Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa filmerna på HBO 2021

Bästa filmerna på HBO 2021

  • HBO
Sofia Olovsson | Lista
16 maj 2021
Sofia Olovsson | Lista
16 maj 2021

I den här listan hittar du de bästa filmerna på HBO.

Ett stort utbud vad det gäller filmer och serier är precis vad HBO erbjuder, men utbud kommer och går och nu har vi listat de bästa filmerna på deras streamingsajt 2021.

HBO Nordic

HBO har gjort sig ett namn för sina många fantastiska originalserier, men det finns även en hel del sevärda filmer på HBO Nordic.

På streamingtjänsten finns bland annat populära och bra filmer som Quentin Tarantinos Pulp Fiction (1994) och Kill Bill (2003), men även andra succér som Footlose (1984) och Good Will Hunting (1997). 

I den här listan har vi plockat fram några av de bästa filmerna på HBO 2021. Dessa HBO-filmer har haft premiär de senaste åren och inkluderar titlar som till exempel The Tale från 2018 och den sprillans nya dokumentärfilmen Our Town från 2021. 

Spana in listan här nedan – den innehåller både HBO-original, men också andra riktigt bra filmer, som "Wonder Woman" och "Zack Snyder's Justice League".

Locked Down (2021)

Locked Down
Foto: HBO

Genre: Komedi, Crime, Romantik

Med: Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor m.fl.

Handling: Locked Down handlar om paret Paxton och Linda, som egentligen har gjort slut, men tvingas fortsätta bo med varandra på grund av restriktionerna under den rådande pandemin. Detta är en av de nyare filmerna på HBO 2021, och som är tydligt inspirerad av samtiden.

Tenet (2020)

Tenet
Foto: Warner Bros.

Genre: Thriller, Äventyr

Med: John David Washington, Robert Pattinson

Handling: Här följer vi en agent (John David Washington) som får i uppdrag att förhindra ett tredje världskrig. Under sin internationella resa korsar han vägar med agenten Neil (Robert Pattinson), en rysk vapensmugglare (Kenneth Branagh) samt dennes hustru Kat (Elizabeth Debicki). 

Searching (2018)

Searching
Thrillern "Searching" är en av de bästa filmerna på HBO 2021. Foto: HBO

Genre: Drama, Mysterium, Thriller

Med: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee m.fl.

Handling: Searching handlar om 16-årig flicka som försvinner spårlöst. Helt utan några ledtrådar bestämmer sig flickans pappa för att söka på stället där ingen annan har letat på – nämligen hennes laptop. 

Detta är en modern thrillerfilm där nutidens teknologi och hur mycket vi använder oss den är i fokus. 

Native Son (2019)

Native Son
Foto: HBO

Genre: Drama

Med: Ashton Sanders, Margaret Qualley m.fl.

Handling: Native Son handlar om en ung afro-amerikansk kille som bor i Chicago och dras in i en ny värld där pengar och makt lockar honom till att arbeta som chaufför för den framgångsrika affärsmannen. 

Bland de bästa filmerna på HBO 2021 hittar vi denna originalproduktion. Native Son är en stark berättelse om pengar och makt och dess dragningskraft.

The Tale (2018)

The Tale
Foto: HBO

Genre: Biografi, Drama, Mysterium

Med: Laura Dern, Jason Ritter m.fl.

Handling: The Tale handlar om en kvinna som arbetar med en dokumentär om barn som blivit utsatta för våldtäkt. I och med detta börjar hon själv undersöka sitt eget förflutna och börjar plötsligt se olika samband med sig själv och de barn hon dokumenterar. 

Detta är en mörk och gripande film där Emmy-belönade Laura Dern gör en fantastisk skådespelarinsats. Det är utan tvekan en av de bättre filmerna du kan se på HBO 2021. 

Let Them All Talk (2020)

Let them all talk
Foto: HBO

Genre: Komedi, Drama

Med: Meryl Streep, Gemma Chan, Dianne Wiest m.fl.

Handling: Let Them All Talk handlar om författaren Alice som måste närvara på en prisgala. För att ta sig dit bestämmer hon sig för att åka kryssning tillsammans med två kollegor samt sin systerson. Under resans gång utforskas gamla relationer och hemligheter nystas sakta upp.

Meryl Streep i en dramakomedi brukar oftast bli bra – och den här nya filmen på HBO är inte ett undantag. 

Brexit: The Uncivil War (2019)

Brexit: The uncivil war
Foto: HBO

Genre: Biografi, Drama, Historia

Med: Benedict Cumberbatch, Sarah Belcher, Malcolm Freeman m.fl.

Handling: Brexit: The Uncivil War handlar om de politiska kampanjer och strategier som ledde fram till att England valde att gå ur den Europeiska Unionen. Det är en fascinerande inblick i hur politikerna bakom stängda dörrar arbetar för att övertala och manipulera sig fram. 

Benedict Cumberbatch gör en otroligt bra roll som politikern Dominic Cummings i denna relativt nya rulle som tar plats på listan över de bästa filmerna på HBO 2021.

Our Towns (2021)

Our Towns
Foto: HBO

Genre: Dokumentär

Med: Deborah Fallows, James Fallows m.fl.

Handling: Our Towns är en ny dokumentärfilm på HBO som undersöker den hängivenhet som många människor i USA har till att förbättra sina städer, och framförallt småstäder som utsätts för ständiga bakslag.

Detta är en dokumentärfilm från HBO som uppmärksammar sociala rörelser med hjälp av ett foto som är lika vackert som stunderna kameran skildrar.

Bad Education (2019)

Bad Education
Foto: HBO

Genre: Biografi, Komedi, Crime

Med: Hugh Jackman, Ray Romano, Welker White m.fl.

Handling: Bad Education är en verklighetsbaserad film som handlar om en skola i Long Island, USA, som blev historiskt känd för att ha förskingrat miljontals pengar. I filmen får vi följa skolinspektörerna på skolan som låg bakom allt ihop. 

En mörk komedifilm från HBO där vetskapen om att filmen är verklighetsbaserad gör den ännu mörkare. 

Zack Snyder's Justice League (2021)

Zack Snyder's Justice League
Foto: HBO

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Med: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot m.fl.

Handling: Zack Snyder's Justice League handlar om Batman i samarbete med superhjältar som Wonder Woman, Flash och Aquaman. Tillsammans är de fast beslutna om att försvara världen för att Supermans uppoffring inte ska ha varit förgäves.

Zack Snyder's Justice League är en av de bästa filmerna på HBO 2021. Filmen med superhjältarna är nästan fyra timmar lång och helt unik i sitt slag. 

Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984
Foto: HBO

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Med: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig m.fl.

Handling: Wonder Woman 1984 utspelar sig under 1980-talet, där vi än en gång får följa den fantastiska Wonder Woman som nu lever i skymundan. Men snart tvingas hon leta sig ut från skuggorna för att rädda världen, vars öde återigen står på spel.

Detta är fortsättningen på Gal Gadots resa som Wonder Woman från 2017-filmen. Den har blivit kritiserad av många, men kanske tillhör du den skara som faktiskt uppskattar denna uppföljare? 

Om du inte sett någon av dessa filmer så borde du definitivt göra det – HBO fortsätter att fylla ut sitt utbud med både bra nya filmer och serier. 

VIDARE LÄSNING:

Bästa serierna på HBO 2021
HBO Nordic och HBO Max – Vi reder ut skillnaden