Oscars övertramp i Bachelorette – sticker tungan i Sonjas mun: Respektlöst!

Oscars övertramp i Bachelorette – sticker tungan i Sonjas mun: "Respektlöst!"

  • TV4 Play
Sofie Landgren
16 maj 2024 kl. 19:05

Från svärmorsdröm till rejält övertramp

Under torsdagens avsnitt av "Bachelorette" Sverige 2024 sker ett rejält övertramp där Oscar går från att ha blivit utsedd till Sonjas mammas svärmorsdröm till att han tar tillfället i akt och sticker in tungan i Sonjas mun utan samtycke.

Oscars övertramp i Bachelorette 2024
Oscar och Sonja. Foto: TV4.

Påtvingat hångel utan samtycke

Att vårens upplaga av Bachelorette Sverige 2024 har blivit ett hett ämne i media är det nog få som har missat. Artiklar om manliga deltagare som kommenterat kvinnor i produktionens utseenden, skev machokultur och grova kränkningar är bara ett fåtal av de händelser som figurerat i pressen under våren.

Under säsongens fjortonde avsnitt inträffar ytterligare en incident när ett rejält övertramp sker.

"Ett stort samhällsproblem"

Tidigare under dagen blir Oscar utsedd till svärmorsdröm av Sonjas mamma och som pris får Oscar chans att spendera egen tid med både Sonja och hennes mamma. Under kvällens mingel tar han Sonja åt sidan för att tacka för den fina dagen och som avslut ger han henne en kyss. Till en början tar Sonja emot kyssen, men det är när han kör in sin tunga i hennes mun utan samtycke som det blir problematiskt.

– Jag kan förstå att Oscar vill ge mig en kyss, men det som händer här och nu känner jag är inte okej, det känns som att han inte känner in mig, det känns som han gör ett övertramp på mig och det här är ett stort samhällsproblem vi har. Det är inte okej och jag tycker inte att man ska behöva tala om för en annan människa att man behöver vara två i en sån intim situation, säger Sonja till produktionen.

Sonja och Oscar kramas i Bahcelorette 2024
Sonja och Oscar. Foto: TV.

Väljer att förlåta och gå vidare

Innan kvällens rosceremoni tar Sonja Oscar åt sidan och förklarar att det här inte kändes bra alls, att hon upplevde situationen som ett påtvingat hångel helt utan samtycke. 

– Att tvinga på det där hånglet känner jag mig inte alls bekväm med, i min värld är det något man gör två, att man känner in varandra, säger Sonja till Oscar.

Oscar ber genast om ursäkt och förklarar att det inte alls var hans mening och han tyckte att det kändes ömsesidigt i stunden. Han ville absolut inte få Sonja att känna sig obekväm eller förminskad.

– Jag förstår Sonja helt. Jag vet inte vad hon har varit med om i sitt liv och man kan inte ta något för givet. Jag hoppas att Sonja inte ser det här som ett för stort övertramp och att jag har varit respektlös, jag ville bara visa initiativ, säger Oscar till produktionen.

Sonja känner att Oscar är genuin i sin ursäkt, hon förstår vad hans agerande grundar sig i och efter en tydlig markering avslutas det hela med en kram.

Missa inte fortsättningen av "Bachelorette" Sverige 2024 i TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL