Rosanna & Christoffer efter Gift vid första ögonkastet: ”Ska gifta oss igen!”

Rosanna & Christoffer efter Gift vid första ögonkastet: ”Ska gifta oss igen!”

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 18 juni 2024 kl. 18:12 | Publicerad 17 juni 2024 kl. 10:00

Kärleken håller!

Vårens upplaga av ett av Sveriges mest uppskattade dejtingprogram har nu gått i mål i SVT. Filmtopp hörde av sig till säsongens allra starkaste par för att ta reda på hur deras relation ser ut i dag och vad som väntar härnäst. Här kan du ta del av svaren från Christoffer och Rosanna!

Christoffer och Rosanna i Gift vid första ögonkastet 2024
Christoffer och Rosanna. Foto: SVT.

Rosanna & Christoffer om sin medverkan i "Gift vid första ögonkastet" 2024

Ännu en lyckad säsong av SVT:s Gift vid första ögonkastet har nått sitt slutmål och under säsongen har tittarna fått följa de fyra par som deltagit i experimentet. Det är dock bara ett par som faktiskt har lyckats få förhållandet att gå ihop och som fortfarande är tillsammans – inga mindre än Rosanna Segerstedt Pillay, 32, produktägare och bosatt i Malmö, och Christoffer Sundén, 30, projektledare från Göteborg. Filmtopp hörde av sig till paret för att ta reda på deras tankar kring produktionen och vad som är nästa steget i deras relation.

Hur har livet påverkats under tiden säsongen visats på TV?

– Det är väldigt speciellt att bli igenkänd och att så många är intresserade och engagerade i vår resa. Det är tragiskt att vissa känner ett behov av att trycka ner andra, men de allra flesta är helt fantastiska. Tycker att det har varit värmande att få så mycket kärlek, säger Rosanna.

– Vi deltagare går ju från okända till mer eller mindre kända över en natt. Det kommer med mycket engagemang från det svenska folket, på gott och ont. Vissa tar sig otroliga friheter i vad som är rimligt att skriva till en annan person, men den stora massan är så himla fin och peppig. Många skriver till mig om vad de själva lär sig och andra hör av sig med frågor och funderingar som även får mig att tänka till. Det är så himla fint! svarar Christoffer.

Vilken har varit den mest jobbiga stunden/upplevelsen emotionellt under säsongen?

– Det har varit väldigt utmanade att lära känna en person, speciellt någon man precis gift sig med, inför kameror. Att inte få så mycket tid på egen hand, eller för sig själv, att inte kunna göra sina vanliga saker. Det var speciellt jobbigt de första dagarna efter bröllopet, när jag också var helt slut efter de nerv-intensiva dagar som har varit innan, svarar Rosanna.

– Början och slutet var tuffa av olika anledningar. Början var tuff eftersom jag och Rosanna fastnade väldigt mycket i vår egen stress och sökte trygghet som funkade för oss själva. När vi fick ta en paus kunde vi bättre möta den andres behov av trygghet och då fick vi en väldigt fin grund att bygga vidare på. Slutet var tufft eftersom vi hade ett intensivt experiment bakom oss och jag var så otroligt nervös inför själva beslutet. Jag trodde mig ju veta vad Rosanna skulle säga, men jag kunde ju inte veta säkert, säger Christoffer.

Christoffer och Rosannas status efter Gift vid första ögonkastet 2024
Christoffer och Rosanna. Foto: SVT.

Livet efter "Gift vid fösta ögonkastet"

Vidare berättar paret om sina favoritminnen från inspelning. Rosannas höjdpunkt är att hon har fått chans att lära känna sin partner på djupet och lyckats bli så överväldigande kär i sin man. För Christoffers del var det att han fick gifta sig med en främling, fara iväg på bröllopsresa till Santorini och att de kom därifrån som ett tvättäkta kärlekspar. Nu lever de ett lyckligt samboliv i Malmö och har stora planer för framtiden.

– Vi lever och frodas i Malmö! Jag vill ju bygga ett liv här och nu och en framtid med Rosanna. Först ska vi nog bara njuta av att vara vi två, sen får vi se... berättar Christoffer.

– Vi bor nu tillsammans i Malmö och ser fram emot att gifta oss igen! Vi är också sugna på att skaffa hus och Christoffer försöker övertyga mig om att vi borde bygga ett! säger Rosanna.

Några väl valda tips till nästa års sökande

– Att vara inställd på att det är intensivt att vara med i en produktion och att lära känna någon inför kameror. Att det är viktigt att de står upp för vad man behöver, både för sig själva och sin relation. Min och Christoffers egen tid exempelvis, var helt avgörande för oss för att det gick så bra sen, tipsar Rosanna.

– Tänk och känn efter ordentligt innan, har du på egen hand jobbat med dig själv och dina mönster? Gift vid första ögonkastet är inte platsen för att börja skrapa på ytan, det är platsen att gå ordentligt på djupet. Då måste man ha gjort en hel del jobb med sig själv innan. Det kommer att vara intensivt och din upplevelse kommer att vara väldigt avhängig på din förmåga att stå upp för dig själv och kommunicera dina behov, tipsar Christoffer.

Vi på Filmtopp vill passa på att tacka det fina paret för att vi har fått äran att följa med på deras kärleksäventyr. Vi önskar dem all lycka i både kommande husbygge och sitt kommande bröllop.

Här kan du läsa fler intervjuer från årets deltagare:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL