Mattias efter uppbrottet med Emmy i Gift vid första ögonkastet: ”Kunde inte”

Mattias efter uppbrottet med Emmy i Gift vid första ögonkastet: ”Kunde inte”

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 18 juni 2024 kl. 12:39 | Publicerad 17 juni 2024 kl. 09:00

Därför valde Mattias att göra slut

Det omåttligt populära dejtingprogrammet "Gift vid första ögonkastet" har nu gått i mål i SVT och ett av säsongens starkaste par har avslutat sin relation. Filmtopp hörde av sig till Mattias Cedergren för att ta reda på vad det var som gick snett med Emmy Johansson.

Mattias efter uppbrottet med Emmy i Gift vid första ögonkastet: ”Kunde inte”
Mattias och Emmy. Foto. SVT.

Mattias gjorde slut med Emmy efter "Gift vid första ögonkastet"

Ett av årets mest starka par som valde att stanna kvar som gifta i Gift vid första ögonkastet i SVT är nu en avslutat historia. Emmy Johansson, 26, medieentreprenör från Kalmar, parades ihop med Mattias Cedergren, 27, koordinator från Täby, en perfekt matchning om man ser till alla fina stunder de delat genom säsongen. Efter att kamerorna stängdes ner flyttade Emmy upp till Stockholm och hem till Mattias och sambolivet såg ljust ut, tills Mattias en dag valde att avsluta allt. Vi hörde av oss till Mattias för att ta reda på hans tankar kring produktionen och relationen till Emmy idag.

Vad fick dig att tacka ja till att fortsätta som gifta?

– För mig var det en självklarhet redan någon vecka innan, typ när vi satt vi eken och kärleksförklarade varandra. Då kändes det bara rätt och inga tvivel på att det inte skulle bli ett nej. Vår kemi, trygghet och jargong gjorde att det kändes så enkelt. Två personer som trivdes så bra med varann och var så redo att på att utforska vardagslivet ihop. Tryggheten med varandra var väl den starkaste känslan som gjorde att jag var som säkrast på mitt beslut, svarar Mattias.

Vad var det som hände?

– Det som hände var att mina känslor svalnade med tiden, vilket jag själv har grubblat över och undrat - hur är det möjligt?! Försökte med olika metoder och hjälp ta reda på vad som var fel. Valde att lyssna på mig själv och ta det beslut som jag kände, vilket suger. Kärlekskänslorna svalnade och jag kunde inte gå runt och låtsas och "hoppas" på att det skulle ändras. Emmy är en helt fantastisk människa som jag bryr mig om otroligt mycket. Vill henne allt väl. Vi har kontakt idag och även setts en par gånger. Så otroligt tacksam över att vi båda har varit väldigt förstående och hjälpsamma fast detta har skett. En fin vänskap blev det som jag värdesätter till tusen! svarar Mattias

Är du singel idag eller har du lyckats hitta någon annan som fångat ditt hjärta?

– Jag är singel idag och är inte redo på att gå in i något förhållande på ett tag. Försöker leva i nuet och det som blir det blir, svarar Mattias med ett leende.

Mattias i gift vid första ögonkastet 2024
Foto: SVT.

Hur har livet påverkats under säsongen gång?

– För mig har det vart positivt, den kärlek och det engagemang som folk har,  gör att man känner sig trygg i sig själv på ett sätt. Såklart var det till en början läskigt att få se sig själv, blotta sin personlighet och höra sin röst. Svinläskigt, men man vänjer sig och accepterar sig själv mer. Mvh en extremt självkritisk man! Så fint också att så många hör av sig, kommer fram och är så nyfikna och hoppfulla, svarar Mattias, svarar Mattias.

Vilken har varit den mest jobbiga stunden/upplevelsen emotionellt under säsongen?

– För mig var det nog de gånger jag behövde öppna upp mig, visa sårbaret och gå in mer på djupet. Det var tufft till en början, men ju mer jag pratade om det desto lättare och bättre mådde jag. Lärt mig att våga. Sedan har det vart jobbigt att höra att de andra paren haft svårigheter och väldigt kämpigt, förklarar Mattias.

Har du något tips till nästa års sökande?

– Släpp tankarna, våga bjud in och visa dig sårbar. Ställ frågor och försök komma in på det lite mer djupare sidorna rätt tidigt ändå. tro på dig själv och det kommer ge så mycket! tipsar Mattias.

Avslutningsvis frågar vi Mattias om det finns något annat TV-program han skulle kunna tänka sig ställa upp i, och det är inte helt omöjligt att vi snart får se Mattias i rutan igen.

– Lite öppen för det mesta förutom något med matlagning. Är lite av en ja-sägare och är ej bjud till att utmana mig själv ännu mer och utvecklas som människa! svarar Mattias.

Vi på Filmtopp vill passa på att tacka Mattias för att vi har fått följa med på hans kärleksäventyr i "Gift vid första ögonkastet" och vi önskar honom all lycka i framtiden.

Här kan du läsa fler intervjuer från årets deltagare:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL