Robinson 2024

Stora twisten i Robinson – efter hårda förhandlingar ändras lagen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
01 april 2024 kl. 19:04

Nu blandas Lag Nord och Lag Syd ytterligare en gång

I dagens avsnitt av "Robinson" så hälsar Anders på i Lag Nord för att sätta några regler. Sedan ska även Marcus och Charlotta förhandla om nya lagmedlemmar för att blanda om det lite på ön.

Efter en efterlängtad vinst för Lag Nord så besöker Anders deras läger. Han hade nämligen fått reda på att någon tagit den hemliga immuniteten från Ci's väska. Han förklarar reglerna att om någon har gömt eller tappat immuniteten så var det okej att plocka upp den, då är den fortfarande giltig. Men att rota bland någons privata saker var något som inte var okej då det handlar om respekt för varandra och för att kunna ha en bra stämning på ön. Efter samtalet där personer försvarade sig och skyllde ifrån sig så fick till sist Ci en ny immunitet.

– När Anders kommer till våran ö tycker jag att det är svinkul, för jag vet ju vad det är som har hänt, säger Olivia.

I Lag Syd är det en annorlunda stämning efter att Pål behövde lämna laget. Rooble och Fredrik var förvånade över att Pelle svek deras pakt och det var inte något de förväntade sig. Efter att Pelle hade bett om ursäkt och förklarat att han tyckte att Pål var ett hot så gick han tillbaka till Karin och Marcus och förklarade situationen, där kom de fram till att det var deras tur att forma en pakt.

Foto: TV4

Ska förhandla om lagmedlemmar

När lagen läser upp brevet och förklarar vad nästa utmaning handlar om så var båda lagen snabba med att välja vilka som skulle iväg för att förhandla om olika fördelar för laget. Det som deltagarna inte visste då var att den de skickar iväg för att förhandla, kommer att förhandla om nya lagmedlemmar. Lag Nord skickar iväg Charlotta för att hon kan stå på sig och inte viker sig lätt, medan Lag Syd skickar iväg Marcus som jobbar med att förhandla.

– Jag är alltid den som man skickar iväg i Thailand för att pruta och sånt, säger Charlotta.

När de anländer vid förhandlingsplatsen och sätter sig i varsin stol så kommer Anders med en stor tavla med lagens namn på, han hämtar även ett timglas och en låda som innehåller alla deltagares namn och en bild på dem. Här förklarar Anders att de ska bygga om lagen och förhandla om sina lagmedlemmar och de medlemmar som de vill ha i det nya laget, men de har 30 minuter på sig och om de inte är klara innan dess så kommer det att lottas om vilka som hamnar vart. Om de behöver lotta så kommer Marcus och Charlotta förlora sin rösträtt i nästa öråd.

Foto: TV4

Marcus hade som strategi att säga medlemmar som han ville bli av med när Charlotta frågade vilka han ville ha kvar i sitt lag. Medan Charlotta var ärlig om vilka hon ville och inte ville ha i sitt nya lag, men även sugen på att ta Marcus "favoriter". Innan 30 minuter hade tagit slut så var lagen klara och nu har de blandats om i Lag Nord och Lag Syd.

– Jag var enormt glad. Från att gått från att bli utröstad till 99,5 procent, till att sitta i ett lag där jag omger mig med människor som jag gillar att tävla med, säger Marcus.

När de återvänder till sina läger så har de fått i uppgift att dela ut nya buffar till sina lagmedlemmar, och till sist är lagen blandade.

"Robinson" 2024 kan du se på söndagar klockan 21:00 och måndag-torsdag klockan 19:30 på TV4, eller när som helst i efterhand på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL