Bästa filmerna 2021 – Här är tipsen

Bästa filmerna 2021 – Här är tipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 januari 2021

Blockbusters i mängder!

Med premiärer som egentligen skulle haft premiär förra året, ser nu 2021 ut att bli ett av de mest händelserika filmåren på länge. Filmtopp sammanställer årets mest efterlängtade titlarna och uppdaterar listan allt eftersom med de bästa filmerna 2021!

För tips på filmer från året som precis varit – se Filmtopps lista på bästa filmerna 2020

Eternals – 12 februari

Eternals förväntas bli en av de bästa filmerna 2021
Foto: Disney.

I år inleds nästa fas i Marvels superhjälteuniversum. Startskottet är serien WandaVision den 15:e januari och tätt därpå släpps den första stora superhjältefilmen, Eternals. Berättelsen presenterar en ny skara protagonister tillhörande en odödlig ras som hade en betydande roll i att forma mänskligheten. På rollistan ser vi Angelina Jolie och Salma Hayek samt Game of Thrones-stjärnorna Kit Harrington och Richard Madden. Blir en av årets mest efterlängtade rullar även en av de bästa filmerna 2021? Det vet vi snart!

Raya and the Last Dragon – 12 mars

Disneys stora animerade film under våren heter Raya and the Last Dragon. Denna färgstarka äventyrsfilm tar oss till det mystiska landet Kumandra där krigaren Raya beger sig ut för att hitta dess sista levande drake. Filmen görs av gänget som gav oss Moana. På Filmstadens hemsida kan du boka dina biobiljetter inför premiären. 

Morbius – 19 mars

Morbius kan mycket väl bli en av de bästa filmerna 2020
Foto: Sony Pictures.

Kommande Morbius beskrivs som en rysare i superhjälteskrud och handlar om forskaren Michael Morbius som i ett misslyckat försök att läka en blodsjukdom förvandlas till en blodtörstig varelse med vampyrliknande drag. Filmen görs av Snabba Cash-regissören Daniel Espinosa och titelrollen gör Oscarsbelönade Jared Leto

The King's Man – Mars

Kingsman-filmerna kommer snart tillbaka med sitt tredje kapitel, den här gången i form av en prequel-story som ger oss en insikt i hur den eleganta spionbyrån grundades. I deras första uppdrag ställs byrån mot en skurk som planerar att utrota miljontals människor. Ralph Fiennes frontar spektaklet och får sällskap av andra stora namn som Stanley Tucci och Aaron Taylor-Johnson

No Time to Die – 2 april

No Time to Die har James Bond lämnat underrättelsetjänsten, men hans liv i lugn och ro varar inte särskilt länge. När hans gamla vän från CIA, Felix Leither, ber honom om hjälp väljer han att rycka in – för att upptäcka en ny skurk med högteknologiska vapen. Superfienden spelas den här gången av nyligen Oscarsbelönade Rami Malek. Filmen blir Daniel Craigs sista i rollen. Får han det värdiga avslut han förtjänar? Isåfall har vi en av de bästa filmerna 2021 runt hörnet.

Black Widow – 5 maj

Superhjältetåget rullar vidare med Black Widow, solofilmen om Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) som berättar om hennes uppdrag emellan filmerna Civil War och Infinity War där hon var farliga typers främsta måltavla. Vi får också veta mer om Natashas och hennes familjs bakgrund – men främst verkar det vara hård action i görningen!

Spiral: From the Legacy of Saw – 20 maj

Spiral: From the Legacy of Saw, en av de bästa filmerna 2020?
Foto: Twisted Pictures.

Saw-franchisen får nytt liv med en film producerad av Chris Rock som också spelar huvudrollen. Storyn följer en polisgrupp som försöker lösa en sadistisk mördares mörka gåtor. Upplägget för tankarna mer till originalet och bara den blir i närheten av lika bra, så har vi en smaskig thriller och en av de bästa filmerna 2021 att se fram emot i vår. Bredvid Rock spelar den närmast odödlige Samuel L. Jackson.

Godzilla vs. Kong – 21 maj

Bland de bästa filmerna 2020 kan vi komma att se Godzilla vs. Kong
Foto: Warner Bros.

De senaste filmerna om jätteödlan Godzilla har inte levt upp till folkets förväntningar. Kanske får nästa rulle lyftet det behöver när man bjuder in Kong för extra storskalig action. Frågan är bara var människan ska passa in när de två klassiska bjässarna gör upp? På rollistan ser vi Stranger Things-stjärnan Millie Bobby Brown och vår svenska Hollywoodatlet Alexander Skarsgård.

Fast & Furious 9 – 26 maj

Fast and Furious har blivit en pålitlig franchise och den som gett oss flest filmer under 2000-talet. I den nionde filmen som får premiär innan sommaren hamnar nytt familjegräl på tapeten när Doms yngre bror Jakob beger sig ut på jakt efter honom. Här byter man ut knutten Dwayne Johnson mot en annan, John Cena, som spelar just Jakob Toretto.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 4 juni

The Conjuring: The Devil Made Me Do It kan bli en av årets bästa filmer 2021
Foto: New Line Cinema.

Det tredje kapitlet i The Conjuring-sagan ger oss spökjägarna Ed och Lorraine Warrens värsta fall hittills. Än så länge vet vi inga konkreta detaljer kring handlingen, men regissören och producenten James Wan som skapat universumet menar att filmen, till skillnad från sina två föregångare, kommer att ge oss någonting annat än hemsökta hus. 

Top Gun: Maverick – 9 juli

35 år efter den stora 80-talsklassikern återvänder Tom Cruise som den skicklige och våghalsige piloten Maverick. Efter att ha varit en av Navys främsta piloter de senaste årtionden försöker han nu undvika att befordras till ett kontorsjobb, samtidigt som han lär upp en ny lovande pilot.

Uncharted – 16 juli

Blir Uncharted en av de bästa filmerna 2021?
Foto: Columbia Pictures.

TV-spelsfilmer blir sällan lyckade. Vänder trenden med Uncharted där Tom Holland spelar äventyraren Nathan Drake som är på ständig jakt efter skatter och mytomspunna platser? Filmen är en prequel till spelen och rymmer fler stornamn i Mark Wahlberg och Antonio Banderas

Suicide Squad 2 – 4 augusti

Efter haveriet med David Ayers Suicide Squad från 2016 kommer här ett nytt försök att göra någonting av den speciella gruppen antihjältar. Karaktärer som Deadshot och Jokern har bytts ut mot SolSoria och Bloodsport. The Suicide Squad görs av Guardians of the Galaxy-regissören James Gunn som här sägs ha arbetat mycket mer med praktiska effekter än CGI. Ännu vet vi inte mycket om handlingen, men Gunn har bekräftat att filmen blir barnförbjuden.

The Beatles: Get Back – 27 augusti

En av de bästa filmerna 2021 kan mycket väl bli Peter Jacksons dokumentär om tidernas mest legendariska popband The Beatles. Regissören har haft tillgång till många timmars ej visat rörligt material för att sätta samman en film om bandets sista period år 1969 där de gjorde plattan Get Back, med superballaden Let it Be, och deras ikoniska takkonsert i London som även blev deras sista. Få dig en smarrig smygtitt på de exklusiva bakom kulisserna-scener du väntar dig.

Dune – 1 oktober

Denis Villeneuve kan vara världens hetaste regissör just nu. Efter sin förra imponerande blockbuster Blade Runner 2049 kommer snart hans filmatisering på den klassiska science fiction-sagan Dune. I huvudrollen ser vi den stigande stjärnan Timothée Chalamet som Paul Atreidis, en ung man som måste resa till sitt universums farligaste planet för att rädda sitt folk.

Dune har en stjärnspäckad ensemble med namn som Josh BrolinOscar Isaac, Jason Momoa och svenska Rebecca Ferguson & Stellan Skarsgård.

Halloween Kills – 15 oktober

Jamie Lee Curtis i "Halloween Kills", en av årets bästa filmer 2021?
Foto: Blumhouse Productions.

Oktober blir extra blodigt i år när Halloween kommer tillbaka med Jamie Lee Curtis som Laurie Strode. Hennes uppgörelse med den brutala seriemördaren Michael Myers har spunnit sig varm sedan 70-talet och fortsätter alltså här. Filmen är den andra delen i Blumhouse Productions pågående trilogi, som slutar med Halloween Ends (2022).

The Matrix 4 – 21 december

The Matrix 4 kommer ut 2021. Blir den en av årets bästa filmer?
Foto: Village Roadshow Pictures.

En av de mest efterlängtade rullarna och som förhoppningsvis blir en av de bästa filmerna 2021 är The Matrix 4. Filmen tar oss tillbaka till det högteknologiska universumet där Neo och Trinity slåss mot agenter och robotar. Det verkar inte som att varken Hugo Weaving eller Laurence Fishburne återvänder, istället presenteras How I Met Your Mother-stjärnan Neil Patrick Harris och Candyman-skådisen Yahya Abdul-Mateen II

Sherlock Holmes 3 – 22 december

Sherlock Holmes 3 släpps 2021.
Foto: Warner Bros.

Det har snart gått tio år sedan vi såg Robert Downey Jr. och Jude Law tillsammans som Sherlock Holmes och Dr. Watson. Snart kommer duon tillbaka för att lösa brott tillsammans. Men den här gången blir det ingen Guy Ritchie bakom kameran, utan istället Dexter Fletcher som senast gjorde Elton John-biografin Rocketman.  

Black Adam – 23 december

Blir Black Adam en av de bästa filmerna 2021?
Foto: New Line Cinema.

Med Black Adam är det dags för Dwayne Johnson att ge sig in i superhjälteleken. Filmen är en spinoff på omtyckta Shazam! och görs av Jaume Collet-Serra som senast gjorde hajskräckisen The Shallows. Vad vet vi om Black Adam? Han är en korrupt antihjälte som försöker rentvå sitt namn. Han kan också skjuta blixtar.

Pinocchio – Premiärdatum ännu inte känt

 

Pinocchio 2021 – kommer den att tillhöra årets bästa filmer 2021?
Foto: Netflix.

Det som många länge hade hoppats på håller äntligen på att bli verklighet: Guillermo del Toro gör en mörkare version på den klassiska sagan om Pinocchio. Filmen som kommer till Netflix är gjord i stop motion och har med röster av Ewan McGregorCate BlanchettTilda Swinton och Christoph Waltz. Vad tror du, kan nya Pinocchio bli en av de bästa filmerna 2021? Efter att ha vunnit två Oscars för The Shape of Water är del Toro onekligen i stark form!

Army of the Dead – Premiärdatum ännu inte känt

Army of the Dead – en av de bästa filmerna 2021?
Foto: Netflix.

2021 kan bli ett stort år för regissören Zack Snyder. Efter att ha blivit allt mer ifrågasatt de senaste åren är han inte bara aktuell med sin nya miniserie-version på Justice League, han är också på väg tillbaka med en ny zombierulle. I Army of the Dead ska en grupp soldater ta sig in i ett virusinfekterat Las Vegas för att tömma ett casino. Kan de genomföra den perfekta stöten och komma undan vid liv, med säcken full av stålar?

Sett till den rådande situationen vi befinner oss i kan premiärdatumen komma att ändras. För tips på årets bästa filmer de senaste åren, läs här!

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!