Alexander Strandberg ute ur Robinson – orden till Marcus efteråt

Alexander Strandberg ute ur Robinson – orden till Marcus efteråt

  • TV4 Play
Eyla Runsten
23 maj 2024 kl. 19:51

Får nöja sig med vinsten i Gränslandet

Under kvällen får vi se den ikoniska tävlingen plankan äga rum på ön. Den som faller i vattnet är Alexander Strandberg som nu är ute ur Robinson 2024.

Under inledningen av kvällens Robinson-avsnitt tar Marcus Håkansson upp att Alexander Strandberg blev triggad på grund av att han gav honom en tio sekunder senare start än alla andra. Marcus menar att han gjorde så för att vara snäll mot tjejerna och för att ge den till så många som möjligt. Detta tror inte Alexander riktigt på, för enligt honom så låter det som en efterkonstruktion, men för att inte starta för mycket konflikter så väljer han att tro på Marcus. Simone Sjöström håller med Alexander om att det låter som en efterkonstruktion, hon menar att tjejerna inte alls behöver Marcus hjälp i tävlingar och tycker att det är lite nedvärderande att sinka någon för att hjälpa tjejerna, som om att de behöver hjälp för att kunna vinna en tävling.

– Tack Marcus för att du tänkte på oss, men tänk inte på oss som "ni tjejer" FYI, säger Maureen Asic.

På morgonen så väljer Alexander och Marcus att hålla sig för sig själva inför tävlingen. Enligt tjejerna så är det här den viktigaste tävlingen hittills, en av dem måste vinna dagens tävling och en av killarna måste förlora. Marcus försöker prata med Alexander men ingen av dem är särskilt pratglada då båda tänker att de måste vinna idag för att säkra sin plats i finalen. För Alexander så är detta en speciell dag då det var den här dagen som han åkte ut förra gången han var med i Robinson.

Foto: TV4.

Den ikoniska tävlingen: Plankan

Ett brev anländer till lägret som berättar att det är dags för Robinsons sista tävling innan finalen, den sista tävlingen kommer vara den ikoniska plankan. De ska stå på tre plankor, efter en stund kommer Anders Lundin att ta bort en av plankorna så att de får mindre och mindre plats att stå på. Alexander körde den här tävlingen förra gången han var med också och klarade sig precis då Helen Lindborg åkte ut först. Men denna gång kommer hans fokus inte vara på att inte komma sist, utan fokuset kommer att vara på vinsten då han blev utröstad under det sista örådet.

Marcus vann förra tävlingen och har även denna gång en fördel i tävlingen. Istället för att sinka och ge en person en centimeter mindre att stå på så väljer han att ha en centimeter mer än alla andra, detta för att alla var emot att han sinkade Alexander och vill inte ha mer konflikter nu den sista dagen. De ställer sig på plankan och tävlingen är igång. Ganska så snabbt så märker Marcus att han börjar skaka, han har väldigt svårt att hålla balansen och detta gör att Olivia Lindegren som står bakom honom också börjar skaka.

– Hallå! Det skakar för mig jättemycket! Marcus, du kommer få ner mig, säger Olivia.

Alexander Strandberg ute ur Robinson – orden till Marcus efteråt
Alexander Strandberg lämnar Robinson. Foto: TV4.

Alexander Strandberg ute ur Robinson 2024

Marcus väljer här att inte lyssna på Olivia, han inser att om han ens tar några ministeg framåt så kommer han att trilla i. När han hör att Olivia säger att han kommer få ner henne så ger det honom hopp om att han inte kommer vara först ner i vattnet. En stund efter att Anders tar bort den första plankan så är det Alexander som trillar ner i vattnet och är ute ur Robinson. Tyvärr kom han inte längre än förra gången – men den här gången fick han åtminstone äran att vinna Gränslandet

– Jag har gjort mitt bästa, jag kunde inte göra bättre idag, så då får jag helt enkelt bara gilla läget, säger Alexander.

Efter att Anders har tagit bort den andra plankan så trillar både Simone och Marcus ner i vattnet, detta leder till att Maureen tappar fokus och även hon trillar ner i vattnet. Detta betyder att Olivia har vunnit och är färdig för final.

Alexander Strandberg ute ur Robinson – orden till Marcus efteråt
Alexander Strandberg riktar varma ord åt Marcus Håkansson. Foto: TV4.

Alexanders ord till Marcus Håkansson efter förlusten

Alexander säger hejdå till alla och de får ett varsitt litet hejdå. Till Simone så säger han att hon alltid kommer ha en liten plats i hans hjärta då de lärde känna varandra på Gränslandet och har tävlat mot varandra. Hon var kvar när alla andra valde att lämna. Han säger att de ska se upp för henne. Till Maureen säger han att hon ska kämpa på för att hon behöver vinstpengarna mest. 

– Marcus, jag vet att jag satt och sa, 47-åring från Lidingö, han har ingen chans "jao". Du har verkligen levererat och det är respekt i min bok, säger Alexander till Marcus.

Tillsist så säger han hejdå till Olivia, här säger han att hon är en av de som har krigat mest trots att hon har legat utslagen och varit sjuk. Han säger även att hon ska vara stolt över sig själv och hur sjukt det är att hon vinner plankan och tar den första finalplatsen. Han tackar för sig och hoppas att de kommer att ha en grym sista kväll på stranden. Sist så kramar han Anders som säger att det har varit spännande att få lära känna honom. Här berättar Alexander att låten som Anders spelade för dem på Gränslandet alltid kommer att finnas med honom och kommer spelas hemma hos honom.

– Jag känner mig nöjd och stolt över det jag har gjort, säger Alexander.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play och finalen sänds på söndagen den 26 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL