Emmy om varför Mattias gjorde slut efter Gift vid första ögonkastet: ”Inte kär”

Emmy om varför Mattias gjorde slut efter Gift vid första ögonkastet: ”Inte kär”

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 18 juni 2024 kl. 17:17 | Publicerad 17 juni 2024 kl. 08:00

Därför valde Mattias att göra slut

Det omåttligt populära dejtingprogrammet "Gift vid första ögonkastet" har nu gått i mål i SVT och ett av säsongens starkaste par har nu avslutat sin relation. Filmtopp hörde av sig till Emmy Johansson för att se hur hennes tankar kring produktionen och Mattias Cedergren ser ut idag.

Mattias valde att göra slut med Emmy efter Gift vid första ögonkastet 2024
Mattias Cedergren och Emmy Johansson. Foto: SVT.

Mattias valde att avsluta relationen med Emmy efter "Gift vid första ögonkastet"

Ett av årets mest starka par som valde att stanna kvar som gifta i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet är nu en avslutat historia. Emmy Johansson, 26, medieentreprenör från Kalmar, parades ihop med Mattias Cedergren, 27, koordinator från Täby, en perfekt matchning om man ser till alla fina stunder de delat genom säsongen. Efter kamerorna stängdes ner flyttade Emmy upp till Stockholm och hem till Mattias. Hon fick ett nytt jobb, blev befordrad och sambolivet såg ljust ut. Tills Mattias en dag valde att avsluta allt. Vi hörde av oss till Emmy för att ta reda på hennes tankar kring produktionen och vad det var som faktiskt hände med Mattias.

– Efter cirka 10 månader gjorde Mattias slut då han inte var kär längre. Det kom lite som en chock för mig och jag har varit väldigt ledsen. Men det har varit väldigt odramatiskt och jag och Mattias är fortfarande vänner och har kontakt, säger Emmy till Filmtopp.

Vilken har varit den mest jobbiga stunden/upplevelsen emotionellt under säsongen?

– För mig var det absolut inspelningen av "Vad hände sen". Det hade bara gått några veckor efter att jag blev dumpad och jag var väldigt sårad. Att då sitta och prata om det gjorde väldigt ont. Men det var också bra som terapi och jag fick så fin stöttning av de andra deltagarna och produktionen.

Under Vad hände sen-avsnittet blir Emmy emotionell när hon förklarar att hon inte vet vad det är som har gått snett, men tiden efter inspelningen har gjort att hon har kunnat börja läka. Kärlekslivet har dock satts på paus för nu.

– Jag är singel och har tagit tid åt att landa i allt och må bra igen, berättar Emmy.

Emmy i Gift vid första ögonkastet 2024
Emmy Johansson. Foto: Ulrika Malm /SVT.

Hur har livet påverkats under säsongen gång?

– Mitt liv har faktiskt inte påverkats så mycket, jag har levt väldigt mycket som vanligt. Det som är skillnaden är att folk ibland kommer fram eller skriver på sociala medier och ger en massa kärlek, vilket är väldigt fint.

Vad fick dig att tacka ja?

– Det var helt klart nyfikenheten. När jag väl fick frågan hade jag aldrig kunnat säga nej, för jag var så nyfiken vem det var jag skulle träffa. Vem är min perfekta match när experter får bestämma?

Har du något tips till nästa års sökande?

– Ta pauser från varandra för att få landa i dig själv och ditt vanliga liv ibland. Informera dina nära och kära att du inte kommer kunna vara närvarande under tiden för inspelningen så det inte kommer som en chock, säger Emmy.

Vi på Filmtopp vill passa på att tacka Emmy för att vi har fått följa med på hennes kärleksäventyr i "Gift vid första ögonkastet" 2024, och är man en så fin människa som Emmy visat sig vara under säsongens gång så kommer den rätta dyka upp när man minst anar det.

Här kan du läsa fler intervjuer från årets deltagare:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL