Här är alla deltagare i Bachelorette Sverige 2024

Machokulturen fortsätter i Bachelorette – Killarna avslöjar allt: ”Jävla bögigt”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 12 april 2024 kl. 05:04 | Publicerad 11 april 2024 kl. 18:04

Det respektlösa beteendet från manliga deltagare fortsätter

Förra veckans avsnitt av "Killarna avslöjar allt" i Bachelorette 2024 fick stora rubriker när sexistiska kommentarer och en skev kvinnosyn spreds från några av de manliga deltagarna. En grov machokultur som även sitter i under säsongens andra avsnitt...

Bachelorette-deltagaren kommenterade bröst – skälls ut av produktionen
Foto: TV4.

Respektlöst beteende från manliga deltagare i "Bachelorette" 2024

I säsongens första avsnitt av Killarna avslöjar allt fick tittarna ta del av ett klipp från inspelningen av programmet där Amir Ibrahim viskar till de andra deltagarna om en kvinna som jobbar i produktionen.

– Vilka jävla tuttar hon hade då, what the fuck mannen? säger Amir och fortsätter:

– Man fick bara ha med sig 40 kilo hit. Vad var det där? Kolla det där är 60 alltså. Övervikt mannen, hon betalade mycket för att komma hit alltså.

Programledaren Malin Stenbäck blev ordentligt irriterad och förklarade med skarp ton hur opassande och oacceptabelt det är att kommentera en kvinnas utseende på det sättet. 

– Jag hade bett dig hålla käften. Om du hade pratat sådär om min kropp eller om någon jag känner så hade jag bett dig hålla käften för du har ingenting med det att göra, säger en upprörd Malin till Amir.

Killarna avslöjar allt, avsnitt 2
Foto: TV4.

Machokulturen fortsätter

Under säsongens andra avsnitt av studioprogrammet Killarna avslöjar allt, som går ut på att Malin Stenbäck leder ett eftersnack där killarna från Bachelorette Sverige får chansen att prata ut, visar det sig att några av killarna inte lärt sig någonting från föregående avsnitts mediestorm. 

Det dröjer inte längre än en mikrosekund innan den omtalade deltagaren Mathias Jonsson som tidigare fått utstå stor kritik för att ha skämtat om kvinnomisshandel på Tinder, börjar med opassande kommentarer.

Han ber Emil Johansson att inte sitta med benen i kors.

– Men kan du inte sitta sådär eller? Jag får ont i min pungpåse av att kolla på dig sitta sådär. Det är så jävla bögigt. "Manspreada" för fan, säger Mathias till Emil som ändrar sin sittposition till Mathias önskan.

Mathias och Emil i killarna avslöjar allt
Foto: TV4.

Ett videomontage av opassande kommentarer

Vidare under avsnittet visas en mängd klipp där Mathias uttrycker sig opassande gång på gång. Han uttrycker sexuella referenser som att "svärdet ska in i rätt slida", han frågar deltagare om "vart fan är kuken" och ber dem att "sluta bete sig som brudar" och "sluta vara så bögiga".

Han pratar även om att årets bachelorette Sonja inte är flickvänsmaterial för "sådär ska inte en flickvän se ut". Han förklarar att han är en så kallad "fuck boy" och att det är en av anledningarna till hans agerande men, att det är främst produktionen som framställt honom i dålig dager.

– Asså vilka fulingar ni är asså, det här har ju de pressat fram från mig och sen har inte jag vetat att det har filmats liksom, säger en skrattande Mathias inne i studion.

– Jag tycker att det är lite problematiskt att du skrattar åt det och inte ens känner av det, där är det en klyfta mellan dig och mig och när jag ser det här så känner jag oj, oh, aj då. Och jag kan också tycka att om hur du pratar om Sonja på slutet, att hon inte är en tjej för dig för sådär ska inte en flickvän se ut och lite så. Jag kan tycka att tonen och sättet du pratar om henne på inte är helt nice, säger Malin till Mathias.

Missa inte "Bachelorette" 2024 måndagar och torsdagar, samt "Killarna avslöjar allt" på torsdagar i TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL