Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Huss Korrigeringen. Foto: Viaplay

Huss: Korrigeringen (2021)

 • 1 tim 27 min
 • Kriminaldrama
 • Viaplay
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
26 mars 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
26 mars 2021

Huss växer i rollen som polis i andra filmen.

När det nu blivit dags för andra filmen av fem i Viaplays filmserie om den nyutbildade Göteborgspolisen Katarina Huss stöter hon på nya problem och hinder i sin nya roll. "Korrigeringen" är snäppet vassare än "Aspiranterna".

 • Regi:
  Jörgen Bergmark
 • Manus:
  Jörgen Bergmark, Peter Lindblom
 • I rollerna:
  Karin Franz Körlof, Filip Berg, Robin Stegmar, Anders Berg m.fl

MER LÄSNING: 

Recension: Huss – Aspiranterna (2021)

Årets andra Huss-film av Viaplay inleds med en utryckning till ett radhusområde i Göteborg. Där ska en misstänkt misshandel ha ägt rum och grannar har larmat. I huset påträffas en blodig kvinna. Huss och hennes kollegor misstänker att kvinnans man, en ökänd hustrumisshandlare, har misshandlat henne.

Detta är starten på en blodig historia med en hel del vändningar och där polisen verkar ha en stor del i ett dödsfall. Samtidigt kämpar Katarina hårt för att passa in i den nya gruppen och med hennes nya kollegor som inte gör tillvaron enkel för henne. Relationen med Darius växer och kollegorna kommer varandra allt närmre. 

Filmserien börjar hitta rätt

Första filmen lovade gott men tappade bort sig på vägen och resulterade i en ojämn och spretig historia. I seriens andra film börjar både huvudpersonen och helheten hitta sig själva och vad de vill förmedla. Vi bjuds på en film med både viss spänning och relativt intressant mordgåta. 

Att Viaplays filmserie inte bara vill underhålla utan även lyfta fram samhällsproblem råder det inga tvivel om. Ibland blir det för tydligt, som när poliserna i serien själva sågar rättssystem, diskuterar samhällets mörka sidor och pratar om diverse regler. Det leder till att spänningen hamnar i skymundan och därmed haltar. Dessutom stör även nu stundtals märkliga polisbeslut och påhittade platser i Göteborg.

Det är inte många bildrutor eller scener som inte har med Karin Franz Körlof och hennes karaktär Katarina Huss. Inledningsvis kändes det ovant och märkligt att se henne i rollen som polis. Men i andra filmen växer hon och gör kanske bäst insats av samtliga skådespelare. Även Anders Berg i rollen som den stenhårda polisen Johan imponerar i filmen. Han lyckas framstå som både skurkaktig och sympatisk. 

"Korrigeringen" är en film som likt sin föregångare är rätt ojämn och haltande. Jag tycker mig kunna se en viss höjning och förbättring från första filmen, men hoppas ändå på mycket mer i fortsättningen. För det är fortfarande en serie som inte riktigt imponerar på mig.

För mer läsning --> Scrolla vidare

NÄSTA ARTIKEL