ANNONS
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Streama gratis hos Filmtopp!

Filmtopp har det stora nöjet att låta dig streama gratis film helt lagligt. Vi handplockar samtliga titlar för att hela tiden se till att vårt utbud håller hög kvalitet.

Alla barnfilmer och dokumentärer kan du streama direkt på plattan, datorn och mobilen genom den öppna videospelaren från YouTube. Precis som på tuben kan du också chromcasta innehålet.

När det kommer till våra filmklassiker spelas dessa istället upp med Vimeo. För att kunna chromecasta dem, behöver du antingen använda casting-möjligheten i Google Chromes webbläsare eller använda Vimeos mobilapp.

Om #filmhjälpen

Det må vara ett rejält lyxproblem, men att hitta rätt film i det enorma streamingutbudet kan vara en rejäl utmaning. De flesta kan nog känna igen sig att man allt för många gånger lägger har lagt lika mycket tid på att hitta kvällens film som att faktiskt se den.

In kliver #filmhjälpen – Filmtopps nya satsning som räddar kvällen. Varje vecka lyfter vi fram kvalitetssäkrade filmer som går att se helt gratis och lagligt. Vi berättar var man kan se dem och hur man går till väga. Om det finns några särskilda förutsättningar, informerar vi givetvis om det.

Samtliga titlar går att se på plattan, datorn och mobilen.

Barnfilmer

Som du säkert vet är utbudet av barnfilmer större än någonsin, men det betyder också att det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Oroa dig inte, tiden av ändlöst scrollande är förbi. Nu behöver du inte länge lägga tid på att hitta material som fångar kidsens uppmärksamhet, vi har gjort jobbet åt dig!

Vi har gjort det enkelt genom att samla alla bra titlar på ett ställe. För den här satsningen har vi dels plockat ut populära titlar som är populära i dag, men även titlar som var favoriter när vi växte upp.

Här kan du streama barnfilmer som vi på Filmtopp har lyft fram. Utbudet fylls på veckovis med nya spännande titlar!

Dokumentärer du inte vill missa

I vår avdelning för bra dokumentärer kan du streama några riktiga guldkorn. Exempelvis finns det ett djupgående porträtt om mästerregissören Stanley Kubrick och senare ska vi få se hur självaste Clint Eastwood arbetar på set!

På den här avdelningen dukar vi upp för en ren fest för filmälskaren med “Behind the Scenes”-material och djupdykningar i våra nya favoriter. Följ med bakom arbetet av The Dark Knight eller varför inte njuta av en naturdokumentär i all sin skönhet?

Bland alla dessa gratis dokumentärer att streama har vi plockat ihop en samling av världsklass. Här finns exempelvis påkostade produktioner av Netflix, BBC och Warner Bros. som alla smidigt och enkelt går att se hos oss.

Tack vara dagens streamingklimat finns det otroligt många spännande dokumentär att förgylla kvällen med, men i och med det stora utbudet det kan också vara svårt att veta var man ska börja. Gör det enkelt för dig själv och börja med att reka vår avdelning där du kan streama dokumentärer kostnadsfritt.

Klassiker, klassiker, klassiker!

Den här avdelningen är perfekt för dig som vill upptäcka (eller återupptäcka) några av filmvärldens största klassiker. Här finns titlar ända från stumfilmens dagar som har legat grund för dagens moderna blockbusters.

Flera av titlarna vi lyfter fram finns på IMDb:s topplista över världens bästa filmer och andra rankar högt på listor som Sight and Sound och 1001 Movies You Must See Before You Die.

Här kan du streama filmklassiker som vi har valt ut till dig!

Tekniska krav för att streama gratis

För att kunna se dessa filmer räcker det att du har en webbläsare (Chrome, Firefox, Safari). Om det skulle vara några problem med att se filmerna så kan du testa följande:

  • Starta om enheten.
  • Uppdatera din webbläsare till en senare version.

TIPS: Tryck på kugghjulet i spelaren för att kräma upp kvaliteten på klippen. Det är inte alltid den högsta kvalitet väljs automatiskt.

I för Apple-miljö rekommenderas följande webbläsare:

Mobil:

  • Chrome >= 73
  • Safari >= 9
  • Firefox >= 19

Desktop:

  • Safari >= 9
  • Firefox >= 83
  • Chrome >= 80

För att använda Chromecast

Samtliga barnfilmer och dokumentärer använder YouTube som spelare, vilket innebär att du kan chromecasta direkt från datorn eller telefonen.

Våra klassiker använder Vimeo som spelare. För att kunna chromecasta dem, behöver du antingen använda casting-möjligheten i din telefon, Google Chromes webbläsare eller använda Vimeos mobilapp (Android, Apple). I appen söker du sedan på "Filmtopp" för att hitta alla våra filmer.

Om filmernas undertextning.

För att få igång textning till vara filmklassiker trycker du på "CC-"symbolen i videospelaren. Alla filmklassiker har tyvärr inte fått svensk text eller restaurerats till de fantastiska format vi har idag. Likväl är dessa utgivningar viktiga för filmhistorien och ligger till grund för mycket av dagens filmskapande.

Tack och lov är nästan alla filmer textade. Givetvis visar vi inte heller några otextade filmer på något annat språk än engelska.