Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Huss säsong 2

HUSS säsong 2 – Kommer nya HUSS-filmer?

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 april 2021

Vad händer med den populära filmserien?

Viaplay har släppt en ny filmserie med Göteborgspolisen Huss. Filmerna har varit mycket populära och redan nu är det många som undrar om vi kommer att få ta del av fler Huss-filmer längre fram.

Klicka på bilden och börja streama gratis film.
Klicka på bilden och börja streama gratis film.

Intresset för svenska polisfilmer är stort i vårt avlånga land. Till och med så pass stort att det har myntat inte bara en, utan två internationella termer: Scandinavian Noir och Nordic Noir.

Det senaste tillskottet i den ständigt växande krimgenren är VIaplays Huss, som har bestått av fem filmer under vårens gång. Nu har den sista filmen släppts och många undrar om vi kommer att få flera.

Den nya Huss.

I kriminaldramat får vi följa den ambitiösa och nyexaminerade polisen Katarina Huss, som spelas av Karin Franz Körlof (Blå ögon, Vår tid är nu, Den allvarsamma leken). Katarina har en komplicerad relation till sin mamma Irene Huss, som spelas av Kajsa Ernst (Masjävlar, Tomten är far till alla barnen) – inte minst eftersom Irene är missnöjd med att dottern har valt samma yrkesbana som henne.

Filmtopp har sett samtliga filmer och, även om de håller lite ojämn kvalitet, har varit imponerade av flera av dem.

Får vi se fler Huss-filmer?

Huss säsong 2
Foto: VIaplay. Får vi se fler nya Huss-filmer med Karin Franz Körlof?

Än så länge har vi inte fått något besked om att det blir några ytterligare Huss-filmer på Viaplay, men sett till hur stark tradition vi har av att följa upp lyckade polisserier skulle det förvåna oss om vi inte får ta del av flera.

För vad har exempelvis Wallander, Beck, Johan Falk och Maria Wern gemensamt? Jo, de kommer mer alltid tillbaka med fler spännande fall att rycka med oss i. Att vi inte skulle få ta del av Huss säsong 2 bedömer vi med andra ord som osannolikt.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi får veta mera!

Just nu rullar Huss-filmerna på Discovery+. Här hittar du Filmtopps recensioner av samtliga filmer i serien: 

Recension – Huss: Aspiranterna

Recension – Huss: Korrigeringen

Recension – Huss: Gisslan

Recension – Huss: Kravallerna

NÄSTA ARTIKEL