Pål Schakonat ute ur Robinson: ”Det prasslades i buskar”

Pål Schakonat ute ur Robinson: ”Det prasslades i buskar”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
31 mars 2024 kl. 20:03

Lag Syd förlorar sin första Robinsontävling

I dagens avsnitt av "Robinson" så är det dags för tävling. Förlorarna hamnar i öråd och behöver rösta hem någon. Det blir Pål Schakonat som får lämna "Robinson" 2024.

Snabbversion
  • Efter att lagen blandades så har det varit tuff och stormig natt för deltagarna.
  • Deltagare för att lägga sig i denna tävling då de vill hamna i öråd.
  • En jakt på hemlig immunitet äger rum.
  • Pål Schakonat röstas ut ur Robinson och får en andra chans i Gränslandet.

Efter att lagen blandades så har det varit tuff och stormig natt för deltagarna. Rooble Gedi, Fredrik Bolander och Pål Schakonat kämpar på för att rekrytera Karin Nilsson till sin pakt. Lugnet för de nya medlemmarna i Lag Nord och Lag Syd varar inte länge, då det är dags för deras första Robinsontävling i sina nya lag. Tävlingen går ut på att lägga ett pussel under tid, lagen kommer att delas upp i två grupper och kommer inte att se vad de andra håller på med. Pusslet nollställs när Anders Lundin ringer i en klocka och då är det dags för den andra gruppen att försöka lösa det.

– Jag kommer att tävla helhjärtat, säger Karin.

Rooble och Fredrik har redan bestämt sig för att lägga sig i denna tävling då de vill hamna i öråd, detta för att de vill ha ut Marcus Håkanson så snart som möjligt. Tävlingen är jämn men i slutändan var det Lag Nord som var lite vassare på att lägga pussel och Mark Bannon har varit med och vunnit sin första tävling i sitt nya lag. Efter vinsten visar det sig att det inte behöver vara över för deltagarna i Lag Syd, det finns nämligen en hemlig immunitet vid de två lagens läger. Om någon hittar immuniteten så kan de välja när de ska använda den, men detta sker efter att laget har lagt sina röster i örådet och innan Anders läser upp dem.

Foto: TV4

Den hemliga immuniteten rör om i Robinson-grytan

I Lag Nord så börjar de leta efter den hemliga immuniteten för fullt. Enligt deltagare i Lag Nord så är de alla enade om att det är Ci Lindström som åker härnäst om de hamnar i ett öråd, på grund av detta så försöker alla i Lag Nord se till så att Ci är den sista som får den hemliga immuniteten, men det de inte vet är att Ci var den som hittade den, dock har de sina aningar.

– Den jag tror har immunitets amuletten är Ci, hon fipplar med saker, hon kan inte hålla ögonkontakt, så det är hon som har den, jag är helt övertygad, säger Olivia

Foto: TV4

Efter förlusten för Lag Syd så sätter de sig för att diskutera hur de ska göra. De börjar leta efter den hemliga immuniteten utan framgång. I processen av att leta så råkar Marcus riva ner deras läger, han börjar kämpa för att sätta ihop det igen och två som märker hur hårt han kämpar är Fredrik och Rooble. De står och kollar och diskuterar om det kan vara så om Marcus kanske har hittat immuniteten.

– Jag tror att Marcus har hittat den hemliga immuniteten, säger Rooble.

Pål Schakonat ute ur Robinson: ”Det prasslades i buskar”
Foto: TV4.

Pål Schakonat ute ur Robinson

I ett öråd med krypande spänning får vi följa en omröstning som kommer att ges till en specifik deltagares nackdel. Det blir slutligen Pål Schakonat som får flest röster och därmed måste lämna Robinson 2024. 

– Det känns trist. Jag trodde inte detta och nu står vi här. Det känns skitdumt, men fan det prasslades i buskar och de lyckades prassla bättre än vad jag gjorde, säger Pål Schakonat efter uttåget. 

Men som vi anar får Pål en andra chans i tävlingen. Han ska nu vidare till Gränslandet där han kan jobba sig tillbaka till huvudtävlingen för att slåss om statyetten och prispengarna. 

"Robinson" 2024 kan du se söndagar klockan 21.00 och måndag-torsdag klockan 19.30 på TV4, eller när som helst i efterhand på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL