Robinson 2024

Alma Skoog lämnar Robinson: ”Jag är rätt cool ändå”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 23 maj 2024 kl. 18:08 | Publicerad 22 maj 2024 kl. 19:50

Andra personen att åka under finalveckan

I dagens avsnitt är balans och kroppskontroll i fokus. Det råkar bli Alma Skoog som drar det kortaste strået och därmed tvingas lämna "Robinson".

Dagens tävling i Robinson handlar om balans och kroppskontroll. Efter att Alexander Strandberg erkänner att balans inte är hans starka sida så får Marcus Håkansson reda på att hans fördel för dagens tävling är att antingen få tio sekunders försprång på alla eller att ge någon tio sekunders senare start. Här väljer Marcus att utnyttja att Alexander inte är bra på balans och ger honom en senare start än de andra med tio sekunder istället för att ta en fördel till sig själv. Dagens tävling går ut på att klara de olika balanshinderna i vattnet och ta sig till mål, den som klarar det först vinner och får en fördel inför nästa tävling och den som förlorar är ute ur Robinson.

Marcus är snabbt iväg och vinner den första delen av tävlingen. Efter honom kommer Alexander och de klarade den första rundan. I den andra rundan så är det Alexander mot Marcus för att se vem som vinner tävlingen och får en fördel i nästa. Marcus är snabbt iväg igen och Alexander är fortfarande kvar vid det första när Marcus är vid det tredje balanshindret. Denna gång är annorlunda, Marcus tar ett sne-steg och trillar i vattnet, vilket gör att Alexander kommer ikapp. Men tillsist så vinner Marcus tävlingen och har en fördel i nästa.

Foto: TV4.

Alma Skoog ute ur Robinson 2024

Nu är det tjejernas tur att göra hinderbanan igen, denna gång är Olivia Lindegren snabbt iväg och leder tävlingen för tjejerna. De tävlar om vem som behöver lämna Robinson. Det är jämnt mellan tjejerna och den första som klarar sig till nästa tävling är Maureen Asic, efter henne kommer Olivia. Tillsist blir det Simone Sjöström som tar sig vidare och det är Alma Skoog som behöver lämna Robinson. När tävlingen är över så är Marcus först framme för att ge Alma en kram. Det är en sorglig stund för alla när Alma behöver lämna.

– Hejdå finalplats, hejdå sista dagarna av äventyret, hejdå tjejer, säger Alma med tårar i ögonen.

Väl när alla står på stranden och pratar med Anders Lundin så undrar han hur Almas tankar går. Hon berättar att det suger att behöva lämna, hennes röst bryter flera gånger när hon försöker hålla tillbaka tårarna. Hon berättar hur mycket det har betytt för henne att få vara med i Robinson, och när hon väl lyckades ta sig till finalveckan så var finalen hennes mål. Hon ville bevisa för alla där hemma att hon kan vinna hon också.

– Mellanmjölks-Alma, som jag är där hemma, kan faktiskt vinna något också, säger Alma.

Foto: TV4.

Trots att hon inte vann så är hon otroligt stolt över sig själv att hon lyckades ta sig så långt, men hon har även vunnit mycket mer än en finalplats. Hon menar att målet kanske inte alltid är det viktigaste utan att det finns så mycket mer på vägen dit som har varit underbart för henne. Hon är glad över att hon klarade 40 av 42 dagar i Robinson.

– Och det är inge mellanmjölk längre. 40 av 42 är inte mellanmjölk, bara så att du vet det, säger Maureen.

Deras hejdå är fyllt av tårar, glädje och kärlek när Alma lämnar. Trots besvikelsen som hon upplevde när hon förlorade tävlingen och åkte ut ur Robinson så lämnar hon med ett leende på läpparna.

– Fan jag tog mig såhär långt, jag är rätt cool ändå. Jag är inte alltid mellanmjölk, säger Alma.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL