Desirée Nilsson lämnar Farmen självmant – lider av ledsjukdom

Desirée Nilsson lämnar Farmen självmant – berättar om sjukdomen

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
18 januari 2024 kl. 19:01

Tuff avslutning på säsongens andra vecka

I dagens avsnitt av "Farmen" 2024 väljer deltagaren Desirée Nilsson att lämna självmant. Hennes artrit gör att kroppen inte längre pallar med utmaningarna.

Bland deltagarna i årets säsong av TV4:s underhållningsprogram Farmen har vi sett den 28-åriga kändisbloggaren Desirée Nilsson, även känd som "Dessie". Men med torsdagens avsnitt under den andra veckan meddelar hon sin avgång. Anledningen är att hon på grund av ledsjukdomen artrit har fått för ont i kroppen för att kunna fortsätta med slitet som krävs ute på Norra Brandstorp. 

Desirée Nilsson lämnar Farmen självmant – berättar om sjukdomen
Foto: TV4.

Emotionellt farväl när Desirée Nilsson lämnar Farmen

Tidigt in på dagens avsnitt kommer Desirée till insikten att hon inte kommer kunna vara kvar i programmet. Trots att det finns en genomtänkt plan som hon ska förverkliga tillsammans med storbonden Yorgo Skulis och deras innersta krets, så har de fysiska besvären blivit för tunga.

– Det har varit tufft senaste veckan. När jag kom hit så kände jag dag ett att jag började få ont i kroppen. För mig är det ett tecken på att jag börjar hamna i ett skov. Jag har artrit och det är typ som reumatism. Sen så har jag kört på men känt att min kropp lägger ner, att min artrit tar över. Det är en autoimmun sjukdom så mitt immunförsvar lägger typ ner. Jag kämpade och tänkte att det kanske inte blir så den här gången, men det går bara neråt, säger Desirée kort innan det brister för henne. 

Med det här beskedet går en plan som smidits i kras: 

– Vi hade ju satt upp en plan att om jag får jätteont eller mår sämre så har jag en utväg att Alessia blir vald som förstakämpe och väljer mig som andrakämpe, men i och med att jag inte kan hålla ut fram till Tinget så sätter jag dem i skiten. Det känns skitjobbigt, säger Desirée.

Sett till hur bra Desirée kommit överens med de flesta så kunde det bara bli ett emotionellt farväl ute på gården.

– Det var jättejobbigt att säga hejdå till henne, speciellt när hon grät. Jag gjorde allt i min makt för att hålla tårarna inne. Skitjobbigt var det. Det blir så påtagligt hur nära man kommer varandra här på Farmen bara på några dagar. Det kommer vara jättetomt, vi skrattade mycket ihop och hon hördes mycket, säger Tim Mäklin om att Dessie lämnar programmet.

– Även om vi kört på lite olika sidor så är jag jätteglad att jag lärt känna dig, så du vet det, säger Ronja Lindholm till Desirée.

Hittills har två deltagare kasta in handduken. Tidigare i veckan fick vi se Per Eriksson lämna Farmen på eget bevåg, och nu även "Dessie" som konstaterar hur tufft det hela känns:

– Det känns skitjobbigt att åka härifrån. Dels för att jag kommit så nära allihopa och för att det varit skitnice att få vara här och komma bort från Stockholm. Hade jag kämpat med Alessia så hade jag kunnat gått ut och välja Jennifer som storbonde så att de kan behålla huset. Nu lämnar jag dem i sticket, och det är människor som jag genuint verkligen tycker om.

Du följer "Farmen" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL