstjärnan själv berätta om den sanslösa turné han genomförde på mitten av 70-talet tillsammans med några av samtidens allra största namn. 

Det är en ren fröjd att ta del av det exceptionella live-materialet och höra alla galna historier om 70-talets vilda dagar. Vissa delar av dokumentären är fabricerade, så tro inte på allt du hör… väldigt Dylan med andra ord.

Om The Rolling Thunder Revue klingar bekant så kan det bero på att Håkan Hellström körde en turné med liknande koncept för några år sedan under namnet Rullande åska. 

Mudbound (Drama)

Mudbound
"Mudbound". Foto: Netflix.

Med: Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke m.fl.
Regi
: Dee Rees
Land: USA

Två män återvänder från andra världskriget för att arbeta på en gård i Mississippi. Där brottas de med rasism och svårigheterna i att anpassa sig med sitt nya liv.

Mudbound fick ett överväldigande kritikermottagande och Oscarsnominerades i fyra kategorier, bland annat Bästa manus, men någon vinst blev det inte. Tyvärr får man väl ändå säga, för detta är bra på riktigt. En riktigt bra Netflix film.

I Don't Feel at Home in this World Anymore (Komedi)

I don't feel at home in this world anymore
"I Don't Feel at Home in this World Anymore". Foto: Netflix.

Med: Elijah Wood, Melanie Lynksey m.fl.
Regi
: Macon Bair
Land: USA

Efter att det har varit ett inbrott i hennes hem finner deprimerade Ruth en ny mening med livet. Tillsammans med sin märklige granne (Elijah Wood) ska de tillsammans försöka sätta dit brottslingarna.

I Don't Feel at Home in this World Anymore är en skruvad indiepärla, som både bjuder på humor och spänning. Frågan är om Elijah Wood någonsin har varit bättre än vad han är i detta filmtips på Netflix!

Velvet Buzzsaw (Skräck)

Med: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Colette m.fl.
Regi
: Dan Gilroy
Land: USA

I denna skräck-satir om Los Angeles konstvärld kommer ondskefulla målningar till liv efter att en konsthandlare försöker casha in på några fantastiska målningar hennes okände granne lämnat efter sig.

Velvet Buzzsaw är en garanterad vattendelare. Vissa kommer att hata den medan andra kommer att tycka att det är en av alla nya bra Netflix filmer. Oavsett vilket så tycker vi helt klart att det är värt att ge den en chans. Här finns ett vansinne som sällan sipprar igenom i dagens filmvärld.

Win it All (Komedi)

Med:  Jake Johnson, Rony Shemon, Morgan Ng m.fl.
Regi
: Joe Swanberg
Land: USA

När en bekant åker in på kåken får en gambler betalt för att vakta hans väska tills han kommer ut igen. Men när det visar sig att väskan är full med pengar dröjer det inte länge tills det börjar klia i spelarfingrarna… 

Win It All är en skruvad och rolig komedi om en spelmissbrukares bästa (och kanske sämsta dag). Får man skämta även om sådana teman? Ja, självklart. 

The Babysitter (Skräck, komedi)

The Babysitter – Bra filmer på Netflix 2021
"The Babysitter". Foto: Netflix.

Med: Judah Lewis, Samara Weaving, Robbie Amell m.fl.
Regi: McG
Land: USA

Unge Cole har en crush på sin barnvakt (Samara Weaving). En dag när hon har nattat honom kommer hennes vänner över och Cole bestämmer sig för att spionera på dem… men saker och ting blir, så klart, långt ifrån hur han tänkt sig. Ju mindre du vet desto bättre, men ett varningens ord. Se INTE den genomusla uppföljaren. 

Detta var vår lista med de bästa filmerna på Netflix 2021. För den som även vill ha tips bland bolagets många serier hittar du här en lista på alla de bästa serierna på Netflix. För det kan vara svårt att hitta rätt bland alla hundratals alternativ att välja mellan.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL