Per Eriksson trots vinsten i Farmen: ”Jag mår inte bra”

Historiska vändningen i Farmen – storbonden lämnar programmet

  • TV4 Play
Sofie Landgren
15 januari 2024 kl. 20:01

Chocken i kvällens avsnitt av "Farmen" 2024

En ny storbonde är utsedd men plötsligt inträffar något mycket oväntat – för första gången i Farmens historia väljer en storbonde att lämna programmet på grund av sin psykiska hälsa.

Per Eriksson i Farmen 2024
Per Eriksson. Foto: TV4.

Det blir ett oväntat och känslosamt farväl i Farmen 2024

I det sjunde avsnittet av vårens säsong av Farmen 2024 på TV4 tar programmet en helt ny vändning när den nyblivna storbonden Per Eriksson väljer att avbryta sin medverkan tack vare sitt psykiska mående under inspelningen.

– Jag har haft en ganska tuff vecka, men jag tycker det är skönt att veta att jag är storbonde, så det var ändå glädjande. Men jag går ju såklart också i andra tankar, det har varit otroligt tufft den här veckan. Det är verkligen, verkligen tufft att vara här. För min del är det den psykiska biten som verkligen fått sig en tankeställare om det verkligen är värt att vara kvar på farmen, berättar Per för produktionen innan han väljer att samla gruppen.

Per Eriksson lämnar farmen 2024
Foto: TV4.

"Pallar det inte psykiskt"

När Per väl har pratat med produktionen om hur han mår på gården väljer han att samla gruppen för att förklara att han kommer lämna och varför, ett samtal som blir jobbigt för många.

– Det är så här att jag kommer att lämna, dels för att jag pallar det inte psykiskt så, och ja, jag vill iallafall tacka för en jättefin vecka. Jag tycker att ni har gjort det fantastiskt bra, vi har gjort det tillsammans och jag är nöjd för det. Jag kommer att lämna nu, så vi tar bara ett kort varv, säger en tårfylld Per till de mållösa deltagarna.

De som tar Pers nyhet om att han valt att lämna programmet hårdast är Cornelia Gyllborg, Desirée Nilsson och Ronja Lindholm.

– Jag är jätteledsen över att Per valde att lämna, vi har blivit tajta han, jag och Cornelia. Vi har känts som en liten trio, berättar Ronja.

Vi på Filmtopp vill passa på att tacka Per Eriksson för sin medverkan i Farmen och vi hoppas innerligt att han mår bättre i dag.

Du ser "Farmen" 2024 i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL